-
https://www.facebook.com/share/v/ryKSiNTvDq9Lfm7v/
Τυπική Ελλάδα.
-
@tesa54 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
red monster ήταν τακτική της εταιρείας δεν αφορούσε μεμονωμένη περίπτωση υποψήφιου εργαζόμενου.
Μα προφανώς το κάνεις για όλους.
-
Έχουμε τους εργοδότες που μας αξίζουν και τούμπαλιν. Έχουμε το εργατικό δυναμικό που μας αξίζει
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Έχουμε τους εργοδότες που μας αξίζουν και τούμπαλιν. Έχουμε το εργατικό δυναμικό που μας αξίζει
Γίνονται βήματα.
Σε σοβαρές εταιρείες ισχύει το ωράριο. Η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας κλείνει κάποιες τρύπες. Επίσης, η online δήλωση υπερωριών όταν γίνονται και όχι προκαταβολικά είναι στο σωστό δρόμο. Φυσικά υπάρχουν οι καταγγελίες και η προσφορά και ζήτηση. Δεν χρειάζεται να μένουμε σε σχέσεις που δεν ανεχόμαστε. -
Ξέχασες να σχολιάσεις το «και τούμπαλιν».
Τι πιστεύουν οι εργοδότες για το διαθέσιμο προσωπικό ; -
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ξέχασες να σχολιάσεις το «και τούμπαλιν».
Τι πιστεύουν οι εργοδότες για το διαθέσιμο προσωπικό ;Οι καλοί αμείβονται. Ο καλός που δεν αμείβεται μάλλον κάπου είναι βολεμένος και δεν ψάχνεται και συνήθως δεν ενοχλεί. Οι υπάλληλοι καλό είναι ψάχνονται και για επιχειρειν. Λιγότερα ρίσκα, λιγότερες αμοιβές. Ουδείς αναντικαταστατος.
-
Μόνο στις μικρές επιχειρήσεις οι εργοδότες ξέρουν και αφουγκράζονται τους υπαλλήλους τους. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των υπαλλήλων τόσο αυξάνεται και η απόσταση της εργοδοσίας (ιδιοκτήτες/ΔΣ) από τους υπαλλήλους. Τα ενδιάμεσα στελέχη είναι το μεγάλο πρόβλημα στα εταιρικά περιβάλλοντα στην Ελλάδα.
Άλλο πράγμα είναι ένας υπάλληλος να μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του γραφείου του ιδιοκτήτη μίας εταιρείας και να συζητήσει κάτι μαζί του και άλλο πράγμα να ξέρει ο υπάλληλος, ότι ο δντής του τομέα του, δεν γνωρίζει καν την ύπαρξή του.
Και ναι υπάρχουν όμιλοι και εταιρείες στην Ελλάδα που είναι χάος σε αυτά τα θέματα. Τεράστια χάσματα μεταξύ υπαλλήλων ακόμη και μεταξύ των άμεσα προϊσταμένων τους.
Στην Ελλάδα επίσης υπάρχει και μία ακόμη εταιρική κουλτούρα που γνώρισα σε τραπεζικό όμιλο και μου έκανε τεράστια εντύπωση. Υπήρχε το δόγμα να μην αναπτύσσονται καθόλου σχέσεις μεταξύ υπαλλήλων και διευθυντών και γενικών διευθυντών. Δηλαδή ένας διευθυντής να αποφεύγει συνειδητά τα πολλά-πολλά με τους υπαλλήλους του.
Ούτε καλημέρα, ούτε καλό απόγευμα, ούτε τίποτα. Μόνο εταιρική σχέση και συναντήσεις για αποτελέσματα εργασιών.Υπήρχαν (και υπάρχουν) πολλοί λόγοι που είχαν υιοθετήσει μία τέτοια απρόσωπη και απόμακρη συμπεριφορά.
-
Εξαιρετικός storm. Πολύ σωστή η αποτύπωση της κατάστασης.
Φυσικά και στο Δ.Τ. τα ίδια γίνονται. -
Σαν γενικός κανόνας είναι ολόσωστα. Εργάστηκα και στα 2 περιβάλλοντα. Κρατάω όμως το HYATT REGENCY BIRMINGHAM όπου εργάστηκα για 3 χρόνια, είδα 2 διαφορετικούς διευθυντές αλλά για κάποιο παράδοξο λόγο ένιωθα, όλοι μας, ότι εργαζόμασταν σε μια ομάδα. Φιλικοί διευθυντές,προιστάμενοι, χαβαλές, ειχαμε σχέσεις και έξω από το ξενοδοχείο, κάναμε 'μαζώξεις" σε pub κλπ κλπ Είχα και μια μεγάλη "κατάκτηση" όλο αυτό το διάστημα, ο assistant FnB μου την έπεφτε συνέχεια παρόλο που είχε γνωρίσει τη φίλη μου, είχαμε κάνει παρέα, γυριζε στους διαδρόμους και έλεγε σε όλο το προσωπικό ότι με γουστάρει και άλλα πολλά αλλά δεν συνεχίζω γιατί φοβάμαι την λογοκρισία...
-
Το χειρότερο που έχω ζήσει είναι στον όμιλο που εργάζομαι τώρα. Το χάσμα σε κάποιες περιπτώσεις το θεωρώ και φυσιολογικό. Αλλά με την απανθρωπιά εξοργίζομαι. Δεν θα αναφερθώ στην τερατώδη αδιαφορία για θέματα υγείας, αλλά στο περιβάλλον που εργάζομαι έχει περάσει σε άλλο στάδιο η απανθρωπιά.
Να έχεις βαριά άρρωστο άνθρωπο στην οικογένειά σου με ανίατη ασθένεια και να σου λένε μέσα στα μούτρα ότι είναι προτιμότερο να αδιαφορήσω, να μην μπλέξω με τέτοια θέματα και να βρω νοσοκόμες για να αναλάβουν τον άρρωστο. Και το χειρότερο; "Αφού θα πεθάνει, καλύτερα να μην μπλέκεις."
Και όλα αυτά γιατί; Γιατί ζήτησα κάποιες φορές να εργάζομαι από το σπίτι για να είμαι κοντά στο συγγενικό μου πρόσωπο που είναι στο κρεββάτι και αμέσως ο γιδοβοσκός γούρλωσε τα μάτια του επειδή δεν θα έχει το γιουσουφάκι στο Νταχάου.
Ωραία εταιρικά περιβάλλοντα. Να τα χαίρονται οι CEO και όλοι οι γιδοβοσκοί που τους έκαναν προϊσταμένους.
Και αυτά τα περνάω εγώ που πλησιάζω τα 60.
Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι περνάνε οι νεώτεροι, ειδικά όσοι δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και παλεύουν να επιβιώσουν σε αυτό το κοινωνικό περιβάλλον μπουρδέλο και σκατά και βόθρος εντελώς.Για αυτό επιμένω. Οι νέοι να φύγουν από την σκατοχώρα αυτή. Και να κάτσουν εδώ μόνο οι γιδοβοσκοί που το παίζουν ιδιοκτήτες, προϊστάμενοι και διευθυνταράδες να φάνε τα σκατά μόνοι τους.
Αυτά, γιατί πρωί-πρωί το ζώο, το ντουβάρι με εξόργισε πάλι.
-
Ωραία τα λες αλλά μιας και είπες την ηλικία σου κι αν βγαίνεις σύνταξη στα 62, μην χαλιέσαι, σφιξε τα δόντια χαμογέλα και γραψε τους στ αρχίδια σου, σόρρυ κι όλας για τα γαλλικά μου.
Άστους να λένε!!!
Πολύ φιλικά!!! -
Προφανώς αυτό κάνω. Δεν με βλέπεις εδώ μέσα που χάσκω; Αντίδραση και καμιά απολύτως διάθεση για εργασία.
-
Αυτά θα τα βρουν μπροστά τους.
Όχι με εσένα που δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, αλλά με τους νέους που αναγκάζονται να εκπαιδεύσουν και μετά "μα γιατί έφυγε".Και μεις κάποτε που είμασταν καλή εταιρεία, τώρα παίρνουμε κόσμο και παραιτούνται σε μισό/ένα χρόνο. Προφανώς κάτι πάει στραβά, αλλά κάποιοι κάνουν πως δε βλέπουν.
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αυτά θα τα βρουν μπροστά τους.
Όχι με εσένα που δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, αλλά με τους νέους που αναγκάζονται να εκπαιδεύσουν και μετά "μα γιατί έφυγε".Και μεις κάποτε που είμασταν καλή εταιρεία, τώρα παίρνουμε κόσμο και παραιτούνται σε μισό/ένα χρόνο. Προφανώς κάτι πάει στραβά, αλλά κάποιοι κάνουν πως δε βλέπουν.
Δεν θα, ήδη τα βρίσκουν μπροστά τους!!!
-
Καταρχάς δε μπορώ να ακούω "δε βρίσκεις καλό προσωπικό, κλπ κλπ".
Το σωστό(ά) είναι:
*Δε βρίσκεις καλό προσωπικό τσάμπα.
*Δε βρίσκεις καλό προσωπικό που να σου κάνει όλα τα καπρίτσια.Γνώμη μου, οι εταιρείες εκμεταλλεύονται την έλλειψη γνώσης των εργασιακών δικαιωμάτων τους και τους πατάνε όσο μπορούν! Δούλεψε περισσότερο (απλήρωτος), βάλε πλάτη (σικ), θα ανταμειφθεί (η εταιρεία που θα βγάλει τα λεφτά, όχι εσύ).
Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο.@storm εγώ τη χειρότερη εμπειρία την έχω από οικογενειακές εταιρείες. Προτιμώ (θανάσιμα όμως) να μην ξέρω κανέναν! Μόνο τον προιστάμενο μου και αυτός θά θελα να είναι άνθρωπος. Ούτε τον από πάνω του ούτε τον ceo, ούτε το σόι του (θα ναι μέσα στην εταιρεία σίγουρα).
Οι εταιρείες που βλέπουν μπροστά, προσφέρουν καλό μισθό, τηλε-εργασία και όσα benefits μπορούν! Και κερδίζουν από αυτό! Οι άλλες εταιρείες ας ανταλλάσουν τους υπόλοιπους ανά χρόνο. Προφανώς δε χάνουν, γι αυτό και συνεχίζουν το βιολάκι.
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το χειρότερο που έχω ζήσει είναι στον όμιλο που εργάζομαι τώρα. Το χάσμα σε κάποιες περιπτώσεις το θεωρώ και φυσιολογικό. Αλλά με την απανθρωπιά εξοργίζομαι. Δεν θα αναφερθώ στην τερατώδη αδιαφορία για θέματα υγείας, αλλά στο περιβάλλον που εργάζομαι έχει περάσει σε άλλο στάδιο η απανθρωπιά.
Εμένα με είχαν στείλει εξωτερικό (usa), με τη γυναίκα μου να έχει μπει στο μήνα της για να γεννήσει, ενώ τους έλεγα ότι δεν ήθελα να πάω. Άσε.... όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα έχουν που λένε και οι φεμινίστριες!
-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
και ειμαι συντηρητικος σε αυτο, ενα κλεφτη που επαναλαμβανει τη πραξη δεν τον βαζεις στο γραφειο
Άλλοι δεν έχουν ίδιο πρόβλημα. Απολυμένη ταμίας από τράπεζα για καταχρήσεις, προσλήφθηκε σε άλλη τράπεζα...
-
@tgd said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
και ειμαι συντηρητικος σε αυτο, ενα κλεφτη που επαναλαμβανει τη πραξη δεν τον βαζεις στο γραφειο
Άλλοι δεν έχουν ίδιο πρόβλημα. Απολυμένη ταμίας από τράπεζα για καταχρήσεις, προσλήφθηκε σε άλλη τράπεζα...
Ειναι αυτο που λενε , προφανως και θα ειχε κλεψει πολλα , και θα ειχαν ταιστει και αλλα στοματα + καποια δωρεα σε πολιτικο .
Αν ειχε βρει ενα ευρω κατω απ το γραφειο και το κρατουσε ενω την ειδαν , θα ειχε γινει ραπορτο και θα υπηρχε στον φακελο της. Μην πουμε αν κλεψεις ενα καρβελι ψωμι , το τι μισος θα βγει απο τις δικαστινες μας (εχετε προσεξει οτι το 99% του δικαστικου σωματος ειναι θυληκου γενους;) και οτι θα σε ακολουθει και στιγματισει για μια ζωη. -
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Να έχεις βαριά άρρωστο άνθρωπο στην οικογένειά σου με ανίατη ασθένεια και να σου λένε μέσα στα μούτρα ότι είναι προτιμότερο να αδιαφορήσω, να μην μπλέξω με τέτοια θέματα και να βρω νοσοκόμες για να αναλάβουν τον άρρωστο. Και το χειρότερο; "Αφού θα πεθάνει, καλύτερα να μην μπλέκεις."
Και όλα αυτά γιατί; Γιατί ζήτησα κάποιες φορές να εργάζομαι από το σπίτι για να είμαι κοντά στο συγγενικό μου πρόσωπο που είναι στο κρεββάτι και αμέσως ο γιδοβοσκός γούρλωσε τα μάτια του επειδή δεν θα έχει το γιουσουφάκι στο Νταχάου.
Ωραία εταιρικά περιβάλλοντα. Να τα χαίρονται οι CEO και όλοι οι γιδοβοσκοί που τους έκαναν προϊσταμένους.
Και αυτά τα περνάω εγώ που πλησιάζω τα 60.
Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι περνάνε οι νεώτεροι, ειδικά όσοι δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και παλεύουν να επιβιώσουν σε αυτό το κοινωνικό περιβάλλον μπουρδέλο και σκατά και βόθρος εντελώς.Για αυτό επιμένω. Οι νέοι να φύγουν από την σκατοχώρα αυτή. Και να κάτσουν εδώ μόνο οι γιδοβοσκοί που το παίζουν ιδιοκτήτες, προϊστάμενοι και διευθυνταράδες να φάνε τα σκατά μόνοι τους.
Αυτά, γιατί πρωί-πρωί το ζώο, το ντουβάρι με εξόργισε πάλι.
Καλά κουράγια. Τί να πω. Πάντως καλό είναι να τα λέτε αυτά και στο glassdoor ώστε να σώζετε κανέναν άλλον απ το να μπλέξει κι αυτός.
-
Η θα ανεβουν οι μισθοι σταδιακα και αλλο,η θα πρεπει να πεσει το κοστος διαβιωσης,επειδη το δευτερο δεν προκειται να γινει αφου η ακριβεια και η αισχοκερδια εξυπηρετουν εγχωρια συμφεροντα,θα πρεπει να γινει το πρωτο,ο βασικος μισθος θα παρει μια μικρη αυξηση ακομη γυρω στον Μαιο,τωρα μεχρι τα 1500 ευρω που υποσχεθηκε ο ΚΥΜ εχουμε πολυ δρομο ακομη και ηταν απλα μια κουβεντα για να χρυσωσει το χαπι.
Αν εισαι στην Ελλαδα πανω απο 30 ετων,δεν μπορεις να φυγεις απο το παρτικο σου,χρειαζεσαι το δια δυο για να ενοικιασεις μια εστω αξιοπρεπη γκαρσονιερα,να συντηρεις ενα 1.0-1.2 100 αλογων αμαξακι για τις μετακινησεις σου και παλι θα πρεπει να σου τσονταρουν,αν εχουν οι γονεις για να συμπληρωνεις.
Οι συνθηκες γαλερας σε πολλες δουλειες,σε συνδιασμο με την απληρωσια,τα 6ημερα,τα 7ημερα,τα 10-12ωρα,η ελλειψη προσωπικου χρονου κοκ.Να δω ποσοι θα δωσουν 3ετιες και τα λεμε ξανα.
-
Από το 2010 που άρχισε η κρίση, συνέβησαν πολλά πράγματα στην χώρα που μείωσαν τις ευκαιρίες για τους εργαζόμενους.
Αλλα ήταν πρωτοφανή, άλλα αναμενόμενα.
Η κρίση έδειξε ότι τελικά τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή. Αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για όλους, αρκεί να σκεφτούμε ότι την τελευταία πολεμική περιπέτεια, οι άνθρωποι που έχουν κάποιες αναμνήσεις από την κατοχή, είναι πάνω από 85 - 90 ετών τώρα.
Οι υπόλοιποι βίωσαν την μεταπολεμική ανάπτυξη και μετά ήρθε το εύκολο δανεικό χρήμα, οι μεγάλοι διορισμοί στο δημόσιο και στις δεκο και στους δήμους αλλά και στις τράπεζες και όλα αυτά έσκασαν σαν μία μεγάλη φούσκα το 2010.
Αποτέλεσμα ήταν να φύγει κόσμος στο εξωτερικό, κάτι που συνέβη και συμβαίνει και σε άλλες χώρες της περιφέρειας της ΕΕ, διάβασα πρόσφατα, πόσος κόσμος έφυγε από την Κροατία, όταν μπήκε στην ΕΕ.
Η μείωση των εργαζομένων σε δημόσιο - δεκο - τράπεζες και η μεγάλη μείωση στις προσλήψεις, ενώ ταυτόχρονα παραμένει η αντιπάθεια προς της επιχειρήσεις από τον κρατικό μηχανισμό, με φορολογικό που αλλάζει εκ των υστέρων, με αστεία δικαιοσύνη και ακόμα πιο αστείους ρυθμούς δουλειάς, με ένα στε που μπορεί να μπλοκάρει για δεκαετίες μία επένδυση, γιατί κάποιοι κορμοράνοι θα ξυπνήσουν στραβά, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να έχουν τριτοκοσμική θεώρηση για την χώρα, που σημαίνει αρπαχτές και μικρότερο ρίσκο.
Τέλος μπορεί το πασοκ μετά το 80 και η νδ μετά το 90 να συμφώνησαν να 4πλασιάσουν, ακόμα και να 5πλασιάσουν τους εισακτέους στην τριτοβάθμια, ακόμα και σε σπουδές χωρίς αντίκρισμα, θεωρητικές κυρίως, με αποτέλεσμα να χαθεί η λογική και η κοινωνική εκτίμηση στους τεχνίτες, οπότε τώρα έχουμε πολλούς πτυχιούχους μεν, χωρίς εφόδια στην αγορά δε, που μπορούν να δουλέψουν ντιλίβερι, σεκιούριτι και στην εστίαση, ενώ ταυτόχρονα λείπουν από την αγορά τεχνίτες.
Να θυμίσουμε ότι και στον πρωτογενή τομέα δεν έγιναν θεσμικά βήματα, το πασοκ απαξίωσε την έννοια του συνεταιρισμού, ο κόσμος εγκατέλειψε τα χωράφια και σήμερα που αγρότης σημαίνει μορφωμένος επιχειρηματίας, δεν έχουμε κόσμο αναλόγων προσόντων για αυτό, παρά μόνο υπερήλικες που δουλεύουν όπως οι γονείς τους.
Ας σκεφτούμε λοιπόν, πόσο λογικό θα ήταν για μία μεγάλη βιομηχανική πολυεθνική να επενδύσει στην Ελλάδα ?
Μόνο στον τουρισμό πλέον.
Δυστυχώς ακόμα και στα ναυπηγεία που είχαμε παράδοση, δεν πάμε καλά.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....