-
Είπα να επαναφέρω το θέμα μιας και βρήκα μία φωτογραφία του πατέρα μου από το 1977 με το περιπολικό που κυκλοφορούσε τότε.
Ορίστε λοιπόν τι περιπολικά είχε τότε η αστυνομία πόλεων( μέρος του στόλου):Για όποιον δε διακρίνει το σηματάκι στα δεξιά είναι το παρακάτω:
-
Mini Cooper S στο μοναχο...
-
Kαινουρια Nissan Pathfinder. Δε 8υμαμαι αν το ειδα Α8ηνα ομως.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Νομίζω η ταινία λεγόταν 'Εξοδος κινδύνου' (Κούρκουλος, Φούντας, Ολγα Καρλάτου >Αλλά τι ήταν δε θυμάμαι
Opel Kadett δίπορτο?
Volvo 122 B18 Amazon... Με καθε επιφυλαξη παντως, καπου σε ενα παλιο τευχος του AMS ειχα διαβασει κατι σχετικα, θα ψαξω το αρχειο και θα ενημερωσω καποια στιγμη...
-
Τα Xsara - αν και τιμια - ειναι υπο διαλυση, τα Terrano επισης. Θα παρουμε κανενα καινουργιο κυριοι της αστυνομιας;
-
Σε πολλές ελληνικές ταινίες μπορεί να δει κανείς τι κυκλοφορούσε από Αστυνομία Πόλεων και Χωροφυλακή. Δεκαετία '60: σχεδόν όλα τα πλάνα δείχνουν αμερικάνικα (ΦΟΡΝΤ, ΣΕΒΡΟΛΕ). Νομίζω είχε πάρει το μάτι μου και Αμαζόνα (Βόλβο) και Βωξολ (Αγγλίας).
Δεκαετία '70: ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ και λίγα αμερικάνικα (κυρίως Plymouth μέχρι το 1975, μετά κόπηκαν μαχαίρι οι προμήθειες αμερικάνικων).
Όποιος ενδιαφέρεται, ας δει http://el.wikipedia.org/wiki/Α�% ... F%89%CE%BD' target='_blank
και http://el.wikipedia.org/wiki/Ε�% ... E%BA%CE%AE' target='_blankΠροσεχώς, θα δώσω κάποια link με ελληνικές ταινίες που έχουν δράση...
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Kαινουρια Nissan Pathfinder. Δε 8υμαμαι αν το ειδα Α8ηνα ομως.Πράγματι είδες ...
http://www.ydt.gr/main/Article_Print.jsp?ArticleID=181260
Αυτά:
http://www.mopo.gr/main/images/photos/photo23817_4.JPG -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τα Xsara - αν και τιμια - ειναι υπο διαλυση, τα Terrano επισης. Θα παρουμε κανενα καινουργιο κυριοι της αστυνομιας;Γιατί; Μια χαρά είναι με τα ρημάδια
Έτσι κι αλλιώς, ό,τι κι αν τους πάρουν θα τα ρημάξουν εντός εξαμήνου
-
Κάπου διάβασα ότι τα νέα οχήματα του ελληνικού δημοσίου θα αγοράζονται με leasing (πλην των στρατιωτικών και μιας άλλης κατηγορίας) εξοικονομώντας τεράστια ποσά. Δεν θυμάμαι όμως αν προβλέπεται και αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος στόλου.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τα Xsara - αν και τιμια - ειναι υπο διαλυση, τα Terrano επισης. Θα παρουμε κανενα καινουργιο κυριοι της αστυνομιας;
Γιατί; Μια χαρά είναι με τα ρημάδια
Είχα πάει πριν δυο εβδομάδες στη Skoda,εδώ στον Πύργο,για να αλλάξω λάδια στη Fabia και απέξω ήταν 3 Octavia και μια Xsara της αστυνομίας.(Η αντιπροσωπεία είναι Skoda-Citroen)
-Για service,τα έχουν φέρει; ρωτάω τον μάστορα.
-Ποιό service ρε συ,μου λέει.Από τη μέρα που τα πήρανε,κάθε λίγο και λιγάκι μας τα φέρνουν για φτιάξιμο.Τα έχουν ξεπατώσει(κάτι άλλο μου είπε που αρχίζει από ξε..) -
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Γιατί; Μια χαρά είναι με τα ρημάδια
Είχα πάει πριν δυο εβδομάδες στη Skoda,εδώ στον Πύργο,για να αλλάξω λάδια στη Fabia και απέξω ήταν 3 Octavia και μια Xsara της αστυνομίας.(Η αντιπροσωπεία είναι Skoda-Citroen)
-Για service,τα έχουν φέρει; ρωτάω τον μάστορα.
-Ποιό service ρε συ,μου λέει.Από τη μέρα που τα πήρανε,κάθε λίγο και λιγάκι μας τα φέρνουν για φτιάξιμο.Τα έχουν ξεπατώσει(κάτι άλλο μου είπε που αρχίζει από ξε..)Λογικό. Όταν ο ΜΟΝΟΣ τρόπος εκκίνησης που ξέρουν είναι το burnout (γιατί χωρίς αυτό ΔΕΝ θεωρείσαι καλός οδηγός αστυνομικός), είναι λογικό
-
Μου είχε πει ότι πιο παλιά του είχαν πάει μια Octavia,με το γερανό της αστυνομίας, με λιωμένα τακάκια και είχε κάνει μόλις 10.000 χιλιόμετρα.
Τι διαόλο drift έκαναν; -
Καλά οι άνθρωποι δεν πάνε καλά.Βγάζουν όλη τη μανία τους στα υπηρεσιακά.Αυτό μου το έχει πει άτομο απο μέσα.Και γκρινιάζουν μετά οτι δεν έχουν οχήματα
-
Ο χρήστης Njo έγραψε:
Καλά οι άνθρωποι δεν πάνε καλά.Βγάζουν όλη τη μανία τους στα υπηρεσιακά.Ανάμενόμενο. Γιατί να λυπηθούν τον εξοπλισμό που δεν έχουν πληρώσει από την τσέπη τους; Όταν η έλλειψη ελέγχου οδηγεί σε τέτοια ασυδωσία. Σε 'παραδοσιακό' γάμο σε χωριό, είδα συγγενή αστυνομικός που είχε φέρει περιπολικό Xsara για να το γυροφέρνουν στο χωριό με τη σειρήνα ανοιχτή, να το οδηγούν όλοι οι συγγενείς κι από λίγο και να χορεύουν πάνω στην οροφή. Αλλά αυτό ήταν πταίσμα μπροστά σε αυτά που έγιναν όταν βγήκε όπλο (υπηρεσιακό ή όχι, δεν ξέρω)...
-
Τωρα που διαβασα το threat με τα περιπολικα θυμιθηικα ενα περιστατικο που εγινε πριν κανα μηνα περιπου.Εκει που περπατουσα στην Καραμανλη ακουω ενα αυτοκινητο να βαραει κοφτες και να σφυριζει παρα πολυ δυνατα η τουρμινα του.Γυρναω και βλεπω ενα Octavia περιπολικο το οποιο απο μπροστα ηταν λιγο χαμιλωμενο και ειχε μια λιγο μεγαλουτσικη χρυσαφι εξατμιση.Αφου περασε απο μπροστα μου εκανε αναστροφη και συνεχισε προς το αλλο ρευμα.Απο πισω ερχοταν πλακωμενο ενα xsara με αναμενο τον φαρο το οποιο μπηκε με χειροφρενο στην αναστροφη και συνεχισε πισω απο το Octavia.O οδηγος του Octavia μου φανηκε πολυ μικρος σε ηλικια αλλα αυτο που με παραξενεψε ηταν το αμαξι.Παρα πολυ δυνατο σφυριγμα τουρμπινας,χαμιλωμενο,αλλαγμενη εξατμηση.Μπορουν να κανουν επεμβασεις σε τετοια αυτοκινητα???
Α και εχω μαθει οτι σε χωρια και σε ερημικες περιοχες τα βαζουν κοντρες και χειροφρενα και τα γ*****. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Καλά οι άνθρωποι δεν πάνε καλά.Βγάζουν όλη τη μανία τους στα υπηρεσιακά.
Ανάμενόμενο. Γιατί να λυπηθούν τον εξοπλισμό που δεν έχουν πληρώσει από την τσέπη τους;
Το ίδιο ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα με τα εταιρικά αυτοκίνητα.
Τωρα που διαβασα το threat με τα περιπολικα
threat: απειλή
Μήπως εννοούσες thread; -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τωρα που διαβασα το threat με τα περιπολικαthreat: απειλή
Μήπως εννοούσες thread;[/quote]ναι συγνωμη για το λαθος
-
Μα και **threat ** μια χαρά θα πήγαινε για τα περιπολικά και τα χάλια τους
-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Ανάμενόμενο. Γιατί να λυπηθούν τον εξοπλισμό που δεν έχουν πληρώσει από την τσέπη τους;
Πράγματι αλλά εκεί είναι εσωτερικό θέμα της εταιρίας να προστατεύσει την περιουσία της (θεωρώντας ότι δεν οδηγούν επικίνδυνα για τους άλλους, αλλά απλώς τα σπάνε). Το περιπολικό όμως αγοράστηκε **με δικά μας **χρήματα!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πράγματι αλλά εκεί είναι εσωτερικό θέμα της εταιρίας να προστατεύσει την περιουσία της (θεωρώντας ότι δεν οδηγούν επικίνδυνα για τους άλλους, αλλά απλώς τα σπάνε). Το περιπολικό όμως αγοράστηκε **με δικά μας **χρήματα!
Eίναι λίγο μαλακία το με δικά μας λεφτά γιατί δεν υπάρχει κριτίριο με το οποίο θα κρίνεις εσύ και ο κάθε φορολογούμενος το είδος της κακομεταχείρισης. Το σκίσιμο που τρώνε σε καταδιώξεις θεωρώ ότι είναι το ίδιο επιβλαβές για αυτά τα αυτοκίνητα. Είναι η μοίρα τους τέτοια. Δεν είναι το οικογενειακό μας να το πηγαίνουμε κυρίες καλώς ή κακώς. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα κρατικά αμέσου επεμβάσεως όπως τα πυροσβεστικά, τα ασθενοφόρα κτλ.
Είναι δεδομένη η κακομεταχείριση τους.
Αυτοκίνητα Αστυνομίας