-
Να λέμε και τα καλά όμως, μην κράζουμε μόνο τα κακώς κείμενα:
Την εβδομάδα που πέρασε είχα εκπαίδευση στο κέντρο, κοντά στο Μοναστηράκι. 5/5 πήρα μετρό Πειραιάς-Μοναστηράκι και μια μέρα ενδιάμεσα και Αιγάλεω για μια άλλη δουλειά. Οι συρμοί έρχονταν γρήγορα και άνετα. Ούτε σαρδέλα ήμουν ούτε τίποτε. Δεν μου έλειψε ούτε καν η μηχανή για την κυκλοφορία μου. Το πολύ να έκανα 5-10' πιο γρήγορα με την διαφορά στην ασφάλεια.
Για κάποιον που η εργασία και η κατοικία του είναι κοντά σε σταθμό Μετρό δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρείται στην κίνηση της Αθήνας. Το θέμα είναι αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία.Επίσης, το πιο σημαντικό, το περασμένο Σάββατο βράδυ θέλαμε με 2 φίλους να βγούμε κέντρο και θα πίναμε και οι 3. Πήραμε το Μετρό να πάμε και να γυρίσουμε, άνετα. Είδα μέσα καλοντυμένο κόσμο, στάνταρ όλοι για να βγουν και να μπορούν να πιουν άνετα. Απορώ που δεν το είχε σκεφτεί κανείς τόσα χρόνια, είναι ότι καλύτερο έχει γίνει για την ασφάλεια τα τελευταία χρόνια μπας και μειωθούν τα τροχαία. Μέτρο που όντως κάνει διαφορά.
-
Aυτο το κάνει ο κόσμος εδώ και 20-30 χρόνια και το μέτρο δούλευε όλα τα τελευταία χρόνια μέχρι τις 2.30 το πρωί.
-
Θα τρελαθούμε εδώ μέσα. Το μέτρο λέει, "όλα τα τελευταία χρόνια" δούλευε μέχρι 02.30!
Σε ποια πόλη;;
Σε ποια χώρα;
Στην Αθήνα της Georgia, μπορεί.
Στην Αθήνα της Ελλάδας, δε νομίζω.
Επίσης, βραδινή έξοδος με μέτρο αυτήν την εποχή λίγο δύσκολα, λόγω των εργασιών που γίνονται σε διάφορα σημεία για αλλαγή σιδηροτροχιών.
Μόνο Σαββατοκύριακο. -
Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, οι τελευταίοι συρμοί από Σύνταγμα ήταν στις 2.20 το πρωί εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον.
-
Μετρό: Στο επίκεντρο η επέκταση προς Γλυφάδα – Ποιος είναι ο σχεδιασμός
-
Νά' χαμε να λέγαμε.
Το μετρό μπορούσε να είχε φτάσει στη Γλυφάδα από τόοοτε. Επίγεια, παράλληλα στο αεροδρόμιο και νότια από το γκολφ, με υπογειοποίηση ξανά για τον τερματικό σταθμό στην πλατεία.
Εδώ ολόκληρη ανισόπεδη στον παλιό ανατολικό αεροσταθμό είναι αναξιοποίητη, ενώ ο κόσμος ταλαιπωρείται στα φανάρια. 50 μέτρα χωματόδρωμος υπήρχε από την αρχή στην περίφραξη του αεροδρομίου, ποτέ δεν ασφαλτοστρώθηκε ώστε να οδηγείται όλη η κίνηση από την περιοχή της Ευρυάλης κατ' ευθείαν στην ανισόπεδη.
Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό