-
ο Hunter είναι πράκτορας των Βριλ
-
Oυέ και αλίμονο...
Θα πέσει φωτιά να σας κάψει όλους σας, άπιστοι...
Σόδομα και Γόμορα...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ο Hunter είναι πράκτορας των ΒριλΤετοια γραψε εσυ,να τα διαβασει κανενας Λιακοπουλος,να βγαλει κανενα βιβλίο 'HUNTER ο πολέμαρχος του κακου' και να μου κανετε πλύσεις στομαχου να φυγει το κωνειο που θα με ποτισουν οι Λιακοπληκτοι Αρχαιοελληνολατρες που αυξανονται.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ο Hunter είναι πράκτορας των Βριλ
Τετοια γραψε εσυ,να τα διαβασει κανενας Λιακοπουλος,να βγαλει κανενα βιβλίο 'HUNTER ο πολέμαρχος του κακου' και να μου κανετε πλύσεις στομαχου να φυγει το κωνειο που θα με ποτισουν οι Λιακοπληκτοι Αρχαιοελληνολατρες που αυξανονται.
Άσε που αν αθροίσεις τα γράμματα του nick σου (φυσικά αντιστοιχώντας τα πρώτα σε ρουνικά), τα διαιρέσεις με 46783 πάρεις την έβδομη ρίζα, προσθέσεις 357, πολλαπλασιάσεις με τον πέμπτο πρώτο αριθμό μετά τον ατομικό αριθμό του πλουτωνίου και αφαιρέσεις το [censored - δεν μπορώ να αναφέρω εδώ μέσα το μυστικό αριθμό] τότε φαίνεται η ισοδυναμία με το 'Γιαχβέ' [χωρίς να βάλεις εβραίους κλπ στο παιχνίδι δεν γίνεται δουλειά] και δεν έχεις από που να κρυφτείς
-
-
Οι μπούρδες του Λιακό, προς το παρόν είναι λιγότερο καταπιεστικές για την κοινωνία μας από το θρησκευτικό πρόβλημα.
-
Περί κβαντικών υπολογιστών και κβαντικής κρυπτογραφίας:
Ισπανική εταιρεία (Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Μαδρίτης) προσφέρει στον Ισπανικό ΟΤΕ δίκτυο για κβαντική διανομή δημοσίου κλειδιού (κβαντική κρυπτογραφία), βλ
http://www.cellular-news.com/story/34678.php?source=rss' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΕπίσης η Microsoft ασχολείται με το συναφές θέμα των κβαντικών υπολογιστών έχοντας ιδρύσει πρόσφατα ειδικό ερευνητικό κέντρο (με την κωδική ονομασία Σταθμός Q) με διευθυντή τον γεωμέτρη Michael Freedman, (Fields Medal 1986, το Νομπέλ των μαθηματικών)
http://stationq.ucsb.edu/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΓια περισσότερα στοιχεία περί κβαντικών υπολογιστών / κβαντικής κρυπτογραφίας μπορεί κανείς να δει τις σχετικές σημειώσεις (στα ελληνικά παρά τον Αγγλικό τίτλο) στην ιστοσελίδα μου
http://ipzoisscience.googlepages.com/home' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΠριν 10 χρόνια που μίλαγα για αυτά στο ΕΜΠ και στο ΚΕΤΕΘΑ (σε θεωρητική βάση τότε είναι η αλήθεια) κάποιοι έκαναν ειρωνικά σχόλια...
-
Επιβεβαιώνεται η διάσημη εξίσωση του Αϊνστάιν για την ισοδυναμία μάζας-ενέργειας
*
Χρειάστηκε περισσότερο από ένας αιώνας, όμως η διάσημη εξίσωση Ε=mc2 τελικά επιβεβαιώθηκε. Η μαραθώνια επίλυση της εξίσωσης σε υποατομική κλίμακα δικαιώνει τον Αϊνστάιν για την ισοδυναμία μάζας και ενέργειας.Σύμφωνα με την εξίσωση που διατύπωσε το 1905 ο μεγάλος Γερμανοεβραίος φυσικός, στο πλαίσιο της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας, η ενέργεια ισούται με το γινόμενο της μάζας επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο.
«Μέχρι σήμερα, αυτό ήταν απλώς μια υπόθεση. Τώρα επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά» αναφέρει ανακοίνωση του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας, το οποίο συνεργάστηκε στην έρευνα με Γερμανούς και Ούγγρους φυσικούς.
Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.
Όπως αναφέρει το AFP, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν την εξίσωση υπολογίζοντας τη μάζα του πρωτονίου και του νετρονίου, των δύο σωματιδίων από τα οποία αποτελείται ο πυρήνας του ατόμου. Τα πρωτόνια και τα νετρόνια αποτελούνται από στοιχειώδη σωματίδια, τα οποία ονομάζονται κουάρκ και παραμένουν ενωμένα μεταξύ τους με τη βοήθεια άλλω στοιχειωδών σωματιδίων που ονομάζονται γλουόνια.
Το περίεργο όμως είναι ότι τα γλουόνια έχουν μηδενική μάζα και η μάζα των κουαρκ αντιστοιχεί μόλις στο 5% της μάζας των πρωτονίων και των νετρονίων. Πού βρίσκεται λοιπόν το υπόλοιπο 95% της μάζας τους;
Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν και τους υπολογισμούς της τελευταίας έρευνας, η χαμένη μάζα αντιστοιχεί στην ενέργεια των κινήσεων και αλληλεπιδράσεων κουάρκ και γλουονίων.
Η σημασία της εξίσωσης έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι η μάζα και η ενέργεια είναι ισοδύναμες -η ενέργεια μπορεί να μετατραπεί σε μάζα και η μάζα σε ενέργεια.
Μέχρι σήμερα, όμως, η επίλυση της εξίσωσης σε υποατομική κλίμακα -σε εξισώσεις της «κβαντικής χρωμοδυναμικής»- ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς απαιτούσε τεράστια επεξεργαστική ισχύ.*
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252 -
Σε επιστημονικά θέματα καλόν θα είναι να προσπαθούμε να είμαστε ακριβείς: Φυσικά και ΔΕΝ είναι η πρώτη επιβεβαίωση της περίφημης εξίσωσης του Einstein ο εν λόγω υπολογισμός, η εξίσωση έχει επιβεβαιωθεί σε ΟΛΑ τα πειράματα σκέδασης μέχρι στιγμής (CERN, SLAC, Fermilab κλπ) αλλά και στον ήλιο, σε όλα τα αστέρια, τις ατομικές & πυρηνικές βόμβες, τους αντιδραστήρες σχάσης και σύντηξης κλπ κλπ. Δείτε το αυθεντικό άρθρο στο Science
http://sciencenow.sciencemag.org/cgi/co ... 008/1121/2' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
για να καταλάβετε ποιό είναι ακριβώς το νέο στοιχείο. Συνιστώ προσoχή στο τι γράφουν οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα... -
Ο ΕΛΟΧΙΜ ΣΤΕΛΝΕΙ
ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
1
ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΣΥ Η ΙΕΡΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΟΥ ΓΗ
ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΙΔΙ
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΞΟΦΛΗΣΕΣ ΘΕΪΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ
2
ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΣΟΥ ΚΥΗΣΕΣ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΖΩΗ
ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ
3
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΙΕΡΕ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ
ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΣΟΦΟ ΠΑΙΔΙ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΚΡΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ
ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
4
ΕΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ
ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ
ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΜΑΤΑΙΑ ΒΑΘΙΑ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΕΣΥ ΕΛΛΑΔΑ ΓΗ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ
5
ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΣΟΦΗ
ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΛΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ
ΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΕΠΟΧΗ
6
ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΜΙΑ ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΑΥΓΗ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗ
ΚΑΙ ΑΝΤΕΞΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗ
7
ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ
ΕΠΗ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΟΥ ΓΗ
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΦΥΛΗ
8
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΤΟ 40 ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ
ΟΙ ΓΟΝΟΦΑΓΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ
9
ΑΝΤΕΞΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ
ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ
ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΗΣ
10
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙΣ
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ
ΤΩΡΑ 2006 ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΑΘΑΝΑΤΗ ΣΟΦΗ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ
11
ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΠΟΡΑ
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΧΤΙΣΑΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ
12
ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΝΕΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ ΞΑΝΑ
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΝΕΦΙΑ
ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΞΑΝΑ
13
ΜΗΝ ΘΡΗΝΕΙΤΑΙ ΓΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ
ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
14
ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΚΛΩΝΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ
ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ
ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
15
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΙΕΡΗ ΜΟΥ ΓΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ
ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΟΦΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΕΚΕΙ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ
16
ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΓΗ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΠΟΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΟΦΑ ΠΑΙΔΙΑ
17
ΧΤΙΖΟΥΝ ΟΧΥΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟΡΘΗΤΑ ΤΡΑΝΑ
ΘΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΟΝΤΑ
18
Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΜΕΛΩΔΙΚΑ
ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ
19
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ
ΤΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΥ
ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
20
ΜΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ
ΔΕΝ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ
ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΕΦΕΛΙΜ
ΣΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ
21
ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ
ΑΜΟΛΥΝΤΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΣΟΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΣΤΟ D.N.Α ΕΧΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΘΙΑ ΧΑΡΑΧΤΕΙ
22
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΔΙΑΛΑΛΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΣΕ ΦΙΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΗΡΩΙΚΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
23
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΟΝΗΡΑ
ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
24
ΗΣΥΧΑΣΕ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΗΣΥΧΑΣΕ ΛΙΚΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΦΥΛΑΜΕ ΞΑΓΡΥΠΝΗ ΚΑΙ ΑΓΕΡΩΧΗ ΣΚΟΠΙΑ
25
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ
ΠΑΡΤΕ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΙΚΗ
ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
26
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΗΡΩΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΓΜΗ
ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΣΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΓΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
27
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΘΑ ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΟΦΗ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΑΘΕΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΤΕΡΕΙ
28
ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ
ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΩ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ
ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ
ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΩ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΙΕΡΟ
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΦΩΝΑΖΩ ΔΥΝΑΤΑ
ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΙ ΚΛΩΝΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ
29
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΔΥΝΑΤΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ
ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΚΡΑΤΩ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ
ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΤΙΖΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΩ
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΝΑΠΟΘΕΤΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑΠΟΘΕΤΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ
ΕΛ = 35 3+5=8
ΕΛΟΧΙΜ =755 7+5+5=17 7+1=8 = 888!!!
ΕΛΛΑΔΑ =71 7+1=8Ι Η Σ Ο Υ Σ = 888 !!! Σας ευχαριστώ,
-
Του Κίτσου η μάννα κάθουνταν 'ς την άκρη 'ς το ποτάμι,
με το ποτάμι μάλωνε και το πετροβολούσε.
'Ποτάμι, για λιγόστεψε, ποτάμι, γύρνα πίσω,
για να περάσω αντίπερα, 'ς τα κλέφτικα λημέρια,
πόχουν οι κλέφταις σύνοδο κι' όλοι οι καπεταναίοι.'
Τον Κίτσο τόνε πιάσανε και πάν να τον κρεμάσουν,
χίλιοι τον πάν από μπροστά και δυο χιλιάδες πίσω,
κι’ ολοξοπίσω πάγαινε νη δόλια του η μαννούλα.
'Κίτσο μου, που είναι τάρματα, που τα χεις τα τσαπράζια,
τοις πέντε αράδαις τα κουμπιά τα φλωροκαπνισμένα;
Μάννα λωλή, μάννα τρελλη, μάννα ξεμυαλισμένη,
μάννα, δεν κλαις τα νιάτα μου, δεν κλαις τη λεβεντιά μου,
μόν' κλαις τάρημα τάρματα, τάρημα τα τσαπράζιαΔημώδες
-
-
Ο χρήστης IOANNIS ZOIS έγραψε:
Σε επιστημονικά θέματα καλόν θα είναι να προσπαθούμε να είμαστε ακριβείς: Φυσικά και ΔΕΝ είναι η πρώτη επιβεβαίωση της περίφημης εξίσωσης του Einstein ο εν λόγω υπολογισμός,Σωστός!
http://mavro-oxi-allo-karvouno.blogspot ... right.html -
Αισιοδοξία δημιουργούν διεθνώς σε επιστημονικούς αλλά και οικολογικούς κύκλους οι φήμες πως υπουργός ενέργειας της νέας κυβέρνησης Ομπάμα στις ΗΠΑ ίσως είναι ο διαπρεπής και τιμηθείς με το βραβείο Νομπέλ φυσικής 1997 ασιατικής καταγωγής φυσικός Steven Chu
http://blog.wired.com/wiredscience/2008 ... vechu.html' target='_blank -
http://www.reghardware.co.uk/2008/12/11 ... _research/
πολύ θα ήθελα να διαβάσω το paper
-
Οι φήμες επαληθεύτηκαν, ο Steven Chu θα είναι ο νέος υπουργός ενέργειας των ΗΠΑ
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7784802.stm' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Άριστη επιλογή, μακάρι να αποδώσει και στην πράξη.
Σχόλιο: Κάποιες χώρες μαθαίνουν από τα λάθη τους, τα διορθώνουν και προχωρούν, άλλες παραμένουν στάσιμες και επιχειρηματολογούν αενάως για το αυτονόητο... -
http://www.networkworld.com/news/2008/1 ... ml?hpg1=bn
-
Τόσο καιρό το΄χει ανεβάσει το in.gr., σήμερα το πήρα πρέφα. Check it out
-
19/12/2008
Νέα ανακάλυψη στον Αρη επιβεβαιώνει ότι υπήρχε νερό στον πλανήτη και ήταν κατοικήσιμος
Νέα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Αρης διέθετε ένα υδάτινο περιβάλλον κατάλληλο να φιλοξενήσει ζωή, ανακαλύφθηκαν στον κόκκινο πλανήτη από το διαστημικό σκάφος Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) της NASA, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες στη διάρκεια της ετήσιας συνδιάσκεψης της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.
Συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκαν εναποθέσεις ανθρακικού άλατος, που σχηματίστηκαν σε ουδέτερο ή αλκαλικό νερό. Το ανθρακικό άλας (που δεν επιβιώνει σε συνθήκες εχθρικές για τη ζωή) δημιουργείται όταν νερό και διοξείδιο του άνθρακα αναμιγνύονται με ασβέστιο, σίδηρο ή μαγνήσιο. Διαλύεται γρήγορα σε οξύ, άρα η ανακάλυψή του δείχνει ότι τουλάχιστον κάποιες υδάτινες περιοχές απέφυγαν τα οξέα που θα ήσαν εχθρικά για τη ζωή. Έτσι, κατά τους επιστήμονες, η ανακάλυψη αντικρούει τη θεωρία ότι κάποτε όλο το νερό στον ’ρη ήταν όξινο και, αντίθετα, δείχνει ότι ένα τμήμα τουλάχιστον από το περιβάλλον του πλανήτη κάποτε ήταν ήπιο και ευνοϊκό για τη ζωή.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, από επιστήμονες του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ, αναφέρει ότι τα αποθέματα ανθρακικού άλατος, ηλικίας 3,6 δισ. ετών, ανακαλύφθηκαν σε βραχώδες υπόστρωμα στα όρια ενός κρατήρα.
Τα ανθρακικά άλατα στη Γη, όπως η κιμωλία και ο ασβεστόλιθος, μερικές φορές διατηρούν οργανικά υλικά στο εσωτερικό τους, όμως προς το παρόν οι επιστήμονες δεν έχουν βρει κάτι ανάλογο στον Αρη. Ανθρακικά άλατα προηγουμένως είχαν βρεθεί μόνο σε μικροσκοπικά δείγματα χώματος που είχε πάρει το ρομποτικό όχημα Φοίνιξ της NASA, καθώς και σε αρειανούς μετεωρίτες στη Γη. Τώρα, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες βρήκαν, όπως είπαν, μια τοποθεσία στον ’ρη όπου σχηματίζονται τα ανθρακικά άλατα.
Οι εναποθέσεις έχουν μέγεθος αρκετών ποδοσφαιρικών γηπέδων, βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη και απεικονίζονται σε φωτογραφίες που τράβηξε από ψηλά το MRO με υψηλής ανάλυσης υπέρυθρες κάμερες. Τα νέα στοιχεία αυξάνουν τις πιθανότητες να υπήρχε ζωή στον πλανήτη, τουλάχιστον μικροβιακή, σύμφωνα με δηλώσεις επιστημόνων της NASA. Τα νέα δεδομένα δείχνουν πού πρέπει να κατευθυνθούν μελλοντικές διαστημικές αποστολές για τη συλλογή νέων δειγμάτων, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Μέχρι τώρα υπήρχαν πολλά στοιχεία που έδειχναν ότι υπήρχε κάποτε νερό στον κόκκινο πλανήτη (ίχνη ποταμών, λιμνών και ορυκτών που σχηματίζονται από την αλληλεπίδραση με το νερό). Όμως παρέμενε το μεγάλο ερώτημα πόσο κατάλληλο ήταν αυτό το νερό για την ανάπτυξη πρώιμης ζωής, όπως τα μικρόβια ή άλλες πρωτόγονες μορφές οργανισμών.
Η ανακάλυψη των ανθρακικών αλάτων είναι ενθαρρυντική διότι, όπως δήλωσε ένας από τους επιστήμονες, θα άρεσε στην πρωτόγονη ζωή. Είναι ένα περιβάλλον ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ όξινο. Είναι ακριβώς το κατάλληλο περιβάλλον για τη ζωή. Πάντως τα σημεία των ανθρακικών εναποθέσεων είναι σήμερα ξηρά, συνεπώς οι επιστήμονες δεν προσδοκούν πια να βρουν ζωή σε αυτά.
19/12/2008
Νέα ανακάλυψη στον Αρη επιβεβαιώνει ότι υπήρχε νερό στον πλανήτη και ήταν κατοικήσιμος
Νέα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Αρης διέθετε ένα υδάτινο περιβάλλον κατάλληλο να φιλοξενήσει ζωή, ανακαλύφθηκαν στον κόκκινο πλανήτη από το διαστημικό σκάφος Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) της NASA, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες στη διάρκεια της ετήσιας συνδιάσκεψης της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.
Συγκεκριμένα, ανακαλύφθηκαν εναποθέσεις ανθρακικού άλατος, που σχηματίστηκαν σε ουδέτερο ή αλκαλικό νερό. Το ανθρακικό άλας (που δεν επιβιώνει σε συνθήκες εχθρικές για τη ζωή) δημιουργείται όταν νερό και διοξείδιο του άνθρακα αναμιγνύονται με ασβέστιο, σίδηρο ή μαγνήσιο. Διαλύεται γρήγορα σε οξύ, άρα η ανακάλυψή του δείχνει ότι τουλάχιστον κάποιες υδάτινες περιοχές απέφυγαν τα οξέα που θα ήσαν εχθρικά για τη ζωή. Έτσι, κατά τους επιστήμονες, η ανακάλυψη αντικρούει τη θεωρία ότι κάποτε όλο το νερό στον ’ρη ήταν όξινο και, αντίθετα, δείχνει ότι ένα τμήμα τουλάχιστον από το περιβάλλον του πλανήτη κάποτε ήταν ήπιο και ευνοϊκό για τη ζωή.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, από επιστήμονες του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ, αναφέρει ότι τα αποθέματα ανθρακικού άλατος, ηλικίας 3,6 δισ. ετών, ανακαλύφθηκαν σε βραχώδες υπόστρωμα στα όρια ενός κρατήρα.
Τα ανθρακικά άλατα στη Γη, όπως η κιμωλία και ο ασβεστόλιθος, μερικές φορές διατηρούν οργανικά υλικά στο εσωτερικό τους, όμως προς το παρόν οι επιστήμονες δεν έχουν βρει κάτι ανάλογο στον Αρη. Ανθρακικά άλατα προηγουμένως είχαν βρεθεί μόνο σε μικροσκοπικά δείγματα χώματος που είχε πάρει το ρομποτικό όχημα Φοίνιξ της NASA, καθώς και σε αρειανούς μετεωρίτες στη Γη. Τώρα, για πρώτη φορά, οι επιστήμονες βρήκαν, όπως είπαν, μια τοποθεσία στον ’ρη όπου σχηματίζονται τα ανθρακικά άλατα.
Οι εναποθέσεις έχουν μέγεθος αρκετών ποδοσφαιρικών γηπέδων, βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη και απεικονίζονται σε φωτογραφίες που τράβηξε από ψηλά το MRO με υψηλής ανάλυσης υπέρυθρες κάμερες. Τα νέα στοιχεία αυξάνουν τις πιθανότητες να υπήρχε ζωή στον πλανήτη, τουλάχιστον μικροβιακή, σύμφωνα με δηλώσεις επιστημόνων της NASA. Τα νέα δεδομένα δείχνουν πού πρέπει να κατευθυνθούν μελλοντικές διαστημικές αποστολές για τη συλλογή νέων δειγμάτων, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Μέχρι τώρα υπήρχαν πολλά στοιχεία που έδειχναν ότι υπήρχε κάποτε νερό στον κόκκινο πλανήτη (ίχνη ποταμών, λιμνών και ορυκτών που σχηματίζονται από την αλληλεπίδραση με το νερό). Όμως παρέμενε το μεγάλο ερώτημα πόσο κατάλληλο ήταν αυτό το νερό για την ανάπτυξη πρώιμης ζωής, όπως τα μικρόβια ή άλλες πρωτόγονες μορφές οργανισμών.
Η ανακάλυψη των ανθρακικών αλάτων είναι ενθαρρυντική διότι, όπως δήλωσε ένας από τους επιστήμονες, θα άρεσε στην πρωτόγονη ζωή. Είναι ένα περιβάλλον ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ όξινο. Είναι ακριβώς το κατάλληλο περιβάλλον για τη ζωή. Πάντως τα σημεία των ανθρακικών εναποθέσεων είναι σήμερα ξηρά, συνεπώς οι επιστήμονες δεν προσδοκούν πια να βρουν ζωή σε αυτά.
19/12/2008
-
Το 'Nature' παρουσιάζει τις εξελίξεις στην Επιστήμη για το 2008
Οι 13 σημαντικότερες εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης για τη χρονιά που πλησιάζει στο τέλος της παρουσιάζονται σε αφιέρωμα του κορυφαίου επιστημονικού περιοδικού Nature.Εγκαίνια και αναποδιές στον LHC: Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων στο CERN, κοντά στη Γενεύη, εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι με την υπόσχεση να αναδημιουργήσει τις συνθήκες που επικρατούσαν λίγες στιγμές μετά τη Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν. Όμως λίγες ημέρες αργότερα, μια διαρροή υγρού ήλιου έθεσε εκτός λειτουργίας τη μηχανή των 5 δισ. δολαρίων και η επαναλειτουργία του δεν αναμένεται πριν από το καλοκαίρι του 2009.
Προσωπικά γονιδιώματα: Πλησιάζει η μέρα που όλοι θα μπορούν να μάθουν τα γενετικά μυστικά που κρύβουν μέσα τους. Τον Ιανουάριο, διεθνής κοινοπραξία ξεκίνησε το Πρόγραμμα των 1.000 γονιδιωμάτων για την αναγνώριση όλων των ποικιλομορφιών στην ανθρώπινη γονιδιακή δεξαμενή. Τον Οκτώβριο, το Πρόγραμμα Προσωπικού Γονιδιώματος ανακοίνωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα για δέκα άτομα. Στο μεταξύ, νεοσύστατες εταιρείες βιοπληροφορικής, όπως η καλιφορνέζικη 23andMe, ξεκίνησαν να προσφέρουν γενετικά προφίλ με κόστος μερικών εκατοντάδων δολαρίων.
Ο Φοίνικας στον Αρη: Το σκάφος Phoenix της NASA προσεδαφίστηκε τον Μάιο στην Αρκτική του Αρη, όπου για πρώτη φορά εξέτασε δείγματα πάγου κρυμμένα κάτω από την επιφανειακή σκόνη. Απέτυχε πάντως να εντοπίσει οργανικές ενώσεις πριν τεθεί οριστικά εκτός λειτουργίας το Νοέμβριο.
Η υπόσχεση του νέου προέδρου: Η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα ανοίγει το δρόμο για σημαντικές αλλαγές στην αμερικανική επιστημονική έρευνα: άρση των περιορισμών στα πειράματα με εμβρυικά βλαστοκύτταρα· όρια στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου· μεγαλύτερη συμμετοχή των επιστημόνων στις πολιτικές αποφάσεις.
Κατάλογος της βιοποικιλότητας: Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός ενιαίου καταλόγου με τα 1,8 εκατ. γνωστά είδη ζωντανών οργανισμών ξεκίνησε το φεβρουάριο. Η διαδικτυακή «Εγκυκλοπαίδεια της Ζωής» συγκεντρώνει κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους και επιστημονικά δεδομένα για όλες τα πλάσματα της Γης. Η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί το 2017 το νωρίτερο.
Το πρώτο συνθετικό γονιδίωμα: Το ινστιτούτο του αμφιλεγόμενου Αμερικανού γενετιστή Γκρεγκ Βέντερ δημιούργησε το πρώτο συνθετικό γονιδίωμα, συνδέοντας περισσότερα από 500.000 ζεύγη βάσεων DNA. Το επίτευγμα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τους συνθετικούς οργανισμούς που θα παράγουν βιοκαύσιμα και θα απορρυπαίνουν το περιβάλλον.
Κλείνει η υπόθεση του άνθρακα: Έκλεισε και επίσημα η υπόθεση με τις επιθέσεις άνθρακα στις ΗΠΑ το 2001. Ο Μπρους Άιβινς, ερευνητής σε θέματα Βιοασφάλειας, αυτοκτόνησε τον Ιούλιο όταν έμαθε ότι το FBI ετοιμαζόταν να του απαγγείλει κατηγορίες. Ο ερευνητής είχε πρόσβαση σε σπόρια άνθρακα, ωστόσο ο δικηγόρος του επιμένει ότι ήταν αθώος.
Απειλούμενη η πολική αρκούδα: Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε τον Μάιο να εντάξει την πολική αρκούδα στην λίστα των απειλούμενων ειδών. Ήταν η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο με αιτιολογικό την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν χάρηκε και ο Τζορτζ Μπους άλλαξε τους κανόνες έτσι ώστε να μην απαιτείται ανεξάρτητη γνωμοδότηση για τις προσθήκες στη λίστα.
Κούρσα από τη Γη στη Σελήνη: Έπειτα από τα αντίστοιχα εγχειρήματα Κίνας και Ιαπωνίας, η Ινδία έστειλε την πρώτη της αποστολή στη Σελήνη. Ο σεληνιακός δορυφόρος Τσαντραϊάν-1 απελευθέρωσε μια διερευνητική συσκευή, με την ινδική σημαία βαμμένη πάνω της, η οποία προσέκρουσε ελεγχόμενα στην επιφάνεια του φεγγαριού. Σε μια άλλη εξέλιξη, Κινέζος αστροναύτης πραγματοποίησε το Σεπτέμβριο τον πρώτο διαστημικό περίπατο της χώρας του.
Η Αρκτική λιώνει: Πλήθυναν οι έρευνες που προειδοποιούν ότι η Αρκτική θα μείνει χωρίς καθόλο θαλάσσιο πάγο το καλοκαίρι -γύρω από το Βόρειο Πόλο, η θερμοκρασία ανεβαίνει ταχύτερα από ό,τι στον υπόλοιπο πλανήτη. Πάντως στα μέσα Σεπτεμβρίου το κάλυμμα πάγου ήταν 9,4% μεγαλύτερο από το ιστορικό χαμηλό του 2007.
Θολό Πεκίνο: H καταπολέμηση του γκρίζου νέφους που πνίγει το Πεκίνο ήταν ένα από τα δυσκολότερα έργα για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών. Η κινεζική πρωτεύουσα δεν καθάρισε πλήρως, όμως η προσπάθεια πράγματι απέδωσε: Στη διάρκεια των Αγώνων ο Δείκτης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης έπεσε από το 500 στο 100 και τα αιωρούμενα σωματίδια μειώθηκαν κατά 25-50%.
Φτώχια εναντίον έρευνας: Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις στην επιστημονική έρευνα. Κοινωφελή ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στη βασική βιολογική έρευνα, όπως το βρετανικό Wellcome Trust και το αμερικανικό Cold Spring Harbor Laboratory είδαν για πρώτη φορά τις επιχορηγήσεις να μειώνονται. Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ σταματά τις προσλήψεις σε μη κρίσιμες θέσεις και οι εταιρείες βιοτεχνολογίες αγωνιούν για το αύριο.
Πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα: Νέα τεχνική για την παραγωγή βλαστοκυττάρων: Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα από το δέρμα εθελοντών στην όγδοη δεκαετία της ζωής τους. Αλλη ερευνητική ομάδα, επίσης στις ΗΠΑ, κατάφερε να δημιουργήσει αντίστοιχα κύτταρα χρησιμοποιώντας έναν γενετικά τροποποιημένο αδενοϊό. Η εξέλιξη υπόσχεται να καταστήσει περιττή τη χρήση εμβρύων.
Newsroom ΔΟΛ < in.gr
Θετικές επιστήμες-Τεχνολογία