Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    TESLA FORUM
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. TESLA FORUM
    • 1
    • 2
    • 575
    • 576
    • 577
    • 578
    • 579
    • 579 / 579
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    155
    11574
    476525
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      nascar1 @sgl last edited by

@sgl said in TESLA FORUM:

Ευχαριστώ τους κατόχους για το feedback!!
      Θα μεταφέρω τις εμπειρίες και νομίζω θα χαρεί με την συγκλίνουσα άποψη όλων ότι τελικά δεν έχει σχεδόν καθόλου θέμα το model 3 με την απόσταση από το έδαφος.

Πήγαμε μαζί χθες με τον φίλο στον Ασπρόπυργο για την παραλαβή του νέου Model 3 SR από το απόθεμα σε χρώμα Quicksilver (φοβερό χρώμα από κοντά!!) και ευχαριστεί όσους του ξεκαθάρισαν την αμφιβολία/φοβία του για το ground clearance.
      Η αγορά ενός Tesla τελικά έχει 2 όψεις από ό,τι μου είπε: την πολύ εύκολη διαδικασία test drive, παραγγελίας, έγκρισης δανείου, εκταμίευσης, πληρωμής, ραντεβού για την παραλαβή - όλα έγιναν μέσα σε 3 ημέρες!!!
      Και πάμε στο τραγικό κεφάλαιο της παραλαβής: ενώ είχε κλείσει ραντεβού κανονικά του έστειλε ο υπάλληλος παραλαβών να μην αργήσει γιατί θα έχει μόνο 15’ στη διάθεση του να παραδώσει το αυτοκίνητο λόγω meeting στην εταιρεία και έπρεπε να φύγει. Οκ του απαντά ο φίλος θα είμαι εκεί μισή ώρα νωρίτερα για να έχουμε χρόνο και λαμβάνει απάντηση από τον υπάλληλο της Tesla αφού τον ευχαρίστησε ότι θα φροντίσει να είναι και εκείνος εκεί στην ώρα του. Ο τύπος από την Tesla αφού άργησε τελικά 10’ να εμφανιστεί από την προκαθορισμένη και συμφωνημένη ώρα είχε άλλα 2 αυτοκίνητα να παραδώσει την ίδια ώρα, τοποθέτησε τις πινακίδες, συνέδεσε το κινητό με το αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα λέει διαβάστε το εγχειρίδιο και τα δείτε τα βίντεο στο site. Μείναμε και οι 2!!! Θα υπάρξει email και προς την εταιρεία και ανάλογη επιβράβευση στο survey που του ήρθε σήμερα στο κινητό για την εμπειρία της παραλαβής!!!!
      Στα πιο σημαντικά τώρα το αυτοκίνητο είναι παρὰ πολύ ποιοτικό μέσα- δεν ακούγεται τριγμός σε λακούβες και μπαλώματα ούτε για αστείο!!
      Το οδήγησα κι εγώ για λίγο και με δυσκόλεψε πολύ το θέμα και με τα φλας στο τιμόνι (αγόρασε από το απόθεμα αυτοκίνητο με τη νέα μπαταρία SR αλλά χωρίς τον μοχλό των φλας και την εμπρός camera καθώς μάλλον είχε παραχθεί στο ενδιάμεσο των αλλαγών αυτών), και της μη ύπαρξης της ταχύτητας στο οπτικό πεδίο μου. Σίγουρα είναι θέμα συνήθειας και μετά από λίγο το ξεχνάς αλλά ως πρώτη επαφή με ξένισε και με δυσκόλεψε.

Το φλας είναι 90% συνήθεια. Μερικές φορές είναι και καλύτερο του μοχλού. Σε κυκλικούς κόμβους όμως είναι τραγικό...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • R
        red_monster @sgl last edited by

Ευχαριστώ τους κατόχους για το feedback!!
        Θα μεταφέρω τις εμπειρίες και νομίζω θα χαρεί με την συγκλίνουσα άποψη όλων ότι τελικά δεν έχει σχεδόν καθόλου θέμα το model 3 με την απόσταση από το έδαφος.

Πήγαμε μαζί χθες με τον φίλο στον Ασπρόπυργο για την παραλαβή του νέου Model 3 SR από το απόθεμα σε χρώμα Quicksilver (φοβερό χρώμα από κοντά!!) και ευχαριστεί όσους του ξεκαθάρισαν την αμφιβολία/φοβία του για το ground clearance.
        Η αγορά ενός Tesla τελικά έχει 2 όψεις από ό,τι μου είπε: την πολύ εύκολη διαδικασία test drive, παραγγελίας, έγκρισης δανείου, εκταμίευσης, πληρωμής, ραντεβού για την παραλαβή - όλα έγιναν μέσα σε 3 ημέρες!!!
        Και πάμε στο τραγικό κεφάλαιο της παραλαβής: ενώ είχε κλείσει ραντεβού κανονικά του έστειλε ο υπάλληλος παραλαβών να μην αργήσει γιατί θα έχει μόνο 15’ στη διάθεση του να παραδώσει το αυτοκίνητο λόγω meeting στην εταιρεία και έπρεπε να φύγει. Οκ του απαντά ο φίλος θα είμαι εκεί μισή ώρα νωρίτερα για να έχουμε χρόνο και λαμβάνει απάντηση από τον υπάλληλο της Tesla αφού τον ευχαρίστησε ότι θα φροντίσει να είναι και εκείνος εκεί στην ώρα του. Ο τύπος από την Tesla αφού άργησε τελικά 10’ να εμφανιστεί από την προκαθορισμένη και συμφωνημένη ώρα είχε άλλα 2 αυτοκίνητα να παραδώσει την ίδια ώρα, τοποθέτησε τις πινακίδες, συνέδεσε το κινητό με το αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα λέει διαβάστε το εγχειρίδιο και τα δείτε τα βίντεο στο site. Μείναμε και οι 2!!! Θα υπάρξει email και προς την εταιρεία και ανάλογη επιβράβευση στο survey που του ήρθε σήμερα στο κινητό για την εμπειρία της παραλαβής!!!!
        Στα πιο σημαντικά τώρα το αυτοκίνητο είναι παρὰ πολύ ποιοτικό μέσα- δεν ακούγεται τριγμός σε λακούβες και μπαλώματα ούτε για αστείο!!
        Το οδήγησα κι εγώ για λίγο και με δυσκόλεψε πολύ το θέμα και με τα φλας στο τιμόνι (αγόρασε από το απόθεμα αυτοκίνητο με τη νέα μπαταρία SR αλλά χωρίς τον μοχλό των φλας και την εμπρός camera καθώς μάλλον είχε παραχθεί στο ενδιάμεσο των αλλαγών αυτών), και της μη ύπαρξης της ταχύτητας στο οπτικό πεδίο μου. Σίγουρα είναι θέμα συνήθειας και μετά από λίγο το ξεχνάς αλλά ως πρώτη επαφή με ξένισε και με δυσκόλεψε.

Εμείς είχαμε το ανάποδο πρόβλημα στην παραλαβή στου Ρέντη. Παραλάμβανα ένα από τα πρώτα χαιλαντ και ήμουν σε επ ταξίδι και περίοδο σατ νταουν με αποτέλεσμα τνα του το ακυρώσω δύο φορές 😀

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • fanis75
          fanis75 moderator @sgl last edited by

τοποθέτησε τις πινακίδες, συνέδεσε το κινητό με το αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα λέει διαβάστε το εγχειρίδιο και τα δείτε τα βίντεο στο site. Μείναμε και οι 2!!!

Τι άλλο να κάνει δηλαδή? Εγώ σιχαίνομαι την διαδικασία να μου δείχνουν το αυτοκίνητο, ποτέ δεν το έχω δεχτεί. Πριν παραλάβω έχω ήδη διαβάσει το manual και επίσης δεν έχουν να σου δείξουν κάτι. Ειδικά σε ένα Τέσλα, τα έχεις δει όλα στο test drive, ειναι πανεύκολο. Και υπάρχουν απειρα βιντεο - χαμένος χρόνος να σοτ δείξει ο υπάλληλος.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

S 1 Reply Last reply Reply Quote 5
          • R
            red_monster last edited by

Συμφωνώ, η μισή χαρά σε νέο ιχ είναι να έχεις πάει διαβασμένος

1 Reply Last reply Reply Quote 3
            • A
              axel12p last edited by

Άλλο το δε θέλω και άλλο το δε μου το παρέχουν.

R 1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • R
                red_monster @axel12p last edited by

@axel12p said in TESLA FORUM:

Άλλο το δε θέλω και άλλο το δε μου το παρέχουν.

Δεκτό

• S
                  sgl @fanis75 last edited by

@fanis75 said in TESLA FORUM:

τοποθέτησε τις πινακίδες, συνέδεσε το κινητό με το αυτοκίνητο και τα υπόλοιπα λέει διαβάστε το εγχειρίδιο και τα δείτε τα βίντεο στο site. Μείναμε και οι 2!!!

Τι άλλο να κάνει δηλαδή? Εγώ σιχαίνομαι την διαδικασία να μου δείχνουν το αυτοκίνητο, ποτέ δεν το έχω δεχτεί. Πριν παραλάβω έχω ήδη διαβάσει το manual και επίσης δεν έχουν να σου δείξουν κάτι. Ειδικά σε ένα Τέσλα, τα έχεις δει όλα στο test drive, ειναι πανεύκολο. Και υπάρχουν απειρα βιντεο - χαμένος χρόνος να σοτ δείξει ο υπάλληλος.

Προσωπικά δεν συμφωνώ καθώς υπάρχουν πράγματα που δεν είναι στα απλά tutorial. Μην κοιτάς που εμείς είμαστε σε ένα forum που αφορά αυτοκίνητα και γουστάρουμε να ψαχνόμαστε. Τουλάχιστον κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια ή την ορθή χρήση του αυτοκινήτου.
                  Πχ το ότι οι εμπρός πόρτες δεν θα πρέπει να ανοίγουν από τον μηχανικό μοχλό για να μην φθαρεί ο μηχανισμός που ανοίγει το τζάμι ή το πως ανοίγουν πίσω με το κορδόνι σε περίπτωση ανάγκης, ή το ότι το αυτοκίνητο έχει usb μέσα στο ντουλαπάκι που καταγράφει είτε sentry mode ή dash cam και μπορείς να αποθηκεύσεις τα βίντεο στην εφαρμογή, ή αν από κάποια αστοχία μαυρίσει η οθόνη για Χ,ψ λόγους μπορείς να επιλέξεις σχέση από την οροφή, ότι δεν έχει ούτε κιτ αέρα για τα λάστιχα ούτε καν γρύλο, αυτά πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα επιδεικνύουν ακόμα και ας τα ξέρει ο αγοραστής. Αφού ούτε στο test drive στα λένε θεωρούν ότι θα πας τόσο διαβασμένος πια;

R 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • R
                    red_monster @sgl last edited by

@fanis75 said in TESLA FORUM:

Προσωπικά δεν συμφωνώ καθώς υπάρχουν πράγματα που δεν είναι στα απλά tutorial. Μην κοιτάς που εμείς είμαστε σε ένα forum που αφορά αυτοκίνητα και γουστάρουμε να ψαχνόμαστε. Τουλάχιστον κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια ή την ορθή χρήση του αυτοκινήτου.
                    Πχ το ότι οι εμπρός πόρτες δεν θα πρέπει να ανοίγουν από τον μηχανικό μοχλό για να μην φθαρεί ο μηχανισμός που ανοίγει το τζάμι ή το πως ανοίγουν πίσω με το κορδόνι σε περίπτωση ανάγκης, ή το ότι το αυτοκίνητο έχει usb μέσα στο ντουλαπάκι που καταγράφει είτε sentry mode ή dash cam και μπορείς να αποθηκεύσεις τα βίντεο στην εφαρμογή, ή αν από κάποια αστοχία μαυρίσει η οθόνη για Χ,ψ λόγους μπορείς να επιλέξεις σχέση από την οροφή, ότι δεν έχει ούτε κιτ αέρα για τα λάστιχα ούτε καν γρύλο, αυτά πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα επιδεικνύουν ακόμα και ας τα ξέρει ο αγοραστής. Αφού ούτε στο test drive στα λένε θεωρούν ότι θα πας τόσο διαβασμένος πια;

RTFM
                    Δηλαδή μην γινόμαστε τζεν ζετ ! Ας κάτσουμε να διαβάσουμε 2-3 βασικά πράγματα !!

• piliourits
                      piliourits last edited by

Ελπίζω πως δεν θα «παρεξηγηθεί» ή στεναχωρεθει κανείς, βλεπω νύχτα το νέο Υ με μια γραμμή φως μπροστά και μια πίσω... «ημαρτον» α λα Γεωργίου, Θεος σχωρεστον... δεν ειναι «ντιζάιν» αυτό το πράγμα ρε παιδιά...

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

B V 2 Replies Last reply Reply Quote 8
                      • B
                        bill_hsd @piliourits last edited by

@piliourits said in TESLA FORUM:

Ελπίζω πως δεν θα «παρεξηγηθεί» ή στεναχωρεθει κανείς, βλεπω νύχτα το νέο Υ με μια γραμμή φως μπροστά και μια πίσω... «ημαρτον» α λα Γεωργίου, Θεος σχωρεστον... δεν ειναι «ντιζάιν» αυτό το πράγμα ρε παιδιά...

Συμφωνώ. Και μέρα να το δεις, πάλι χάλια είναι.
                        Κατάφεραν το ήδη ατσούμπαλο σχέδιο του Model Y να το κάνουν χειρότερο, εν αντιθέσει με το Model 3 που στο facelift ομόρφυνε αρκετά.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • A
                          axel12p last edited by

Να σημειώσουμε πως τα περισσότερα manuals είναι πλέον σε ηλεκτρονική μορφή και αφορούν όλες τις εκδόσεις ενός μοντέλου (ΟΚ, τα Tesla δεν έχουν πρακτικά διαφορετικές εξοπλιστικές εκδόσεις). Εγώ πλέον εκτυπώνω το manual και το κάνω ένα σπιράλ να το έχω για ώρα ανάγκης.

Επίσης, μιλάμε για εκατοντάδες σελίδες!!! Οι οδηγίες του Model 3 είναι 400 σελίδες. Οι περισσότεροι δεν έχουν διάθεση να διαβάσουν 400 σελίδες οδηγίες. Συνήθως απλά παραπέμπουν στο manual όταν έχουν μια συγκεκριμένη απορία.

Οπότε το να αφιερώνει ο πωλητής λίγο χρόνο να σε ενημερώσει για τα πιο σημαντικά, το θεωρώ χρήσιμο.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                          • R
                            red_monster last edited by

Οσο αφορά τη συζήτηση για τα φίλτρα καμπίνας, με την ανακύκλωση στο auto και τα καλύτερα φίλτρα καμπίνας ενεργού άνθρακα, ότι περάσει από έξω το μυρίζεις!

Το σύστημα του Υ είναι πολύ ανώτερο

• V
                              vagkirk @piliourits last edited by

@piliourits said in TESLA FORUM:

Είναι χαρακτηριστικό δείγμα αποκορύφωσης της γενικότερης σκατικοποίησης που απλώνεται εδώ και χρόνια σε όλη την ανθρωπότητα στα πάντα, όπως σε μουσική, τέχνη, πολιτική, κοινωνία ,έτσι και στα αυτοκίνητα.

Μην παρεξηγηθω, τουλάχιστον σαν αυτοκίνητα, οδηγικά και αυτό που πρέπει να είναι τα καλά αυτοκίνητα τα Tesla ξεχωρίζουν με διάφορα από οτιδήποτε άλλο έχει βγει τα τελευταία 10-15 χρόνια , έχουν πραγματικό χαρακτήρα , βουλώνουν στόματα ακόμη και στους πιο επιφυλακτικούς.

Τώρα αν αυτό είναι αποτέλεσμα κάποιων φοβερών developers αλγορίθμων ή παθιασμένων μηχανικών μικρή σημασία έχει , το στίγμα ενός κορυφαίου προϊόντος της ανθρώπινης ύπαρξης τα Tesla το άφησαν για πάντα στην ιστορία.

Κανένας Κινέζος και κανένας Ευρωπαίος δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο, και ακόμη και να πλησιάσουν οριακά θα μείνουν για πάντα πως είναι απλά οι επόμενοι.

Τις προάλλες έμαθα και κάτι που δεν το ήξερα, η Jaguar λέει πως έχει σταματήσει να βγάζει αυτοκίνητα;;;;;
                              Κάτι έγινε, έχασε την ταυτότητα της στη Νέα εποχή , δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και καλά, και πήγαν κάτι μαλάκες να την κάνουν rebranding και τα έκαναν σαλάτα.

Rebranding η Jaguar ρε αθεοφοβα κνωδαλα;

Που εγώ και καλά που ξέρω δύο πράγματα από αυτοκίνητα, ενώ δεν ήξερα σχεδόν κανένα σύγχρονο η της πρόσφατης εποχής μοντέλο της δεν είχε την παραμικρή σημασία αρκεί να ήξερα πως κάπου βρίσκεται μια Jaguar , αρκεί απλά σαν λόγος για να ξέρεις πως ο κόσμος έχει νόημα να υπάρχει!

Ναι , εννοείται πως μόλις βλέπεις μια πανάκριβη και φοβερή BMW , Mercedes, Audi, Range rover,Volvo κλπ τα θαυμάζεις, προκαλούν τα βλέμματα και όλα αυτά τα παρελκόμενα...αλλά μόνο σαν αυτοκίνητα κυρίως και λιγότερο και κυρίως σε επιφανειακό επίπεδο για τους κατόχους τους.

Μόλις ρε μαλακά βλέπεις Jaguar, δεν ξέρεις τι μοντέλο είναι , έκδοση, χαρακτηριστικά, επιδόσεις κλπ για κάποιο λόγο δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, εστιάζεις καρφί μόνο στο ποιος γαμάτος τύπος/ γαμάτη τύπισσα είναι πίσω από το τιμόνι!

Και δεν μπόρεσαν οι άχρηστοι ολετηρες κάπως να χτίσουν επάνω σε αυτό;;;

Ρε σε καροτσάκι σουπερμάρκετ να βάλεις το σήμα της Jaguar είναι αρκετό.

Και για να το συνδέσω με τα Tesla, παρόμοια πρέπει να είναι και η μελλοντική κληρονομιά της μάρκας αυτής, βασική προϋπόθεση για αυτό είναι να απαλλαγεί από το μεγάλο βαρίδι που έχει πλέον καταντήσει ο ιδρυτής της.

• I
                                iceman7 last edited by iceman7

Τα έδωσαν όλα από το απόθεμα βλέπω !
                                Πάρτε κόσμε.
                                Λογικά θα το τσίμπησε 40 το quicksilver … σενια τιμή. Καλοτάξιδο !
                                Με τη νέα μπαταρία πόσο του δείχνει στο 100% είδε ;
                                Κρίμα που για λίγο δεν πρόλαβε το refresh…
                                Πάντως έτσι είναι στην τεσλα. Τσακ μπαμ. Σου περνάει το αμάξι στην εφαρμογή και έφυγες.
                                Και εμένα δεν μου είχαν δείξει κάτι. Απλά μου είχαν αφήσει χρόνο λόγω άλλων παράδοσεων (γινόταν χαμος σήμερα) να το ψάξω τριγύρω και είχα βρει γρατσουνιές και πολύ αράχνη.
                                Τις γρατσουνιές μου έκλεισαν ραντεβού στο σέρβις και πήγα και τις έφτιαξαν.

• D
                                  dettol last edited by

Η αισθητικη ειναι κατι πολυ υποκειμενικο, αλλα εμενα το νεο Υ μου αρεσει. Οταν το βλεπεις βραδυ ειναι αδυνατον να το μπερδεψεις με οτιδηποτε αλλο, ενω ο σχεδιασμος της πισω μπαρας, σε συνδυασμο με καποιο σκουρο χρωμα, μου θυμιζει πολυ Cylon και γουσταρω!
                                  Καταλαβαινω παντως οποιον πει οτι εχει κουραστει με τις λεντομπαρες.

Η συγκριση με το highland ειναι αδικη, διοτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να κανεις ψηλο αμαξωμα να ειναι πραγματικα ομορφο, ενω το highland θεωρω οτι ειναι απο τα ομορφοτερα αμαξια που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη. Ο μονος λογος που αισθητικα δεν το εκτιμουμε οσο θα επρεπε ειναι οτι κυκλοφορουν απειρα και το εχουμε συνηθισει.

• First post
                                    Last post
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 575
                                  • 576
                                  • 577
                                  • 578
                                  • 579
                                  • 579 / 579
                                  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ