-
Σχεδιάζω μια εκδρομή για το καλοκαίρι του 2004 όπου μέσω Ιταλίας, Νότιας Γαλλίας και Ισπανίας θα καταλήξω στην Πορτογαλία όπου θα δω και το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ρωσία για το EURO 2004. Είμαστε τρεις και πιθανόν να γίνουμε έξι αν πάρουμε και τις κυρίες (αυτές βέβαια πιο πολύ αγωνιούν για το αν θα σταματάμε για ψώνια στα μαγαζιά στο Μονακό ή στο Μιλάνο).
Διάρκεια 15 ημέρες όπως το υπολογίζουμε.
Θέλω την βοήθεια σας στο αν με συμφέρει να νοικιάσω diesel από την Ιταλία μόλις βγω από το καράβι ή να πάρω μαζί μου από Ελλάδα βενζινοκίνητο?
Επίσης είναι όντως τόσο μεγάλος ο κίνδυνος να σου κλέψουν το αμάξι με ελληνικές πινακίδες (κυρίως στην Ιταλία λένε)?
Η Hertz από Ιταλία μας ζητάει για ένα Renault Espace diesel 1,200 euro και για Mondeo 2lt diesel 1,000 euro με ασφάλεια κλοπής και μεικτή πάνω από 1,500 Euro.
Τα εν Ελλάδι αυτοκίνητα είναι ένα Golf IV Gti και ένα Mitsubishi Space Star 1,3 (To Golf φαντάζομαι ότι λoγω turbo θα πιει τον άμπακο, ενώ το Mitsubishi δεν ξέρω αν με τα 1,300 κυβικά του θα καταφέρει να φτάσει ασπροπρώσοπο στον Φάρο του Γιβραλταρ)
Παρακαλώ τις συμβουλές σας. -
Σχεδιάζω μια εκδρομή για το καλοκαίρι του 2004 όπου μέσω Ιταλίας, Νότιας Γαλλίας και Ισπανίας θα καταλήξω στην Πορτογαλία όπου θα δω και το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ρωσία για το EURO 2004. Είμαστε τρεις και πιθανόν να γίνουμε έξι αν πάρουμε και τις κυρίες (αυτές βέβαια πιο πολύ αγωνιούν για το αν θα σταματάμε για ψώνια στα μαγαζιά στο Μονακό ή στο Μιλάνο).
Θέλω την βοήθεια σας στο αν με συμφέρει να νοικιάσω diesel από την Ιταλία μόλις βγω από το καράβι ή να πάρω μαζί μου από Ελλάδα βενζινοκίνητο?
Επίσης είναι όντως τόσο μεγάλος ο κίνδυνος να σου κλέψουν το αμάξι με ελληνικές πινακίδες (κυρίως στην Ιταλία λένε)?
Η Hertz από Ιταλία μας ζητάει για ένα Renault Espace diesel 1,200 euro και για Mondeo 2lt diesel 1,000 euro με ασφάλεια κλοπής και μεικτή πάνω από 1,500 Euro.
Τα εν Ελλάδι αυτοκίνητα είναι ένα Golf IV Gti και ένα Mitsubishi Space Star 1,3 (To Golf φαντάζομαι ότι λoγω turbo θα πιει τον άμπακο, ενώ το Mitsubishi δεν ξέρω αν με τα 1,300 κυβικά του θα καταφέρει να φτάσει ασπροπρώσοπο στον Φάρο του Γιβραλταρ)
Εχω εμπειρεια με φιλους σε ταξιδι Ελλαδα-Αγγλια με SAXO VTS 1o σταδιου.... και ενα βυτιο μαζι... !! Χαλαρα diesel προτιμησε. Αν ειστε 6 παρε το espace, εχει τρελους χωρους αν ειστε 3 το mondeo γιατι δεν αξιζει τα παραπανω λεφτα αφου θα περισευει πολυ χωρος. Ειναι φοβερη εμπειρεια και αξιζει να δωσεις λεφτα. Προτιμησε και την μικτη ασφαλεια να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο! U never know...
-
αλλο saxo αλλο golf
συμβουλεψου απο τεστ την μεση καταναλωση των υποψηφιων αυτοκινητων, αλλα με μεση ταχυτητα στην εθνικη 120-140 χλμ(δε νομιζω να επιτρεπεται και παραπανω) δε θα καψεις τιποτα....
αλλα ντιζελ= χλιδη, το χουμε πει αυτο!!
φιλος ειχε νοικιασει golf GTD IV (για Αυστρια-Γερμανια ) και ειχε παθει πλακα , δεν ηθελε να γυρισει πισω.... -
Πολυ καλή εμπειρία. Diesel με τα χίλια. Και βέβαια να υπολογίσετε τα διόδια. Σε σκίζουν πραγματικά.
-
Το αν θα νοικιάσετε ή όχι εξαρτάται από πολλά πράγματα. Αν είστε 6 πχ ίσως θέλετε να νοικίασετε ένα πουλμανάκι για να είστε όλοι μαζί.
Από πλευράς κατανάλωσης, δεν είναι δύσκολο να το υπολογίσετε, έστω και χοντρικά. Αν κάνετε 500 χιλιόμετρα τη μέρα, το Golf στη χειρότερη περίπτωση θα καίει 50 λίτρα καύσιμο, ενώ ένα diesel στην καλύτερη 25 λίτρα. Αν το καύσιμο έχει 1 ευρώ (κάπου εκεί είναι οι τιμές) εξοικονομείτε 25 Ευρώ τη μέρα. Το κόστος ενοικίασης για το Mondeo που αναφέρεις είναι 67 Ευρώ τη μέρα, άρα συμφέρει το Golf. Αν ψάξει κανείς τα δεδομένα με περισσότερη ακρίβεια μπορεί να κάνει και πιο καλό υπολογισμό.
Σε ο,τι αφορά τις κλοπές, παντού στον κόσμο οι κλέφτες προτιμούν τα ξένα ή τα νοικιασμένα, αλλά αν τηρείς κάποιους κανόνες ασφάλειας τα πράγματα δεν είναι τόσο τρομερά όσο λένε.
Γενικά είναι πολύ καλή εμπειρία και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εγώ έχω πάει μια φορά Ελλάδα-Ουγγαρία με το Audi 80 του πατέρα μου και μια φορά Ελλάδα-Ιταλία-Ελβετία με το Corsa.
Καλά να περάσετε ο,τι κι αν αποφασίσετε, και να μας κρατάς ενήμερους!
P.S. Και τα ψώνια στο μιλάνο δεν είναι κι άσχημα... Στα μαγαζια έχει κάτι πωλήτριες μούρλια!
-
Το ιδανικό θα ήταν να νοικιάζαμε αυτοκίνητο και να το αφήναμε στην Πορτογαλία και να γυρνάγαμε αεροπορικώς, αλλά δεν βρίσκω προς το παρόν εταιρεία που να δέχεται να παραλάβεις το αυτοκίνητο στην Ιταλία και να το παραδώσεις στην Πορτογαλία.
Από την άλλη θεωρητικά αν νοικιάσω και δεν πάρω το δικό μου
θα γλιτώσω τα 150 Euro στο καράβι Ελλάδα - Ιταλία
δεν θα χρειαστεί να επεκτείνω την ασφάλεια
δεν θα χρειάζομαι service μόλις γυρίσω
δεν θα αγχωθώ ούτε να μην το κλέψουν, ούτε να μην μου το χτυπήσουν -
Eχω κανει μεχρι τωρα 2 φορες ταξιδι οδικος στην Ευροπη. Την 1η με ενα Rover MG απο Ανκοννα - Callais και απο εκει με το τραινο κατω απο την μανχη Dover και προορισμο οξφορδη (Εντελως ακαταληλο αυτοκινητο για αυτην την εκδρομη αλλα ειχε πλακα!) και την δευτερη φορα απο Ανκοννα Αυστρια στην περιοχη του Salzburg και συγκεκριμενα στο Badgastein με ενα BMW 318 coupe.
Oντως τα διοδια ειναι μεγαλο κοστος που πρεπει να λαβεις σοβαρα υποψην σου. Μην ξεχνας οτι τα χιλιομετρα ειναι αρκετα και οσο περισσοτεροι εισαστε στο αυτοκινητο τοσο πιο 'δυσκολη' και 'δυσκινητη' θα γινει η παρεα καθως θα ειναι πολλες οι ωρες μεσα στο αυτοκινητο.
Καλη διασκεδαση και προσοχη στα ρανταρ! Ειδικα για την Γαλλια ξερω οτι υπαρχει νομος που αν εχεις υπερβει το οριο περισσοτερο απο 20χιλιομετρα εχουν το δικαιωμα να σε συλλαβουν να σου κρατησουν το διαβατηριο και να σε οδηγησουν στο τοπικο δικαστηριο που θα σου επιβαλει χρηματικη ποινη!!!
-
Να προτιμήσετε Diesel και ένα αυτοκίνιτο για ευελιξία. Εγώ απο το focus έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος 15δρχ/χλμ. με το Diesel 360δρχ/λιτρ.
-
Νοίκιασε diesel στην Ανκόνα...πήγαινε Πορτογαλία...γύρισε και παράδωσέ το στην Ανκόνα!!
1600 χιλιόμετρα είναι...ε...σε 11 ώρες εκει θα είσαι!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Νοίκιασε diesel στην Ανκόνα...πήγαινε Πορτογαλία...γύρισε και παράδωσέ το στην Ανκόνα!!1600 χιλιόμετρα είναι...ε...σε 11 ώρες εκει θα είσαι!!!
Το πρόγραμμα έχει στάσεις/διαμονή σε Μπολώνια, Βενετία, Μιλάνο, Μονακό, Γαλλική Ριβιέρα, Βαρκελώνη, Μάλαγα. Το βασικό είναι να είμαστε 20 Ιουνίου στην Πορτογαλία για να δούμε την Ελλαδάρα από κει και πέρα όπου μας βγάλει ο δρόμος. Το ανώτερο budget είναι 4,000 Euro το άτομο.
-
Το ιδιο ταξιδι εχω σχεδιασει και εγω να κανω με αλλους 2 φιλους μου. Το αυτοκινητο θα ειναι δικο μας (Honda Jazz,ειπε κατι κανεις για οικονομια; ). Η διαδρομη θα περιλαμβανει σιγουρα επισκεψη στη Modena και οπουδηποτε αλλου υπαρχει αυτοκινητιστικο ενδιαφερον. Λεμε στο γυρισμο να περασουμε και απο Γερμανια. Με προχειρους υπολογισμους τα εξοδα για βενζινη δε πρεπει να υπερβαινουν τα 1000Ε. Περιμενουμε τα εισητηρια να εκδοθουν πλεον για να αρχισουμε τους 'σοβαρους' υπολογισμους και να 'χαραξουμε' τη διαδρομη.
-
Εχω κάνει με το δικό μου αυτοκίνητο 2 ταξίδια , Μπάρι - Παρίσι και Μπάρι - νότια Γαλλία. Με ταχύτητες ταξιδιού 130 - 200+ η κατανάλωση 10 - 20 λ/100 ανέβασε τρομακτικά το κόστος ταξιδιού οπότε δεν συμφέρει εάν υπολογίσεις και τα έξοδα συντήρησης , επέκτασης ασφάλειας , μεταφορικά .Απο την άλλη βέβαια εάν έχεις ένα γρήγορο και καλό αυτοκίνητο σάν το GOLF GTI θα το ευχαριστηθείς όπως ποτέ άλλοτε.
Αλλες 9 φορές έχω νοικιάσει αυτοκίνητο στην Ευρώπη δύο εκ των οποίων ήταν: Μπάρι - Μονακό με LANCIA DEDRA td (δύο ζευγάρια) και Ελβετία Αυστρία με OPEL ASTRA td. Η πολύ μικρή κατανάλωση 6 - 8 λ/100 σχεδόν κάλυπτε το κόστος ενοικίασης , οπότε σε περίπτωση ενοικίασης συμφέρει μόνο diesel.
Γνώμη μου είναι ότι αν πάτε μόνο τρεις , πάρτε το MITSUBISHI γιατί είναι και οικονομικό και αξιόπιστο . Είναι η πιό συμφέρουσα οικονομικά λύση.
Εαν πάτε 6 άτομα η επιλογή είναι μονόδρομος. ESPACE diesel. Θα ευχαριστηθείτε το ταξίδι γιατί θα είστε όλοι μαζί (άνετα) και με το diesel θα σας έρθει πιο οικονομικά. (έχεις ψάξει εάν νοικιάζονται άλλα πιό φθηνά 6-7θέσια diesel πχ FIAT SCUDO ??)
Και μερικές συμβουλές
. προσοχή στα ραντάρ στη Γαλλία
. μην αφήνεις ποτέ πράγματα μέσα στο αυτοκίνητο όταν είναι παρκαρισμένο που να μαρτυρούν ότι είσαι τουρίστας , ακόμα και σε νοικιασμένο.Στην Ιταλία ακόμα περισσότερη προσοχή
. υπολόγισε στα έξοδα του ταξιδιού και το κόστος των διοδίων που είναι πραγματικά ψηλό, ειδικά στη Γαλλία
. προσοχή στην οδήγηση. Οι οδηγοί κάθε χώρας έχουν διαφορετική νοοτροπία και κανόνες οπότε πρέπει να προσαρμόζεσαι ανάλογα
. στο ενοικιαζόμενο νομίζω ότι είναι must η full ασφάλεια γιατί αλλιώς χάνεις το σημαντικότερο πλεονέκτημα - ότι δε με νοιάζει-Αυτά ..... και ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
. -
Tο ταξιδι που σχεδιαζετε ειναι τελειο!!!!
Εγω το καλοκαιρι εκανα Βρυξελλες-Μπαρι-Πατρα-Αθηνα και πισω απο την ιδια διαδρομη.Συνολο 4000 χλμ.
Ολα αυτα με το ΣΑΑΜΠ,οπου ηθελε περιπου 10-11 λτ/100 χλμ ,με μεσο ορο περιπου στα 140 χλμ/ωρα.
Αν πατε πολλοι,μην το συζητατε καθολου και νοικιαστε το ντιζελ,θα παθετε πλακα με την οικονομια και τα περιθωρια αυτονομιας του αυτοκινητου.
Για πιο λιγα ατομα,ειναι καλη λυση και το space star,αλλα ριξε και μια ματια σε πιο μικρα πετρελαιοκινητα,ισως να συμφερει.
Τα διοδια θα τα σιχαθειτε στην κυριολεξια....και στην Ιταλια και στην Γαλλια,ειναι πανακριβα.Αν υπολογισεις οτι για 900χλμ,απο το Μιλανο στο Μπαρι,πληρωσα 42ε διοδια,κανε τον υπολογισμο για να δεις ποσο παει το χιλιομετρο.Ιδιες τιμες πανω κατω εχει και η Γαλλια.
Οπως και να εχει το θεμα,το σιγουρο ειναι οτι θα περασετε πολυ καλα και θα ειναι μια πολυ καλη εμπειρια.
Τωρα για τα ορια ταχυτητας....απλα να πηγαινετε οσο πανε και οι υπολοιποι στον δρομο και δεν θα εχετε κανενα προβλημα.
Συνηθως αυτοι εδω οδηγουν με περιπου 140 χλμ/ωρα κατα μεσο ορο.
Καλο ταξιδι.. -
Το ταξίδι σας θα είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!
Σίγουρα με νοικιασμένο αυτοκίνητο και κατά προτίμηση diesel. Εγώ έκανα 2 εκδρομές το Νοέμβρη, Γερμάνια-Ολλανδία-Βέλγιο και Γερμανία-Γαλλία-Λουξεμβούργο. Βέβαια από μπέρδεμα με τη Hertz και τις δύο φορές είχαμε βενζινοκίνητο, αλλά με τη διαφορά στην τιμή ενοικίασης μας ήρθε σχεδόν το ίδιο. Το γέλιο τώρα: τη δεύτερη φορά με το Focus SW σταματάμε σε ένα βενζινάδικο να βάλουμε πετρέλαιο. Έλα όμως που στην τάπα έλεγε LEAD FREE!!!!!! Οπότε λέμε να δούμε τον κινητήρα αν όντως δεν είναι diesel. Eεε, μας πήρε άλλα 10 λεπτά μέχρι να θυμηθώ πώς ανοίγει το καπό στο Focus!!!!! -
Αντί για Γκολφ και Μιτσου ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ, και διπλά εισιτήρια και βενζίνες, πάρε το Εσπάς, και οπωσδήποτε ντήζελ. Και θα είστε όλοι μαζί, και δεν θα φορτώσεις φθορές (και ζημιές; ) το αυτοκίητό σου, και πιο καλά θα τραβάει με οικονομία (ντήζελ!!). Αν είστε 6, 3-3, σκέψου και το μούλτιπλα. Οι άντρες μπροστά και η βαβούρα πίσω! Να μην είναι κανείς ριγμένος!!
Αν πάλι υπάρχει πολύ... αίσθημα, το Εσπάς και ζευγάρι ανά σειρά!Άσε που με το νοικιάρικο χάλασε - τράκαρες παίρνεις άλλο και συνεχίζεις!!
Και μικτή, ε; Ακόμα και αν δεν φταίς σου φέρνουν το άλλο και φεύγεις και τα βγάζουν πέρα μόνοι τους, αλλιώς βγάζεις τα μαλλιά σου από το τράβηγμα μόνος σου!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!!!!!!
Υ.Γ. Φλεβάρη στραταπολύομαι, Μάρτη πάλι Ευρώπη με το αμάξι!! (Εγώ πάω με το χιλιαράκι! Μικτή και όλων των ειδών τις καλύψεις έχω, κατανάλωση ντήζελ, μόνο η δύναμη μου λείπει, αλλά μόνος... οδηγάω μόνος... ατέλειωτος ο δρόμος... ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΤΡΟΦΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!! )
-
Και κάτι ακόμα για τα διόδια - βενζίνες:
Στην Ιταλία είναι μεγάλα αλλά συγκρίσιμα με αττική οδό, η βενζίνη ΚΑΙΕΙ (πέρσι τέτοιο καιρό 1,15-1,20 ευρώ το λίτρο 95 οκτανίων)
Στην Ελβετία συνήθως οι βενζίνες είναι 20% ακριβότερες από την Ελλάδα, ενώ είναι η μοναδική χώρα όπου το ντήζελ είναι λίγο ακριβότερο από την εκεί βενζίνη (φτηνότερο όμως από τις γύρω χώρες). Τα διόδια είναι 40 φράγκα και ισχύουν για ΟΛΟ ΤΟ 2004, χωρίς περιορισμούς! (βινιέτα, αυτοκόλλητο σαν τα δικά μας τέλη, 1 ευρώ είναι 1,56 φράγκα)
Στην Αυστρία η βενζίνη ήταν πέρσι στα 0,90 ευρώ, και έχουν βινιέτες 7,60 ευρώ για 10 μέρες χωρίς περιορισμούς. Δυστυχώς αν γυρίσεις αργότερα από τις 10 μέρες ξαναβγάζεις...
Στην Γερμανία η βενζίνη ήταν κάπου παραπάνω από το ένα ευρώ, 0,80 το πετρέλαιο, ενώ απλά δεν υπάρχουν διόδια.Για παραπέρα θα ανακαλύψω φέτος ελπίζω, όπου αν όλα πάνε καλά θα αγοράσω και ένα ιταλικό πετρελαιοκίνητο!!!
-
Να προσεξετε την ασφαλεια του αυτοκινητου σας πολυ καλα. Πριν πεντε χρονια οταν ταξιδευα με ελληνικες πινακιδες στην ευρωπη μου ειπε ο ασφαλιστης οτι η μικτη/κλοπης δεν ισχυει εκτος ελλαδας - ενημερωθητε πριν αποφασισετε αν θα πατε με τα δικα σας αυτοκινητα. Παρολα αυτα τριγυριζα για τεσσερα χρονια και δεν μου πειραξαν το αυτοκινητο. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ.
(Προσωπικη συμβουλη ειναι να αφησετε την Bologna και να πατε κατευθειαν με το καραβι στη Venice) -
Ο χρήστης Akis1967 έγραψε:
Να προσεξετε την ασφαλεια του αυτοκινητου σας πολυ καλα. Πριν πεντε χρονια οταν ταξιδευα με ελληνικες πινακιδες στην ευρωπη μου ειπε ο ασφαλιστης οτι η μικτη/κλοπης δεν ισχυει εκτος ελλαδας - ενημερωθητε πριν αποφασισετε αν θα πατε με τα δικα σας αυτοκινητα. Παρολα αυτα τριγυριζα για τεσσερα χρονια και δεν μου πειραξαν το αυτοκινητο. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ.
(Προσωπικη συμβουλη ειναι να αφησετε την Bologna και να πατε κατευθειαν με το καραβι στη Venice)Αν κατεβούνε Αγκόνα είναι καλά. Η Βόρεια Ιταλία δεν είναι και τόσο επικίνδυνη από ό,τι διαπιστώσαμε και εμείς πέρισυ τα Χριστούγεννα. Εντάξει, από κει και πέρα να μην προκαλέσεις για να μη σου κάνουν κακό. Α! Και να σταματάς στις διαβάσεις για να περάσουν οι πεζοί!
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ