-
@kilomeater said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Αν έχει κάποιος εμπειρία , τι έχει καλύτερες πιθανότητες :
Τηλεφωνικά από το 1521 η αυτοπροσώπως Δευτέρα πρωί στην ΑΑΔΑΕ ;Καλησπέρα. Η προσωπική μου εμπειρία με το 1521 ήταν απογοητευτική. Οι υπάλληλοι (δις) μου φάνηκαν άσχετοι, γνώριζαν λιγότερα από εμένα για το θέμα για το οποίο τηλεφώνησα και χρειάστηκε 3η επικοινωνία για να λάβω μια στοιχειωδώς κατάλληλη καθοδήγηση.
-
Η ΑΑΔΕ δέσμευσε 229 πολυτελή αυτοκίνητα επειδή έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα συγκεκριμένα δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων δεσμεύτηκαν Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes, Mustang κ.ά.Μάθετε πως έγινε η διασταύρωση των στοιχείων
-
Θέλουμε να μεταφέρουμε την ιδιοκτησία αμαξιού αποθανόντος χωρίς διαθήκη το οποίο κληρονομεί η σύζυγος του .
Έγινε αίτηση μεταφοράς κινητού μέσα από MyProperty αλλά εδώ και δύο εβδομάδες καμία πρόοδος η αίτηση .
Ενταξει δείξαμε κατανόηση λόγω Πάσχα αλλά πρέπει να προχωρήσει άμεσα μέσα στις επόμενες ημέρεςΑν έχει κάποιος εμπειρία , τι έχει καλύτερες πιθανότητες :
Τηλεφωνικά από το 1521 η αυτοπροσώπως Δευτέρα πρωί στην ΑΑΔΑΕ ;Nομιζω δεν γίνεται έτσι. Δεν χρειαζεται ΑΑΔΕ. Πας σε ΚΕΠ ή δε αυτα του Υπ Μεταφορών. Πρέπει να έχεις ένα χαρτί οτι ειναι σε κυκλοφορία με πληρωμένα τελη και βγαίνει νέα άδεια.
-
Aπο την στιγμη που δεν υπαρχει διαθηκη νομιζω η ιδιοκτησια του μοιραζεται μεταξυ συζυγου και παιδιων, οχι;
-
@wantone said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Aπο την στιγμη που δεν υπαρχει διαθηκη νομιζω η ιδιοκτησια του μοιραζεται μεταξυ συζυγου και παιδιων, οχι;
Το όχημα πάει στη συζυγο.
-
@kapelis said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Θέλουμε να μεταφέρουμε την ιδιοκτησία αμαξιού αποθανόντος χωρίς διαθήκη το οποίο κληρονομεί η σύζυγος του .
Έγινε αίτηση μεταφοράς κινητού μέσα από MyProperty αλλά εδώ και δύο εβδομάδες καμία πρόοδος η αίτηση .
Ενταξει δείξαμε κατανόηση λόγω Πάσχα αλλά πρέπει να προχωρήσει άμεσα μέσα στις επόμενες ημέρεςΑν έχει κάποιος εμπειρία , τι έχει καλύτερες πιθανότητες :
Τηλεφωνικά από το 1521 η αυτοπροσώπως Δευτέρα πρωί στην ΑΑΔΑΕ ;Nομιζω δεν γίνεται έτσι. Δεν χρειαζεται ΑΑΔΕ. Πας σε ΚΕΠ ή δε αυτα του Υπ Μεταφορών. Πρέπει να έχεις ένα χαρτί οτι ειναι σε κυκλοφορία με πληρωμένα τελη και βγαίνει νέα άδεια.
ηταν η πρωτη μου κινηση αλλα δυστυχως με 'εστειλαν'
θελει αρκετη χαρτουρα και ενα απο τα βηματα ειναι να γινει η μεταφορα μεσω myProperty (προυπόθεση) -
πηρα τηλεφωνο τελικα....αφου μου πηρε ολα τα στοιχεια της αιτησης ξανα, αποτελεσμα
' θα το διαβιβασουμε για να γινει επεξεργασια συντομα'μα τι απαντηση .....
Ειμαι Ελλαδα για λιγες μερες και ηθελα να πουλησω το αμαξι αλλα δε βλεπω να μου κανουν τη χαρη -
Εκτός και αν ο επιζών σύζυγος έχει ήδη άλλο όχημα στο όνομά του/της, στην οποία περίπτωση το όχημα κληρονομείται όπως όλη η υπόλοιπη περιουσία (1/4 στον επιζώντα σύζυγο και 3/4 στα παιδιά αν είναι > 1 αλλιώς 1/3 και 2/3 αντίστοιχα)
@kilomeater
Δεν είναι αρμόδια η ΑΑΔΕ για αυτό που θέλεις να κάνεις, η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας είναι αρμόδια για τις μεταβιβάσεις (εκεί που βγάζουν τις άδειες κυκλοφορίας). Θέλει πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης (αλλιώς πως να ξέρουν εκεί το "χωρίς διαθήκη" ?) και νομίζω και οικογενειακής κατάστασης (αν και τώρα τελευταία υποτίθεται καταργήθηκε η υποχρέωση των πολιτών να προσκομίζουνη τέτοιο πιστοποιητικό) -
@nass said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Εκτός και αν ο επιζών σύζυγος έχει ήδη άλλο όχημα στο όνομά του/της, στην οποία περίπτωση το όχημα κληρονομείται όπως όλη η υπόλοιπη περιουσία (1/4 στον επιζώντα σύζυγο και 3/4 στα παιδιά αν είναι > 1 αλλιώς 1/3 και 2/3 αντίστοιχα)
@kilomeater
Δεν είναι αρμόδια η ΑΑΔΕ για αυτό που θέλεις να κάνεις, η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας είναι αρμόδια για τις μεταβιβάσεις (εκεί που βγάζουν τις άδειες κυκλοφορίας). Θέλει πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης (αλλιώς πως να ξέρουν εκεί το "χωρίς διαθήκη" ?) και νομίζω και οικογενειακής κατάστασης (αν και τώρα τελευταία υποτίθεται καταργήθηκε η υποχρέωση των πολιτών να προσκομίζουνη τέτοιο πιστοποιητικό)Και εγώ εξ αδιαθέτου πάει αν δεν υπάρχει διαθήκη.
Έχεις κάποιο λινκ με εγκύκλιο/απόφαση; -
ευχαριστώ για τα σχολια - επανερχομαι και με time sensitive εξτρά ερώτημα
Μετα απο ατελειωτα τηλεφωνηματα και ping-pong MyProportey-AADE καταφεραμε και βγαλαμε ' Δηλωση φορου κληρονομιας κινητου' απο το MyProperty. Εχω και τη δήλωση μη ωφειλής τελών κυκλοφορίας. Με αυτα εχω ολα τα χαρτια που μου ειχε ζητησει το ΚΕΠ να κανει τη μεταφορά
Παω ΚΕΠ.. εχει πέσει το σύστημα... ελάτε αύριο.. ΑΑΑ αυριο εχουμε απεργια ... Από Δευτέρα
Απο οτι καταλαβα μπορω να πετυχω το ιδιο και αν παω στο υπουργείου συγκοινωνιών Πειραιά. Μάλιστα εχω και Bonus γιατι το objective μου ειναι μετα τη μεταφορα μεσω κληρονομιας να γινει νεα μεταφορα ιδιοκτησιας σε 3ο προσωπο μεσω πώλησης οποτε θα θέλουμε τη νεα αδεια οσο το δυνατον συντομοτερα και μαλλον η φυσική παρουσία ειναι πιο γρηγορο απο το να παει μεσω ΚΕΠ .
BtW εχω κανει αιτηση στο μητρώο διαθηκών μεσα απο το diathikes.gr η οποία ακόμα δεν εχει ολοκληρωθεί
Αρα οι ερωτησεις στο συλλογικό εμπειρικό :- ειναι προυπόθεση για εμφάνιση στο υπουργείο να ολοκληρωθει η αιτηση περι πιστοποιητικού μή διάθεσης κληρονομιας απο το diathikes.gr? το ΚΕΠ δεν το ζήτησε αλλά μην πάω άδικα.
- ειναι εφικτή η διακπεραίωση της υπόθεσης αν εμφανιστώ το πρωί στο υπουργείο, one-stop δηλαδή ;
- υπαρχει πιθανότητα να μου δώσουν αυθημερών (η συντομα) τη νεα άδεια για να πουληθεί σύντομα το αυτοκίνητο ή ειναι μη ρεαλιστικό; Αν ειναι ετσι, τι διάστημα να υπολογίζω;
-
Πρέπει να πας με όλα τα χαρτιά που χρειάζονται σε ένα από τα καταστήματα που κάνουν αυτή την δουλειά, έχει ένα στην Κηφησιάς για τα βόρεια προαστεια. Δεν είμαι σίγουρος αν ανήκει στο Υπ Μεταφορών η στην περιφέρεια Ανατολική Αττικής η κάτι τέτοιο. Εκεί τους δίνεις τον φάκελο πληρώνεις 75 ευρώ σου δίνουν την νέα άδεια, την κοιτάς μην έχει κανένα λάθος και προχωράς. Την επόμενη μέρα λογικά θα μπορείς να το πουλήσεις σε κάποιον πηγαίνοντας στην τράπεζα και στο ίδιο μέρος για έκδοση την νέας άδειας.
-
απο τη Δευτερα 27-4 εκανε rollout η πληρως ψηφιακη μεταβίβαση απο κληρονομια. Το ξεκινησα και το τελειωσα σημερα, αν και ηθελε μια βολτα απο το υπουργειο για το τελικο βήμα . Το αμαξι μεταβιβάστηκε πλεον κανονικά στην σύζηγο του αποβιώσαντος.
Για να γινει πώληση του οχήματος πλεον ηλεκτρονικά ποια ειναι η ενδεδειγμένη διαδικασία;
https://e-howto.gr/gov-gr-pos-kaneis-metavivasi-aftokinitou-online-se-5Η επίσημη του υπουργείου
https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/metabibase-okhematos-idiotikes-khreses-ikhΗ ερώτηση μου ειναι συγκεκριμένα αυτή:
Σε ποιο σημείο πρέπει ο πωλητής να πληρώσει το ποσό αγοράς; μόνο για το παράβολο λέει -
απο τη Δευτερα 27-4 εκανε rollout η πληρως ψηφιακη μεταβίβαση απο κληρονομια. Το ξεκινησα και το τελειωσα σημερα, αν και ηθελε μια βολτα απο το υπουργειο για το τελικο βήμα . Το αμαξι μεταβιβάστηκε πλεον κανονικά στην σύζηγο του αποβιώσαντος.
Για να γινει πώληση του οχήματος πλεον ηλεκτρονικά ποια ειναι η ενδεδειγμένη διαδικασία;
https://e-howto.gr/gov-gr-pos-kaneis-metavivasi-aftokinitou-online-se-5Η επίσημη του υπουργείου
https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/metabibase-okhematos-idiotikes-khreses-ikhΗ ερώτηση μου ειναι συγκεκριμένα αυτή:
Σε ποιο σημείο πρέπει ο πωλητής να πληρώσει το ποσό αγοράς; μόνο για το παράβολο λέεισε πωληση ειχα ζητησει απο τον αγοραστει να πληρωσει με το που θα εκανα το βημα 2
-
-
Εμαθα από φίλους που νοικιάζουν κάτι εξοχικά μέσω βραχυχρόνιας, ότι τους ήρθε ένα μπουγιουρντί από την ααδε...
Για να καταλάβετε γιατί τα έχω με όλο το ξυσταριό και το κράτος.
Αυτοί τα νοικιάζουν μέσω πλατφορμών, ξένων ή και ελληνικών και τα χρήματα που εισπράττουν μπαίνουν στους λογαριασμούς τους από τις πλατφόρμες οι οποίες εισπράττουν αυτοί από τους πελάτες και κρατάνε την προμήθεια τους.
Ολες αυτές οι συναλλαγές γίνονται μέσω τραπεζών.
Ετσι οι ιδιοκτήτες δηλώνουν ως εισόδημα από ενοίκια όπως έχει ζητήσει η ααδε να κάνουν το ποσό που εμφανίζεται στον λογαριασμό τους και είναι το καθαρό.
Τώρα τους έστειλαν σε όλους, μιλάμε θα γίνει χαμός τις επόμενες μέρες ένα χαρτί ότι πρέπει να δηλώνουν σαν έσοδα τους και την προμήθεια των πλατφορμών, την οποία προμήθεια βέβαια θα την δηλώσει και η εταιρεία και έτσι θέλουν οι ξύστες να πάρουν 2 φορές φόρο για το ίδιο πράγμα.
Ελληνικό δημόσιο...
Κλείσιμο εντελώς θέλει.
-
@criuser said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Εμαθα από φίλους που νοικιάζουν κάτι εξοχικά μέσω βραχυχρόνιας, ότι τους ήρθε ένα μπουγιουρντί από την ααδε...
Αυτοί τα νοικιάζουν μέσω πλατφορμών, ξένων ή και ελληνικών και τα χρήματα που εισπράττουν μπαίνουν στους λογαριασμούς τους από τις πλατφόρμες οι οποίες εισπράττουν αυτοί από τους πελάτες και κρατάνε την προμήθεια τους.
Ετσι οι ιδιοκτήτες δηλώνουν ως εισόδημα από ενοίκια όπως έχει ζητήσει η ααδε να κάνουν το ποσό που εμφανίζεται στον λογαριασμό τους και είναι το καθαρό.
Τώρα τους έστειλαν σε όλους, μιλάμε θα γίνει χαμός τις επόμενες μέρες ένα χαρτί ότι πρέπει να δηλώνουν σαν έσοδα τους και την προμήθεια των πλατφορμών, την οποία προμήθεια βέβαια θα την δηλώσει και η εταιρεία και έτσι θέλουν οι ξύστες να πάρουν 2 φορές φόρο για το ίδιο πράγμα.
Ελληνικό δημόσιο...
Κλείσιμο εντελώς θέλει.
Λείπει ο @gatoz και ο λαπ και έχεις πάρει πολύ αέρα..... πληρώστε τους φόρους, φοροφυγαδες εργολάβοι, για να πληρωθούν οι μισθοί μας και μην κάνετε παράπονα

Μέχρι και δωρεάν moderator σας παρέχει το κράτος.... αχάριστοι

-
@criuser said in TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος:
Ελληνικό δημόσιο...
Κλείσιμο εντελώς θέλει.
Νομίζω δηλώνεις το σύνολο αξίας των κρατήσεων, δηλαδή τον τζίρο. Από τον οποίο στη συνέχεια παίρνει το ποσοστό η πλατφόρμα και 15% η εφορία.
Ας πούμε η booking παίρνει 15%,δεν δηλώνεις σε μια κράτηση των 100€ τα 85€, αλλά το σύνολο.
Φυσικά παίρνει επί δύο το κράτος.
Ο λογιστής δεν ήξερε?
Κάθε Φεβρουάριο από τις μισθώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης γίνεται οριστικοποίηση και βγαίνει το συνολικό ποσό. -
Υπάρχει ένας βασικός νόμος σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ.
Αυτό το 15 % που δεν είναι 15 % γιατί η πλατφόρμα χρεώνει και προμήθεια τον τουρίστα απ΄ ευθείας, αυτό το ποσό το δηλώνει η πλατφόρμα και φορολογείται για αυτό.
Αρα πως θα φορολογηθεί και ο ιδιοκτήτης για το ίδιο ποσό το οποίο δεν έχει λάβει...
Θεωρώ ότι θα γίνει ο χαμός και θα πέσει στο πρώτο δικαστήριο που θα γίνει.
-
Δίκιο έχεις αλλά που να το βρεις? Αρχικά το 99% της κοινωνίας αφού πρόκειται για κάτι ενάντια στα airbnb το θεωρεί δίκαιο και η κυβέρνηση το κάνει πράξη . Όλοι happy.
-
Δεν πρόκειται για λάθος ή για διπλή φορολογία (τουλάχιστον νομικά), αλλά για τον τρόπο που λειτουργεί η λογιστική και η φορολογία εισοδήματος παγκοσμίως. Για χρόνια, πολλοί δήλωναν ό,τι έμπαινε στην τράπεζα (το καθαρό). Όμως, με την ευρωπαϊκή οδηγία DAC7, οι πλατφόρμες πλέον στέλνουν αυτόματα στην ΑΑΔΕ τα μικτά ποσά.
Όταν κάποιος νοικιάζει ένα σπίτι για 100€ και η πλατφόρμα (π.χ. Airbnb, Booking) κρατάει 15€ προμήθεια, ο ιδιοκτήτης βλέπει στην τράπεζα 85€. Η ΑΑΔΕ λέει: Το εισόδημά σου είναι 100€. Τα 15€ είναι μια δαπάνη (έξοδο) που έκανες εσύ προς την πλατφόρμα για να σου βρει πελάτη.
Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι οι ιδιώτες (φυσικά πρόσωπα) δεν μπορούν να εκπέσουν τα έξοδά τους από το εισόδημα. Φορολογούνται επί του συνολικού ποσού που κατέβαλε ο πελάτης.
Αν αγοράσεις έναν καφέ 2€, ο καταστηματάρχης θα φορολογηθεί για τα 2€ έσοδο. Εσύ όμως τα 2€ αυτά τα πλήρωσες από τον μισθό σου, ο οποίος είχε ήδη φορολογηθεί.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος