-
Όταν πηγαίνεις για ανταλλαγή στην ίδια μάρκα κάτι γίνεται,έστω και σε χαμηλή τιμή θα σου πάρουν το όποιο μοντελο μεταχειρισμένο τους (εκτός αν π.χ.σκάσεις με κανένα 20 ετίας με 250.000χλμ...)
Αλλά αν πας στην Karenta με τη Giulietta σου για ανταλλαγή, το πιθανότερο να σε προτρέψουν να το πουλήσεις μόνος σου.. -
@a-d-p said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
@vigilantius__1985 said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
@monman2 said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Αυτή τη στιγμή έχουμε α) ένα suzuki swift 2012, 1248cc, 94hp με 88.000 χλμ και β) μία alfa romeo giulietta 2014 (f/l) 1.6 jtdm, 105hp, με 120.000χλμ.
Πούλα και τα δυο!
Βασικός λόγος τα πάνω από δεκαετίας αυτοκίνητα δεν τα παίρνουν ούτε για ανταλλαγή στις μάντρες ...
αλλά έχουν λίγα χλμ και καλλίτερη συγκυρία με τόσο ψηλές τιμές στα μεταχειρισμένα δύσκολα θα ξαναέρθει.Το τέλος των ψηλών τιμών νομίζω ότι είναι μερικούς μήνες μακριά , λίγο τα κινέζικα των 19999 της έκθεσης ,λίγο ότι τελειώνουν οι παρατάσεις στα ΤΚ και κατοχυρώθηκε ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ για τα παλιά απλά ο κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ...
Όσο προλαβαίνεις λοιπόν πριν την προσαρμογή στην πραγματικότητα ,προβλέπω τον Δεκέμβριο θα δούμε το μεγάλο ξεπούλημα στο car.
Θεωρείς δηλαδή ότι την Giulietta δε θα μου την πάρει καμία αντιπροσωπεία, αν είναι πχ 11 ετών και 130.000 χλμ? Για ντίζελ μιλάμε..
Αν πας στους μεγάλους Βελμαρ, Καρεντα κτλ μην εκπλαγείς αν σου την πάρουν 7500€, όσο δλδ έχει το φθηνότερο στο car,gr.....
Επίσης οτιδήποτε δεν είναι SUV, θεωρείται μη εμπορικό, δυστυχώς....Μπα σε καμία περιπτωση
Πιο κάτω θα θέλουν να στο πάρουν, σχεδόν τσάμπα.
Βασικα οι ιδιοι οι πωλητές σου το λένε δεν αξιζει να σου το πάρουμε καλύτερα να το πουλήσεις μόνος σου.
Σε αντιπροσωπία δίνεις μόνο σαπάκι παμπάλαιο σε περίπτωση που έχουν βγαλει απόσυρση προσφορα για μείωση τιμής καινούργιου αυτοκινήτου. Πριν μερικούς μήνες έτσι πήρε 1 corsa μία κοπέλα στο γραφείο. Ειχε βγει το facelift corsa και το παλιό το έδινε με απόσυρση οποιουδήπωτε αυτοκινητου με 2000 ευρώ εκπτωση. Είχε ενα παμπάλαιο rover και το έδωσε . Αξιζε γιατι ούτε 500 ευρώ δεν έπαιρνε γιαυτό αν το πούλαγε
-
@cirus said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Αυτή τη στιγμή έχουμε α) ένα suzuki swift 2012, 1248cc, 94hp με 88.000 χλμ και β) μία alfa romeo giulietta 2014 (f/l) 1.6 jtdm, 105hp, με 120.000χλμ.
Πούλα και τα δυο!
Βασικός λόγος τα πάνω από δεκαετίας αυτοκίνητα δεν τα παίρνουν ούτε για ανταλλαγή στις μάντρες ...
αλλά έχουν λίγα χλμ και καλλίτερη συγκυρία με τόσο ψηλές τιμές στα μεταχειρισμένα δύσκολα θα ξαναέρθει.Το τέλος των ψηλών τιμών νομίζω ότι είναι μερικούς μήνες μακριά , λίγο τα κινέζικα των 19999 της έκθεσης ,λίγο ότι τελειώνουν οι παρατάσεις στα ΤΚ και κατοχυρώθηκε ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ για τα παλιά απλά ο κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ...
Όσο προλαβαίνεις λοιπόν πριν την προσαρμογή στην πραγματικότητα ,προβλέπω τον Δεκέμβριο θα δούμε το μεγάλο ξεπούλημα στο car.
Θεωρείς δηλαδή ότι την Giulietta δε θα μου την πάρει καμία αντιπροσωπεία, αν είναι πχ 11 ετών και 130.000 χλμ? Για ντίζελ μιλάμε..
Αν πας στους μεγάλους Βελμαρ, Καρεντα κτλ μην εκπλαγείς αν σου την πάρουν 7500€, όσο δλδ έχει το φθηνότερο στο car,gr.....
Επίσης οτιδήποτε δεν είναι SUV, θεωρείται μη εμπορικό, δυστυχώς....Μπα σε καμία περιπτωση
Βασικα οι ιδιοι οι πωλητές σου το λένε δεν αξιζει να σου το πάρουμε καλύτερα να το πουλήσεις μόνος σου.
Σε αντιπροσωπία δίνεις μόνο σαπάκι παμπάλαιο σε περίπτωση που έχουν βγαλει απόσυρση προσφορα για μείωση τιμής καινούργιου αυτοκινήτου. Πριν μερικούς μήνες έτσι πήρε 1 corsa μία κοπέλα στο γραφείο. Ειχε βγει το facelift corsa και το παλιό το έδινε με απόσυρση οποιουδήπωτε αυτοκινητου με 2000 ευρώ εκπτωση. Είχε ενα παμπάλαιο rover και το έδωσε . Αξιζε γιατι ούτε 500 ευρώ δεν έπαιρνε γιαυτό αν το πούλαγε
Το suzuki swift που είναι 12ετίας μεν, αλλά με 85.000 χλμ δε, πιστεύεις ότι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να φύγει σε αντιπροσωπεία;
-
@cirus said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Πούλα και τα δυο!
Το suzuki swift που είναι 12ετίας μεν, αλλά με 85.000 χλμ δε, πιστεύεις ότι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να φύγει σε αντιπροσωπεία;
Αν πιστεύω ότι θα στο πάρουν λες? Ναι πιθανότατα θα δεχτούν να στο πάρουν αν αγοράσεις αμάξι
Θα στο πάρουν 1000% τιμή πολύ πιο κάτω από ότι θα το πούλαγες και αξίζει ένα σαν το δικό σου. Δες στο Car χρονολογία του δικού σου και βάλε φίλτρο χιλιομέτρων να βρεις παρόμοια με το δικό σου χωρις ζημια φυσικά. Βρες το πιο φτηνό που πουλιέται και υπολόγισε 2000 ευρώ πιο κάτω ότι θα στο πάρουν χοντρικά και μπακαλίστικα. Ειτε είναι suzuki ειτε είναι alfa είτε είναι οτι θες αυτό ισχύει πάνω κάτω. Εξαιρεση αν ειναι ίδια μαρκα με αυτό που θα πάρεις και μπορεί να σου κάνουν μια λίγο καλύτερη τιμή που θα είναι οσο κάνει το φτηνότερο στο car αλλα όχι 2 χιλιάρικα κατω. Σε διαφορετική μάρκα αυτό αποκλείεται
Αξιζει να κάνεις κάτι τέτοιο? ΟΧΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, συμφέρει να το πουλήσεις μονος σου από το car σε ιδιώτη. Η αν είναι να το δώσεις ξεφτίλα τιμή τουλάχιστον να το δώσεις σε κάποιον συγγενή σου να πεις οκ το έδωσα ξεφτίλα αλλά θα μείνει σε κάποιον της οικογένειας
-
Αν έχεις κατασταλάξει στο τι θέλεις να αγοράσεις , μπορείς να ξεκινήσεις δοκιμαστικές προσφορές και για τα δύο αυτοκίνητα ( πόσο κρατάνε το καθένα). Προσπάθησε να βρείς αντιπροσωπεία που εμπορεύεται και η ίδια μεταχειρισμένα και δε τα δίνει σε τρίτους ( επαρχεία οι περισσότερες εμπορεύονται μεταχειρισμένα ). Και πάλι η τιμή θα είναι χαμηλότερη από το να το πουλήσεις μόνος σου.
Εγώ πιστεύω ότι και για τα δύο, τουλάχιστον, θα δώσουν τιμή .
Το πρόβλημα είναι αν κρατήσεις την άλφα , σίγουρα δεν κάνει για το ρόλο που ζητάς , δεύτερο αυτοκίνητο για μικρές διαδρομές. -
Επανέρχομαι στο topic καθώς έχω αρχίσει να συγκλινω προς κάποιες συγκεκριμένες επιλογές. Η αγορά θα πραγματοποιηθει περίπου σε έναν χρόνο από τώρα. . Από αυτά που έχω δει, με δεδομένο ότι πρόκειται για οικογένεια με ένα παιδι 6 ετών και χωρίς προοπτική για άλλο και για budget περί τα 35.000 ευρω, έχουμε:
- Alfa Romeo junior ibrida
- Lexus Lbx
- Bmw 120 hybrid
- Μικρό ερωτηματικό για το αν έρθει το καινούργιο evitara με θερμικό μοτέρ, λόγω πολύ καλής εμπειρίας με τη μάρκα (swift)
Δεν είμαι προκατειλημμένος, είχα Corolla, swift, τωρα έχω giulietta και θα ήθελα μια χρυσή τομή χωρίς να είναι "βαρκα-γυαλό" το αμάξι, ενώ δίνω βάση στο ποιοτικο σαλόνι (μοναδικό σημείο που πονάει η giulietta). Θα ήθελα να αποφύγω το group vag λόγω μειωμένης αξιοπιστίας (την εδώ διαπιστώσει σε πολλά αμάξια φίλων), παρ' ό,τι τα θεωρώ πολύ ποιοτικά αμάξια, όπως το νέο Tiguan ας πούμε.
Θα ηθελα τις απόψεις σας παιδιά και εννοείται αν σας περνάει κάποια εναλλακτική από το μυαλό. -
Επανέρχομαι στο topic καθώς έχω αρχίσει να συγκλινω προς κάποιες συγκεκριμένες επιλογές. Η αγορά θα πραγματοποιηθει περίπου σε έναν χρόνο από τώρα. . Από αυτά που έχω δει, με δεδομένο ότι πρόκειται για οικογένεια με ένα παιδι 6 ετών και χωρίς προοπτική για άλλοbolded text και για budget περί τα 35.000 ευρωbolded text, έχουμε:
- Lexus Lbx
- Bmw 120 hybrid
- Μικρό ερωτηματικό για το αν έρθει το καινούργιο evitara με θερμικό μοτέρ, λόγω πολύ καλής εμπειρίας με τη μάρκα (swift)
Δεν είμαι προκατειλημμένος, είχα Corolla, swift, τωρα έχω giulietta και θα ήθελα μια χρυσή τομή χωρίς να είναι "βαρκα-γυαλό" το αμάξι, ενώ δίνω βάση στο ποιοτικο σαλόνι (μοναδικό σημείο που πονάει η giulietta). Θα ήθελα να αποφύγω το group vag λόγω μειωμένης αξιοπιστίας (την εδώ διαπιστώσει σε πολλά αμάξια φίλων), παρ' ό,τι τα θεωρώ πολύ ποιοτικά αμάξια, όπως το νέο Tiguan ας πούμε.
Θα ηθελα τις απόψεις σας παιδιά και εννοείται αν σας περνάει κάποια εναλλακτική από το μυαλό.μάλλον για τον άσσο σε κόβω
-
Επανέρχομαι στο topic καθώς έχω αρχίσει να συγκλινω προς κάποιες συγκεκριμένες επιλογές. Η αγορά θα πραγματοποιηθει περίπου σε έναν χρόνο από τώρα. . Από αυτά που έχω δει, με δεδομένο ότι πρόκειται για οικογένεια με ένα παιδι 6 ετών και χωρίς προοπτική για άλλοbolded text και για budget περί τα 35.000 ευρωbolded text, έχουμε:
- Lexus Lbx
- Bmw 120 hybrid
Θα ηθελα τις απόψεις σας παιδιά και εννοείται αν σας περνάει κάποια εναλλακτική από το μυαλό.Απο τα 3 πρωτα η δικη μου επιλογη (Ιαπωνας μεχρι αηδιας ειμαι) θα ηταν το Lexus Lbx.
-
Alfa Romeo junior ibrida
Lexus Lbx
Bmw 120 hybrid
Μικρό ερωτηματικό για το αν έρθει το καινούργιο evitara με θερμικό μοτέρ, λόγω πολύ καλής εμπειρίας με τη μάρκα (swift)Δεν είμαι προκατειλημμένος, είχα Corolla, swift, τωρα έχω giulietta και θα ήθελα μια χρυσή τομή χωρίς να είναι "βαρκα-γυαλό" το αμάξι, ενώ δίνω βάση στο ποιοτικο σαλόνι (μοναδικό σημείο που πονάει η giulietta). Θα ήθελα να αποφύγω το group vag λόγω μειωμένης αξιοπιστίας (την εδώ διαπιστώσει σε πολλά αμάξια φίλων), παρ' ό,τι τα θεωρώ πολύ ποιοτικά αμάξια, όπως το νέο Tiguan ας πούμε.
Θα ηθελα τις απόψεις σας παιδιά και εννοείται αν σας περνάει κάποια εναλλακτική από το μυαλό.Το LBX είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, ποιοτικό και πολύ βολικό μέσα στην πόλη, συν κατανάλωση και αξιοπιστία αλλά έχω την εντύπωση ότι πονάει στους χώρους ειδικά στους πίσω. Ας πουν εδώ τη γνώμη τους οι κάτοχοι.
Όμως επειδή προέρχεσαι από Giulietta και θέλεις το αυτοκίνητο αυτό να εχει ρόλο οικογενειακού τότε να πας στον νέο άσο. Και οδήγηση θα ευχαριστηθείς και θα έχεις την ποιότητα που επιθυμείς.
-
- Lexus Lbx
- Bmw 120 hybrid
Θα ηθελα τις απόψεις σας παιδιά και εννοείται αν σας περνάει κάποια εναλλακτική από το μυαλό.Το Junior/LBX/Puma Μπορουν να σου κάνουν την δουλειά αν θες BSUV
εχουν μικρούς χώρους όμως πίσω ολα αυτά!!!!μια χαρά για παιδια, στριμωχτα για ψηλους ενήλικες. Μια χαρά για γυναικες που είναι συνήθως πιο μικροσωμες.
Το LBX είναι το πιο ακριβο και ποιοτικό αφου θεωρείται premium και εχει bonus πολύ χαμηλή κατανάλωση σαν full hybrid
το Junior είναι αυτό που μπορείς να πάρεις καλύτερη τιμή για το Jiulietta φανταζομαι αν δεν το δώσεις μόνος σου. Εμενα μου φαίνεται σε τιμή premium για μη premium μοντέλο πάντως.
και το puma είναι αυτό που συνδιάζει πολύ καλή συμπεριφορα με τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευων από όλα λόγω του megabox που έχει που για μενα είναι πολύ βασικό αν πας σε Bsuv και όχι σε Csuv οπως έλεγες αρχικάΓια το vitara το νεο πρεπει να περιμένουμε να το δούμε, δεν έχω άποψη
τα πάνω είναι για Bsuv
o ασος είναι το καλύτερο σε οδηγική συμπεριφορα. αλλα δεν συγκρινεται με τα παραπάνω είναι ανώτερο λόγω μεγαλύτερης κατηγορίας. Αν δεν σε νοιαζει ψηλο προτιμησέ το από τα B-suv είναι καλύτερο αλλα δεν ξέρω αν σε χώρο αποσκευών σου αρκεί, εχει μικρό
για τα C-suv που είχες ρωτήσει έχουμε ήδη απαντήσει παλιοτερα που έβαλες το θέμα οπότε μην επαναλαμβάνομαι
ζυγισε τα και να θυμάσαι οτι εσυ ξέρεις καλύτερα από ολους μας τι σου ταιριάζει
-
Από αυτά που έχω δει, με δεδομένο ότι πρόκειται για οικογένεια με ένα παιδι 6 ετών και χωρίς προοπτική για άλλο και για budget περί τα 35.000 ευρω, έχουμε:
- Lexus Lbx
- Bmw 120 hybrid
Πας και οδηγείς 120 και LBX και αποφαζίσεις! Εγώ θα έπαιρνα το LBX, αλλά ειναι καθαρά προσωπικό, ο Άσσος ειναι αμαξάρα και αρκετά πιο γρήγορο από το LBX (το οποίο Λέξους ειναι απίστευτα καλοστημένο).
-
@fanis75 said in Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί:
Από αυτά που έχω δει, με δεδομένο ότι πρόκειται για οικογένεια με ένα παιδι 6 ετών και χωρίς προοπτική για άλλο και για budget περί τα 35.000 ευρω, έχουμε:
- Lexus Lbx
- Bmw 120 hybrid
Πας και οδηγείς 120 και LBX και αποφαζίσεις! Εγώ θα έπαιρνα το LBX, αλλά ειναι καθαρά προσωπικό, ο Άσσος ειναι αμαξάρα και αρκετά πιο γρήγορο από το LBX (το οποίο Λέξους ειναι απίστευτα καλοστημένο).
Φάνη μένω έκπληκτος που δεν πρότεινες #monobmw! Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις. Είμαι σίγουρος ότι αφού τα οδηγήσω θα κλίνω κάπως προς bmw, αλλά δεν μπορώ να χωνέψω ότι ως εργένης είχα 350lt χώρο αποσκευών και τώρα με παιδί θα πέσω στα 300. Εκτός αν υπάρχει κάποιο σύστημα τύπου μπαγκαζιέρας το οποίο να μπαινοβγαίνει εύκολα 2 φορές τον χρόνο και να μην έχω μόνιμα ένα αντιαισθητικό πράγμα εκεί πάνω. Να έβαζα εργοστασιακές ράγες ίσως;
Το LBX είναι φοβερό, αλλά, χωρίς υπερβολή, οι χώροι πίσω είναι πιο σττριμόκωλοι από το giulietta που είναι ήδη μικροί.
Την junior δεν την έχω δει ακόμη.. -
Φάνη μένω έκπληκτος που δεν πρότεινες #monobmw!
Αχαχαχα!!
Έπεσες στην περίπτωση για αυτό.
-
This post is deleted!
Προβληματισμός για το ποιο αμάξι να θυσιαστεί