-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Προς e_avgoΠροσωπική συμβουλή να προτιμήσεις αυτό σε ένα τοίχο του σπιτιού σου, είναι μακράν πιο ευχάριστο
Δηλαδή του προτείνεις να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο και να κάνει ζημιά στον εγκέφαλό του καίγοντας τα εγκεφαλικά του κύτταρα;
Το βέτο ήταν και είναι η πιο ακραία λύση στο θέμα της ονομασίας,οι Σκοπιανοί ή όπως αλλιώς λέγονται είναι στριμωγμένοι και μπερδεμένοι αυτή την στιγμή,γι'συτό και προβαίνουν σε ακαταλαβίστκες εν μέρει ενέργειες,γιατί δεν έχουν από τι άλλο να πιαστούν.
Η αποτυχία εξεύρεσης λύσης πάντως νομίζω ότι βαραίνει εμάς (όχι προσωπικά εμάς,την πολιτική που ακολούθησε η χώρα μας σε αυτό το θέμα εννοώ),γιατί θα μπορούσαμε να το έχουμε λύσει αυτό το θέμα εδώ και χρόνια.
Give Texas back to Mexico......
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
πάντως η βεβήλωση της σημαίας δεν ήταν από συγκέντρωση ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει η εκάστοτε κυβέρνηση....υπήρχε σε σταθερό μεγάλο διαφημιστικό σταντ στον δρόμο.
έχει διαφορά....
πέστα, γιατί στο τέλος εγώ θα βγώ τρελός από εδώ μέσα......
Αν δεν προσπαθήσετε να μπείτε στην ψυχολογία του άλλου, δεν μπορείτε να κερδίσετε σε διαπραγματεύσεις...και στο πόκερ!
Οι Σκοπιανοί μεγάλωσαν διδασκόμενοι ότι είναι Μακεδόνες. Αρα απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου. Τι περιμένετε να κάνουν τώρα?
ρε Νίκο, αυτά τα έχω πεί τόσες φορές.......
εμείς κάναμε το λάθος τόσα χρόνια που δεν μπορέσαμε να πείσουμε τους άλλους για το αντίθετο......και τώρα μας βγαίνουν από τα δεξιά....
.πωπω κυρ θοδωρα σε φανταζομαι σε σκηνικο να καθεσαι να σπαταλας ενεργεια (σε συζητηση-ανεκδοτο φαση, ηταν ενας σκοπιανος, ενας ελληνας και ενας αμερικανος) για να πεισεις τον αμερικανο οτι ο σκοπιανος δεν ειναι απογονος του μεγαλου αλεξανδρου
και αυτος να σου λεει οτι ειναι απογονος του μεγαλου αλεξανδρου ενω εσυ λογω επιμειξιων εισαι τουρκοσπορος ή κατι τετοιο.. και να στραβωνετε και οι δυο για τις ασηκωτες αυτες προσβολες
πλακα πλακα δειτε και την θετικη πλευρα της ζωης: αν οι μακεδονοβουλγαροι γινουν ξανα 'μεγαλη μακεδονια' και μας κατακτησουν -επειδη η ιστορια επαναλαμβανεται και επειδη φυσικα πισω απ'ολα αυτα, ως γνωστον, κρυβονται αυτα τα ανελληνιστα υποκειμενα οι εβραιοκαπιταλιστομογγολομασωνοκινουμενοι κινεζοβουλγαροι-, θα φτασει ο ελληνισμος στα περατα του κοσμου, οπως και τοτε
φανταζομαι τον συγχρονο alexandar makedonski να κατακτα ολη την ελλαδα εκτος απο την κρητη.. (οπου επειδη παιζουν γκανια και πρεζοφουντες ειναι κατι σαν την αρχαια σπαρτη )..
ζν σκηνικα με μακεντονσκι χαλβα, μεγκα αλεξαντρασκι αλεξαντροφ και χρηστο αντωνιαδη στο στερεο να χτυπαει 24/7 και να κανει κουαρτετο με χαρμανη εμ σι, αλβανο οικοδομο με χρωμα ινδιανου και πρασινα ματια και προδρομο απ'το fame story.. οργανωμενη αποχη σε ολα τα ελληνικα σχολεια για το μακεδονικο ζητημα και εβραιοι προβοκατορες να θυσιαζονται για να εξευμενισουν οι ελληνες τον ιερο τραγο..
ελλαδα-κρητη ενωσις.. ζηστε το λιγακι με αυγοκοφτη σουπααπό συλλογισμό σκίζεις.....
εσένα πρέπει να είχανε στο υπουργείο εξωτερικών.......
χαθήκαμε..... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Προς e_avgoΠΡΟΣΟΧΗ αυτό που ενδεχομένως ετοιμάζεσαι να κάνεις ακουμπώντας το πληκτρολόγιό σου είναι εξαιρετικά μάταιο και άσκοπο...Μη μου πεις μετά ότι δεν σε προειδοποίησα
Προσωπική συμβουλή να προτιμήσεις αυτό σε ένα τοίχο του σπιτιού σου, είναι μακράν πιο ευχάριστοεύγε...ότι και αν είναι δεν απαξιώνεις τους συνομιλητές...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι, εφόσον είναι σε αυτή την περιοχή για τόσα χρόνια, και έχουν γίνει επιμειξίες μεταξύ των πληθυσμών, δικαιούνται να ονομάζονται Μακεδόνες!
Ααααχ ρε συ Kouk....!! Πραγματικά έχεις πειστεί, οτι το θέμα είναι τόσο, μα τόσο απλό;;; Αυτό είναι όλο κι όλο;;;
Τι να πω, δε ξέρω...Μακάρι!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι, εφόσον είναι σε αυτή την περιοχή για τόσα χρόνια, και έχουν γίνει επιμειξίες μεταξύ των πληθυσμών, δικαιούνται να ονομάζονται Μακεδόνες!
Ααααχ ρε συ Kouk....!! Πραγματικά έχεις πειστεί, οτι το θέμα είναι τόσο, μα τόσο απλό;;; Αυτό είναι όλο κι όλο;;;
Αυτό λέει ο κοσμάκης. Γιατί αυτό του έλεγαν από το 1945 και μετά. Έχει μια εκπομπή σήμερα με 'Μακεδόνες' στην Βόρεια Ελλάδα. Δεν θυμάμαι σε ποιό κανάλι όμως. Από όσα είδα στο τρέϊλερ, αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι από τους Σκοπιανούς!
Σε πολιτικό επίπεδο δεν έχω ιδέα τι παίζεται!
-
Νικο, οι Πρωταγωνιστές...όχι σήμερα όμως.
-
e_avgo νομιζω οτι η ελλαδα ειναι μια απο τις χωρες που εχει κανει πολυ μεγαλο οικονομικο μπασιμο στο γειτονικο κρατιδιο...αυτο εγινε συμφωνα με τους τοτε ταγους της οικονομιας πλασαριζομενο με τη δικαιολογια ' αν εχουμε οικονομικο ερεισμα εκει, θα κανουν οτι λεμε'...αυτο φυσικα μετατραπηκε σε μπουμερανγκ απο τους επιδεξιους ελληνες επιχειρηματιες και νομιζω οτι φαινεται ποσο εξαρτημενους τους εχουμε...πιστευω δε οτι οι ελληνες θα αντικατασταθουν απο δυτικα συμφεροντα μολις σταθεροποιηθει η περιοχη (οπως και αν γινει αυτο)...
2ον ο υπεξ του κρατιδιου πιστευει οτι υπαρχουν συμπαγεις μαζες στην ελλαδα και το εχει δηλωσει κατ'εξακολουθηση της τελευταιες μερες...οτι και αν σημαινει αυτο...
3ον επιμενεις οτι οι ΗΠΑ δε χρειαζονταν καποια φοβερη αφορμη...θα επαναλαβω οτι φυσικα δε χρειαζονταν καμια αφορμη για να δικαιολογηθουν στους αστειους της ΕΕ την οποια αγουν και φερουν οπως θελουν...το επιτελειο που επεξεργαστηκε την επεμβαση στο αφγανισταν και στο ιρακ, ελεγχοντας ετσι ενα μεγαλο μερος της πετρελαιοπαραγωγης και τις φυγοκεντρες τασεις στα Μ.Ανατολη οπως επισης και ενα τεραστιο μερος της παγκοσμιας παραγωγης 'χορτων', ηθελε να δικαιολογησει τη χρηση στρατευματων (ακαταλληλων για τετοια χρηση) στο προσωπο της αμερικανικης κοινης γνωμης που δεν ειχε καμια ορεξη για κατι τετοιο...
ο τζορτζ μπους ειχε ταξει μεγαλη μειωση των ξενιτευμενων αμερικανικων στρατιωτων προτου εκλεγει ακριβως πριν τον 9/2001...ουδεις ως τοτε ειχε αναφερει κατι τετοιο και ηταν ενας απο τους κυριους αξονες του προγραμματος του...ακομα θυμαμαι τα αφιερωματα των διεθνων περιοδικων που ελεγαν οτι οι ΗΠΑ επιστρεφουν στην εσωστρεφεια..
φυσικα τπτ απο αυτα δεν εγινε.........
για το θεμα αυτου του 'εργου τεχνης' ευελεπιστω οτι το ΥΠΕΞ θα κανει τα απαραιτητα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτό λέει ο κοσμάκης. Γιατί αυτό του έλεγαν από το 1945 και μετά. Έχει μια εκπομπή σήμερα με 'Μακεδόνες' στην Βόρεια Ελλάδα. Δεν θυμάμαι σε ποιό κανάλι όμως. Από όσα είδα στο τρέϊλερ, αυτοί είναι πιο επικίνδυνοι από τους Σκοπιανούς!
Σε πολιτικό επίπεδο δεν έχω ιδέα τι παίζεται!
εννοείς τον Βοσκόπουλο, αυτός από την Φλώρινα, ή αυτός που έχει tv και site ????
http://www.bulgarmak.org/ -
Δεν έχω ιδέα, Θόδωρε. Θα δω την εκπομπή για να ακούσω κάποια πράγματα.
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Το βέτο ήταν και είναι η πιο ακραία λύση στο θέμα της ονομασίας,οι Σκοπιανοί ή όπως αλλιώς λέγονται είναι στριμωγμένοι και μπερδεμένοι αυτή την στιγμή,γι'συτό και προβαίνουν σε ακαταλαβίστκες εν μέρει ενέργειες,γιατί δεν έχουν από τι άλλο να πιαστούν.
pjathan επειδή το έχεις πει και άλλες φορές, αλλά δεν το έχω καταλάβει
που ακριβώς είναι στριμωγμένοι οι Σκοπιανοί? -
Κάτσε ρε συ Kouk, γιατι θα τρελαθώ...Τόσες σελίδες θέμα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, γίνεται λόγος για την πολιτική των Σκοπίων και γύρω απο αυτή εκφράζονται οι όποιες ανησυχίες μας ( εστω με τις γνώσεις που έχουμε τελοσπάντων)... Για τον κοσμάκη των Σκοπίων, δε νομίζω οτι μπορεί κανείς να πει πολλά, γιατι οπως πολύ σωστά λες, ό,τι τους μάθανε λένε...(και πάλι οχι όλοι, μιας και ξέρουν την αλήθεια, αλλα παρόλα αυτά εφόσον το παραμυθάκι που τους πασάρανε είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω υπόστασή τους ως κράτος, το πιστέυουν και το υιοθετούν...Αλλωστε ποιος στη θέση τους θα έπραττε διαφορετικά;;;)
Σε σχέση με κάτι που έγραψες σε αλλο πόστ...
Ο χρήστης kouk έγραψε:
........... Δηλαδή, οι υπόλοιποι δεν αγαπάμε την πατρίδα μας?
Μάλλον πολύ ρομαντικό ρε βρίσκω...Εκτός κι αν δε γνωρίζεις οτι πια η έννοια Πατρίδα, για κάποιους (ευτυχώς λίγους) δε σημαίνει απολύτως τίποτα!! Πώς λοιπόν ζητάς απο κάποιον να αγαπήσει κάτι το οποίο για τον ίδιο δεν υφίσταται ;;;
-
Όπως το λες. Για πολύ λίγους δεν σημαίνει τίποτα.
Αναφέρομαι όμως στην πλειοψηφία.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
toyotaman, δλδ όταν κάηκε τούρκικη σημαία σε ποδοσφαιρικό αγώνα η Τουρκία έπρεπε να μας είχε μπουμπουνίσει 20 πυραύλους για να μάθουμε ε; (όλοι εμείς)Ψηφίζεις είπαμε, ε;
Δηλαδή εσυ Χάρη συγκρίνεις την γηπεδική συμπεριφορά, με το ταμπλώ που είδαμε στα Σκόπια....Καλώς...Ε τότε να ρωτήσω κι εγω 'Nα αρχίσει κι ενας εμφύλιος στην Ελλάδα μεταξύ Θεσ-νίκης Αθήνας, μιας και κάποιοι παπάρες αποκαλούν τους Βορειοελλαδίτες Βούλγαρους στα γήπεδα;;;; ' Δε νομίζω να χρειάζεται απάντηση το ερώτημά μου....
Απο την άλλη, αν στο κέντρο του Λονδίνου κάποιοι αναρτούσαν σημαίες της Γαλλίας με σκατά πασαλειμένα πάνω στις ρίγες της, πιστέυω ενα διαβηματάκι θα το έκανε ο ....Σαρκο(ζεί)!!Το τι διδάσκεται στα σχολεία της ΠΓΔΜ δεν έχει καμία σημασία. Στη χειρότερη για εκείνους περίπτωση να γίνουν ο περίγελος της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας αν προσπαθήσουν να διαδώσουν τα γραφόμενα στα βιβλία τους, αφού η ευρέως αποδεχούμενη ιστορική διάσταση της Μακεδονίας έρχεται σε αντίθεση με αυτά.
Αν θεωρείς οτι η 'παγκόσμια επιστημονική κοινότητα' έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη περι της Ελληνικότητας του Αλεξάνδρου, κάνεις κάποιο λάθος...Εγω απο τα ντοκυμαντέρ που έχω δει, άλλη άποψη εχω σχηματίσει...Ακόμη κι ετσι να είναι όμως, αν νομίζεις οτι για τον απλό λαό (οποιασδήποτε χώρας) το τι πιστέυει η επιστημονική κοινότητα έχει καποια σημασία, κάνεις ακόμη μεγαλύτερο!! Αν αύριο βρεθεί μια χώρα Ανατολικά της Νορβηγίας και αυτονομαστεί (Vikingland ???? τι έχω κάνει... ), για τον πολύ κόσμο σε 50 χρόνια οι Νορβηγοί θα είναι οι φτωχοί συγγενείς των Vikings, ενω οι άλλοι οι αυθεντικοί, οι οποίοι κατακτήθηκαν άδικα κάποτε απο τους κακούς Νορβηγούς που οπως πολύ καλά γνωρίζουμε, 'έγραψαν ωσαν νικητές την ιστορία' οπως τους βόλευε...!!!
-
Σκεφτείτε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων.......σε εθνικό επίπεδο.....
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Σκεφτείτε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων.......σε εθνικό επίπεδο.....o pandev ειναι καλος επιθετικος αλλα νομιζω θα τα βρει καπως σκουρα με τον αντζα
πιστευω οτι ο ρεχαγκελ δεν χρειαζεται αλλον ψηλο, καθως μονο ο pandev γενικα αρεσκεται στο ψηλο παιχνιδι.
πρεπει να κατεβασει 4-5-1 με τους δυο πλαγιους να βγαινουν κρυφοι και παπαδοπουλο φορ. οχι γκεκα, γιατι ειναι λιγο τσεκουρια οι τυπαδες, πρεπει να χωσει εναν ψηλεα μπροστα να κυνηγησει το ψηλο παιχνιδι και κυριως τις σεντρες απο τους πλαγιους αλλα και απο στημενες φασεις.
νομιζω οτι θα το χτυπησουμε το ματσακι -
Εδώ δεν μπορούμε να βρούμε τόσα χρόνια αν έχει πατέρα η Χαρά τον Τόλη, και θα βρούμε σε ποιον ανήκει η Μακεδονία;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σκεφτείτε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων.......σε εθνικό επίπεδο.....
o pandev ειναι καλος επιθετικος αλλα νομιζω θα τα βρει καπως σκουρα με τον αντζα
πιστευω οτι ο ρεχαγκελ δεν χρειαζεται αλλον ψηλο, καθως μονο ο pandev γενικα αρεσκεται στο ψηλο παιχνιδι.
πρεπει να κατεβασει 4-5-1 με τους δυο πλαγιους να βγαινουν κρυφοι και παπαδοπουλο φορ. οχι γκεκα, γιατι ειναι λιγο τσεκουρια οι τυπαδες, πρεπει να χωσει εναν ψηλεα μπροστα να κυνηγησει το ψηλο παιχνιδι και κυριως τις σεντρες απο τους πλαγιους αλλα και απο στημενες φασεις.
νομιζω οτι θα το χτυπησουμε το ματσακιθα ήθελα ένα τέτοιο ματσάκι για να δώ και τις αντιδράσεις των φιλάθλων.....
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Η θέση μου για το θέμα της ονομασίας είναι ξεκάθαρη πιστεύω. Έχουν δικαίωμα να διαλέξουν όποιο όνομα επιθυμούν και η Ελλάς δεν έχει κάποιο λόγο επάνω σε αυτό.Και μας δικαίωμά μας είναι να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ αλλά θα πέσει φάπα.
Και μας δικαίωμά μας είναι να μη θέλουμε να βλέπουμε Μακεδονικό κράτος δίπλα μας ,να μη κάνουμε φίλο έναν κλέφτη της Ιστορίας.(*)
Σλαβομακεδονία και πολύ τους είναι.
Σλαβομακεδονία και καλώς να ορίσουν.
(*) τι λέω τώρα, εδώ γίναμε φίλοι με αιμοβόρα θηρία, οι κλέφτες θα μας κακοφανούνε τώρα;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
pjathan επειδή το έχεις πει και άλλες φορές, αλλά δεν το έχω καταλάβει
που ακριβώς είναι στριμωγμένοι οι Σκοπιανοί?Τη γνώμη μου γράφω:Το κράτος των Σκοπίων ή ΦΥΡΟΜ ή όπως αλλιώς,παίζει την ύπαρξή του,με την εισοδό του ή όχι στο ΝΑΤΟ.
Αν δεν τότε είναι πολύ πιθανό να αποσταθεροποιηθεί πλήρως και να διαλυθεί.Υπάρχει η μεγάλη για τον πληθυσμό του αλβανική μειονότητα και η γειτνίαση με το Κόσσοβο,το οποίο κάνει τους Σκοπιανούς να νοιώθουν ανασφαλείς σχετικά με το μέλλον της χώρας τους.Επίσης η Βουλγαρία,αν και δεν έχει ανακατευθεί επίσημα,καλοβλέπει ένα τέτοιο ενδεχόμενο διάλυσης και ενσωμάτωσης ενός μεγάλου μέρους της ΦΥΡΟΜ.Άλλωστε πολλοί από τους κατοίκους του κράτους αυτού είναι βουλγαρικής καταγωγής.από όσο έχω μάθει τουλάχιστον.
Γι' αυτό η ηγεσία τους καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες,προσπαθώντας να εκβιάσει καταστάσεις με απώτερο στόχο τη σταθερότητα του κράτους.Αυτά νομίζω και αυτά γράφω και μπορεί να γράφω και μαλακίες,δεν ξέρω....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
toyotaman, δλδ όταν κάηκε τούρκικη σημαία σε ποδοσφαιρικό αγώνα η Τουρκία έπρεπε να μας είχε μπουμπουνίσει 20 πυραύλους για να μάθουμε ε; (όλοι εμείς)
Ψηφίζεις είπαμε, ε;
Δηλαδή εσυ Χάρη συγκρίνεις την γηπεδική συμπεριφορά, με το ταμπλώ που είδαμε στα Σκόπια....Καλώς...Ε τότε να ρωτήσω κι εγω 'Nα αρχίσει κι ενας εμφύλιος στην Ελλάδα μεταξύ Θεσ-νίκης Αθήνας, μιας και κάποιοι παπάρες αποκαλούν τους Βορειοελλαδίτες Βούλγαρους στα γήπεδα;;;; ' Δε νομίζω να χρειάζεται απάντηση το ερώτημά μου....
Απο την άλλη, αν στο κέντρο του Λονδίνου κάποιοι αναρτούσαν σημαίες της Γαλλίας με σκατά πασαλειμένα πάνω στις ρίγες της, πιστέυω ενα διαβηματάκι θα το έκανε ο ....Σαρκο(ζεί)!!Δηλαδή κάτσε να το δούμε απο μια άλλη γωνιά. Χθές όλα τα κανάλια με μια φωνή προβάλλουν την εικόνα ενός ταμπλό που έχει την Ελληνική σημαία με σβάστιγγα κλπ.
Όλοι καπάκι θεωρούμε πως ο λαός των Σκοπίων, η αν θέλετε η κυβέρνηση των Σκοπίων μας προκαλει και μπλα μπλά μπλά.
Η είδηση πέρασε χωρις κανέναν προβληματισμό, του στυλ: Ποιός το έβαλε, ο μίτσωφ, η ο πρόεδρος με τα ίδια του τα χέρια; Μήπως το θέμα ήταν η κοινή Ελληνική γνώμη να τα πάρει κράνα με ένα θέμα που είναι ντεφάκτο ότι θα τα πάρει κράνα; Μήπως τα κανάλια απλά μας κουρδίσανε, μήπως όχι; Μήπως πρέπει το Σκοπιανό να υπερκαλύψει άλλα πράγμα, μήπως όχι; Μήπως η Τηλεόραση έχει αλλάξει πίστα στο παιχνίδι της διαμόρφωσης κοινής γνώμης;Tηλεκατευθυνόμενη δημοκρατία;
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας