-
@civil357 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Στην πλέον πρόσφατη ιστορία του το Ελληνικό κράτος , κρύβει ένα "μυστικό" αδιαφορίας και μισανθρωπιάς εναντίον των Ελλήνων Εβραίων καλά κρυμμένο καθώς κανέναν δε συμφέρει να ανακαινίζεται το θέμα.
Όποιος λοιπόν περιφέρεται στα πέριξ του ΑΠΘ σήμερα ας κάνει τον κόπο να διαβάσει για την ιστορία του Εβραϊκού κοιμητηρίου στην περιοχή. https://kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2743:2020-06-24-07-22-23&catid=99:2009-06-04-07-06-01&Itemid=76 Το πόσο σημαντικό είναι ένα κοιμητήριο για τους Ιουδαίους , είναι εύκολο να το διαβάσει κανείς.
Παρόμοια όποιος περπατά στα εμπορικά στενά της όμορφης Θεσσαλονίκης ας αναλογιστεί τι απέγιναν οι περιουσίες των Εβραίων κατοίκων της πόλης. Από τις 11 χιλ. οικίες και 2,3 χιλ. καταστήματα, τα οποία είχαν παραδοθεί σε Έλληνες μεσεγγυούχους (συνεργάτες των Γερμανών, με άλλα λόγια ) , μόλις 543 οικίες, 51 καταστήματα, 67 οικόπεδα και 18 παραπήγματα επιστρέφονται στους κατόχους τους η τους κληρονόμους τους ( Εβραίους) . (https://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Amfiktywn/499356-H-synwmosia-ths-siwphs-Ti-apeginan-oi-perioysies-twn-Ebraiwn-ths-Thessalonikhs-) Το σκηνικό θα επαναληφθεί σε όλη τη χώρα , όπου υπήρχαν Εβραϊκές κοινότητες. Ακόμα και σήμερα, αν κάποιος γκουγκλάρει θα βρεί πολύ εύκολα άρθρα όπως βεβήλωση συναγωγής, εβραϊκού νεκροταφείου κ.λπ. Τόσο Άρτα όσο και Ιωάννινα οι απόγονοι Εβραίων , επισκέπτονται τις γειτονιές των προγόνων τους αναζητώντας τις κατοικίες τους ή τους τόπους συναγωγής, μάλιστα διοργανώνουν και ετήσιο μνημόσυνο ( ωραία συγκινητική ατμόσφαιρα, ειλικρινά) και εκεί ψάχνεις να βρείς τις ομοιότητες του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού στην τελετουργία. Ε , λοιπόν μία πινακίδα έχουν στη γειτονία μου κοντά οι άνθρωποι ότι εδώ υπήρξε συναγωγή και κάθε τρεις και λίγο βανδαλισμένη είναι.
Ας συνεχίσουμε να γράφουμε τώρα , για τους κατακτητές Παλαιστίνιους , για άξονες κακού - καλού , για κακές και καλές θρησκείες και ότι άλλο προσλαμβάνει καθημερινά κανείς από τη τηλεόραση, αγνοώντας επιδεικτικά ακόμα και τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, ή πόσο αντισημιτισμός κρύβεται σε μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού ( εδώ μεγαλο υπουργοί κλήθηκαν να διαγράψουν το πολιτικό τους παρελθόν).
Αυτά που αναφέρεις έχουν όλα και την άλλη πλευρά. Ψάξε για παράδειγμα για τον μητροπολίτη Γεννάδιο της Θεσσαλονίκης, τι είπε στους πιστούς, καθώς και τι απάντησε στον Γερμανό διοικητή που του ζήτησε έναν κατάλογο με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Επίσης κι ο παππούς μου έκρυβε μια οικογένεια Εβραίων στο σπίτι του.
Το να μιλάς λοιπόν γενικά κι αόριστα για μισανθρωπία εναντίον των Εβραίων, είναι άδικο αφού βάζεις τους πάντες σε ένα τσουβάλι.
Αν αναφέρεσαι στην αδιαφορία του κράτους, εδώ δεν έχει να κάνει με κάτι που γίνεται αποκλειστικά εις βάρος των Εβραίων αλλά εις βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών. Η κρατική καρβουνοκίνητη ατμομηχανή ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τους πολίτες της για κάρβουνο, για να μπορούν τα κομματόσκυλα να απολαμβάνουν το ταξίδι τους. -
@alexandros-s said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Στην πλέον πρόσφατη ιστορία του το Ελληνικό κράτος , κρύβει ένα "μυστικό" αδιαφορίας και μισανθρωπιάς εναντίον των Ελλήνων Εβραίων καλά κρυμμένο καθώς κανέναν δε συμφέρει να ανακαινίζεται το θέμα.
Όποιος λοιπόν περιφέρεται στα πέριξ του ΑΠΘ σήμερα ας κάνει τον κόπο να διαβάσει για την ιστορία του Εβραϊκού κοιμητηρίου στην περιοχή. https://kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2743:2020-06-24-07-22-23&catid=99:2009-06-04-07-06-01&Itemid=76 Το πόσο σημαντικό είναι ένα κοιμητήριο για τους Ιουδαίους , είναι εύκολο να το διαβάσει κανείς.
Παρόμοια όποιος περπατά στα εμπορικά στενά της όμορφης Θεσσαλονίκης ας αναλογιστεί τι απέγιναν οι περιουσίες των Εβραίων κατοίκων της πόλης. Από τις 11 χιλ. οικίες και 2,3 χιλ. καταστήματα, τα οποία είχαν παραδοθεί σε Έλληνες μεσεγγυούχους (συνεργάτες των Γερμανών, με άλλα λόγια ) , μόλις 543 οικίες, 51 καταστήματα, 67 οικόπεδα και 18 παραπήγματα επιστρέφονται στους κατόχους τους η τους κληρονόμους τους ( Εβραίους) . (https://www.reporter.gr/Apopseis/Apo-thesews/Amfiktywn/499356-H-synwmosia-ths-siwphs-Ti-apeginan-oi-perioysies-twn-Ebraiwn-ths-Thessalonikhs-) Το σκηνικό θα επαναληφθεί σε όλη τη χώρα , όπου υπήρχαν Εβραϊκές κοινότητες. Ακόμα και σήμερα, αν κάποιος γκουγκλάρει θα βρεί πολύ εύκολα άρθρα όπως βεβήλωση συναγωγής, εβραϊκού νεκροταφείου κ.λπ. Τόσο Άρτα όσο και Ιωάννινα οι απόγονοι Εβραίων , επισκέπτονται τις γειτονιές των προγόνων τους αναζητώντας τις κατοικίες τους ή τους τόπους συναγωγής, μάλιστα διοργανώνουν και ετήσιο μνημόσυνο ( ωραία συγκινητική ατμόσφαιρα, ειλικρινά) και εκεί ψάχνεις να βρείς τις ομοιότητες του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού στην τελετουργία. Ε , λοιπόν μία πινακίδα έχουν στη γειτονία μου κοντά οι άνθρωποι ότι εδώ υπήρξε συναγωγή και κάθε τρεις και λίγο βανδαλισμένη είναι.
Ας συνεχίσουμε να γράφουμε τώρα , για τους κατακτητές Παλαιστίνιους , για άξονες κακού - καλού , για κακές και καλές θρησκείες και ότι άλλο προσλαμβάνει καθημερινά κανείς από τη τηλεόραση, αγνοώντας επιδεικτικά ακόμα και τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, ή πόσο αντισημιτισμός κρύβεται σε μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού ( εδώ μεγαλο υπουργοί κλήθηκαν να διαγράψουν το πολιτικό τους παρελθόν).
Αυτά που αναφέρεις έχουν όλα και την άλλη πλευρά. Ψάξε για παράδειγμα για τον μητροπολίτη Γεννάδιο της Θεσσαλονίκης, τι είπε στους πιστούς, καθώς και τι απάντησε στον Γερμανό διοικητή που του ζήτησε έναν κατάλογο με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Επίσης κι ο παππούς μου έκρυβε μια οικογένεια Εβραίων στο σπίτι του.
Το να μιλάς λοιπόν γενικά κι αόριστα για μισανθρωπία εναντίον των Εβραίων, είναι άδικο αφού βάζεις τους πάντες σε ένα τσουβάλι.
Αν αναφέρεσαι στην αδιαφορία του κράτους, εδώ δεν έχει να κάνει με κάτι που γίνεται εις βάρος των Εβραίων αλλά εις βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών. Η κρατική καρβουνοκίνητη ατμομηχανή ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τους πολίτες της για κάρβουνο, για να μπορούν τα κομματόσκυλα να απολαμβάνουν το ταξίδι τους.Έγραψα σαφέστατα κράτος. Ποτέ σε καμία αναφορά μου σε θέματα του φόρουμ δεν κάνω ιστορική αναδρομή με μνήμες συγγενών ή αμφισβητώ μνήμες άλλων.
Κράτος όμως δεν είναι μία απροσδιόριστη μηχανή, κάποιοι αποτελούν και τον κορμό του, από τους καταπατητές των περιουσιών ( που πλούτισαν με την δυστυχία των άλλων) , εώς τους Ι.Ν. Ναούς που ζητούσαν οικοδομικά υλικά από το νεκροταφείο και τον απλό λαουτζίκο που πλιατσικολόγησε το Εβραϊκό κοιμητήριο ( αυτά αναφέρει αναλυτικά το πρώτο λινκ που έβαλα).
Δε μειώνει σε καμία περίπτωση τη στάση ανθρώπων που αναφέρεις , το αντίθετο , αναδεικνύει αυτό που γράφω εγώ , τον αντισημιτισμό μέρους της κοινωνίας μας. Άλλωστε ο Γεννάδιος που αναφέρεις, πρώτος από το 1931 ζήτησε από τους ιερείς να κηρύξουν από άμβωνος την ειρηνική συμβίωση με τους Εβραίους, ενώ αποδοκίμασε τις επιθέσεις κατά των εβραϊκών συνοικισμών ως πράξη βάρβαρη και αντιχριστιανική, κοινώς κάποιοι έκαναν ήδη διωγμούς και προ των Γερμανών.
-
@alexandros-s said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αν αναφέρεσαι στην αδιαφορία του κράτους, εδώ δεν έχει να κάνει με κάτι που γίνεται εις βάρος των Εβραίων αλλά εις βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών. Η κρατική καρβουνοκίνητη ατμομηχανή ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τους πολίτες της για κάρβουνο, για να μπορούν τα κομματόσκυλα να απολαμβάνουν το ταξίδι τους.Έγραψα σαφέστατα κράτος. Ποτέ σε καμία αναφορά μου σε θέματα του φόρουμ δεν κάνω ιστορική αναδρομή με μνήμες συγγενών ή αμφισβητώ μνήμες άλλων.
Κράτος όμως δεν είναι μία απροσδιόριστη μηχανή, κάποιοι αποτελούν και τον κορμό του, από τους καταπατητές των περιουσιών ( που πλούτισαν με την δυστυχία των άλλων) , εώς τους Ι.Ν. Ναούς που ζητούσαν οικοδομικά υλικά από το νεκροταφείο και τον απλό λαουτζίκο που πλιατσικολόγησε το Εβραϊκό κοιμητήριο ( αυτά αναφέρει αναλυτικά το πρώτο λινκ που έβαλα).
Δε μειώνει σε καμία περίπτωση τη στάση ανθρώπων που αναφέρεις , το αντίθετο , αναδεικνύει αυτό που γράφω εγώ , τον αντισημιτισμό μέρους της κοινωνίας μας. Άλλωστε ο Γεννάδιος που αναφέρεις, πρώτος από το 1931 ζήτησε από τους ιερείς να κηρύξουν από άμβωνος την ειρηνική συμβίωση με τους Εβραίους, ενώ αποδοκίμασε τις επιθέσεις κατά των εβραϊκών συνοικισμών ως πράξη βάρβαρη και αντιχριστιανική, κοινώς κάποιοι έκαναν ήδη διωγμούς και προ των Γερμανών.
Το κράτος είναι για εμάς τους πολίτες μια ξεκάθαρα απροσδιόριστη μηχανή, από τη στιγμή που δε βρσκόμαστε στους ενδοκομματικούς μηχανισμούς του. Αν ήμουν μαύρος, ή Εβραίος, με όλα όσα ζω εγώ (και εκατομμύρια άλλοι συμπολίτες που δε βρίσκονται μέσα στα γρανάζια) θα απέδιδα την επιλεκτική δυσλειτουργία στον ρατσισμό. Όμως όντας λευκός και μη Εβραίος βλέπω πως αυτό που ζω (ανεξαρτήτως κυβέρνησης και κόμματος) δείχνει ότι το πρόβλημα είναι αλλού.
Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός είναι μια εύκολη απάντηση αλλά δεν ισχύει εδώ. Και Έλληνες να ήταν όλοι αυτοί, τα ίδια θα τους κάνανε. -
Ενα άλλο αρχείο απο το 2007, hamas tv για παιδιά!
Ο Farfour προστάτεψε με την ζωή του τα έγραφα που δείχνουν οτι το Τελ Αβίβ είναι της Χαμάς !βέβαια μπορεί να μην είναι για γέλια
αν ήσουν 3-5 χρονών τότε στην Γάζα είναι σίγουρο πως το είχες πιστέψει και τώρα ή βάφεις το καινούργιο σου διαμέρισμα , ενα για κάθε απαχθέντα δίνει η Χαμάς , ή απολαμβάνεις το πιο pure sex με τις 72 παρθένες... -
Ρε τους Παλαιστίνιους, άμυαλοι τελείως, κάποιοι παρασύρονται απ τις εκπομπές στη τηλεόραση και τις παρθένες που τους ταζουν και γίνονται φανατικοί και παίρνουν όπλα και σκοτώνουν, αλλιώς καλά περνάνε στα λίγα εδάφη που τους απέμειναν, δεν φταίει ότι πηγαίνουν οι Ισραηλινοι και τους γκρεμίζουν τα σπίτια και τους σκοτώνουν τα παιδιά και τους έχουν καταστρέψει τη ζωή μερικές γενιές τώρα, τα παχιά λόγια φταίνε.
Κι ούτε πρόκειται να τα βρουν μπροστά τους αυτά που κάνουν οι Ισραηλινοι τώρα, θα βάλουν μπρος τα κρεματορια και θα εξαφανίσουν 2-3 εκατομμύρια ανθρώπους, δεν πρόκειται με τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν στα γυναικόπαιδα να εκθρεψουν την επόμενη γενιά τρελαμένων που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, ούτε θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των Ισραηλινών πολιτών οι κτηνωδιες, απλά θα ρίχνουν βόμβες μέχρι να εξαϋλωθουν 2μισι εκατομμύρια Παλαιστινίων και να κλείσει ο κύκλος του αίματος. -
Ο χρόνος και τα χρόνια που περνάνε δουλεύουν υπέρ των Ισραηλινών. Με την προυπόθεση ότι η απεξάρτηση της Δύσης και της Κίνας από το πετρέλαιο θα συνεχιστεί, έστω και με αργούς ρυθμούς. Όλο και περισσότερο θα αποδυναμώνονται οι οικονομίες των Αραβικών χωρών.
Ότι έδαφος κερδίσουν με πόλεμο οι Ισραηλινοί μόνο με πόλεμο θα το ξαναχάσουν. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι Άραβες τώρα που είναι πάμπλουτοι, θα το κάνουν κάποια αργότερα που θ' αρχίσουν να φτωχαίνουν?
Τα τετελεσμένα των Ισραηλινών θα κρατήσουν για πολλές-πολλές γενιές. Πρέπει ν' αλλάξει πολύ και προς απρόβλεπτες εξελίξεις ο κόσμος για να μπορέσουν οι Άραβες να τους απειλήσουν. Όσο μίσος και φανατισμό και να συσωρεύσουν ακόμα, εις βάρος τους θα γυρνάει πάντα.
-
Κανένα τετελεσμένο επί του πεδίου υπέρ του Ισραήλ δεν υπάρχει, εν τω μεταξύ.
Σε άλλα νέα, ο ΟΗΕ υπερψήφισε την προστασία των αμάχων, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να είναι ακόμα μια φορά η ντροπή της ανθρωπότητας. Αλλά και το Κούλη φυσικά αποχή, για να μην δυσαρεστήσει τα αφεντικά του:
-
Και για την Ουκρανία νομίζω ψήφισε ο ΟΗΕ. Μαύρο κλάμα ο Πούτιν. Τρελή στεναχώρια. Και το ψευδοκράτος στην Κύπρο δεν το αναγνωρίζει κανείς. Τα 'χουν βάψει μαύρα οι Τούρκοι, έτρεξαν να φύγουν οι άποικοι.
Κρίμα, μεγάλοι άνθρωποι, ενήλικες, να συνεχίζετε να ζείτε με αριστερές φαντασιώσεις. Τέλος πάντων, μακριά απ' τα κέντρα εξουσίας να μείνετε, για να μη γίνει ζημιά στη χώρα και έχετε το δικαίωμα να ζείτε με τα όνειρά σας.
Σας το παρέχει η αστική δημοκρατία που δε σας αρέσει αυτό το δικαίωμα-προνόμιο. Δε νομίζω να το βρίσκατε και στα ολοκληρωτικά αριστερά καθεστώτα που σας αρέσουν.
-
Την μεγάλη ζημιά στον Ελληνισμό την έκανα οι ακροδεξιοί, που αγαπάς, το 1974, όχι οι Αριστεροί! Αιδώς Αργείοι!
-
o OHE ξεφτιλίστηκε ψηφίζοντας εκεχειρία σύμφωνα με τα εγχειρίδια επιχειρήσεων των τρομοκρατών .
Ροκάνισμα του χρόνου για να χρεωκοπήσει οικονομικά και ψυχολογικά το Ισραήλ , μη ξεχνάμε οτι βρίσκεται σε επιστράτευση και χρόνος ( δυο ΣΚ ) για διαδηλώσεις των αριστεριστών προσπαθώντας να επηρεάσουν υπερ Χαμάς την κοινή γνώμη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ... νομίζουν...Ο Μητσοτάκης έπρεπε να ψηφίσει ΚΑΤΑ!
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Την μεγάλη ζημιά στον Ελληνισμό την έκανα οι ακροδεξιοί, που αγαπάς, το 1974, όχι οι Αριστεροί! Αιδώς Αργείοι!
Το ίδιο πράγμα λέμε στην πραγματικότητα. Πάντα τα άκρα κάνουν ζημιά. Είτε είναι η ακρο-δεξιά είτε η αριστερά.
Το πρόβλημα είναι ότι το "αριστερό" δεν είναι καταστροφικό άκρο μόνο στη δική σας φαντασία. -
Αυτοί που διπλασίασαν την Ελλάδα το λιγότερο ακροδεξιοί θα χαρακτηρίζονταν με τα μυαλά του σήμερα
Επεκτατικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο έκαναν για τις μπίζνες των αφεντικών τους... -
Διαβάζω στο Cia factbook (φοβερό το σάιτ της ΣΙΑ με πληροφορίες για όλες τις χώρες του κόζμου, ακόμα και μη αναγνωρισμένες, πχ κατεχόμενα της Κύπρου), ότι ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι σκάρτα 10μιλλούνια, εκ των οποίων 1,5-2 μιλλούνια οι Άραβες. Και ότι το 14% του πληθυσμού έχει έρθει από Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, από όπου συνεχίζουν να έρχονται καινούργιο κάθε χρόνο.
Και μου ήρθε μια απορία:
Έστω ότι είμαι εβραικής καταγωγής αμερικανάκι, ή Καναδεζάκι, ή Λονδρέζος. Έχω τη δουλειά μου, το γλήγορο αμάξι μου, την ξανθιά γυναίκα μου (ίσως και μη εβραικής καταγωγής), το σπίτι μου, τις καταθέσεις μου, τις παρέες μου, το συγγενολόι μου, την ΗΡΕΜΙΑ μου, κοκ.
Τι είναι αυτό που θα με κάνει μια μέρα να τα πουλήσω όλα, και να πάμε οικογενειακώς στο Ισραήλ? Να πάμε στρατό όλοι μας για 2,5 χρόνια, ακόμα και οι κόρες μου, και για στρατιωτικά γυμνάσια ετοιμότητας 15 μέρες κάθε δεύτερο χρόνο, να ζούμε σε ένα στρατοκρατούμενο περιβάλλον όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει καμιά κατιούσα, να αφήσω το δολλάριό μου και να έχω σέκελ, να ξεχάσω το κορβέτ μου και να κυκλοφορώ με ένα νισσάν 1600, να μάθω μια ξένη γλώσσα από το μηδέν και να τρώω τους άραβες στη μάπα κάθε μέρα?
Επαναλαμβάνω, η απορία μου είναι για τα αμερικανάκια and alike. Δεν απορώ γιατί ένας από τη διαλυμένη σοβιετία των έρλι νάιντις έφυγε για το Ισραήλ. Καλά έκαναν αυτοί, οι άλλοι όμως τι μυαλό κουβαλάνε? -
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
o OHE ξεφτιλίστηκε ψηφίζοντας εκεχειρία σύμφωνα με τα εγχειρίδια επιχειρήσεων των τρομοκρατών .
Ροκάνισμα του χρόνου για να χρεωκοπήσει οικονομικά και ψυχολογικά το Ισραήλ , μη ξεχνάμε οτι βρίσκεται σε επιστράτευση και χρόνος ( δυο ΣΚ ) για διαδηλώσεις των αριστεριστών προσπαθώντας να επηρεάσουν υπερ Χαμάς την κοινή γνώμη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ... νομίζουν...Ο Μητσοτάκης έπρεπε να ψηφίσει ΚΑΤΑ!
Μην αδικείς τον εαυτόν σου, αγαπημένε μου φίλε, εκφέροντας ακροδεξιές και σιωνιστικές απόψεις.
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Το ίδιο πράγμα λέμε στην πραγματικότητα. Πάντα τα άκρα κάνουν ζημιά. Είτε είναι η ακρο-δεξιά είτε η αριστερά.
Το πρόβλημα είναι ότι το "αριστερό" δεν είναι καταστροφικό άκρο μόνο στη δική σας φαντασία.Όταν θα γίνει εθνική καταστροφή λόγω της Αριστεράς (το άκρο που το είδες στο ΚΚΕ;), τότε να μου πεις για άκρα!
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αυτοί που διπλασίασαν την Ελλάδα το λιγότερο ακροδεξιοί θα χαρακτηρίζονταν με τα μυαλά του σήμερα
Επεκτατικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο έκαναν για τις μπίζνες των αφεντικών τους...Οι ίδιοι που επέφεραν την Μικρασιατική Καταστροφή!
@dstou said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Διαβάζω στο Cia factbook (φοβερό το σάιτ της ΣΙΑ με πληροφορίες για όλες τις χώρες του κόζμου, ακόμα και μη αναγνωρισμένες, πχ κατεχόμενα της Κύπρου), ότι ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι σκάρτα 10μιλλούνια, εκ των οποίων 1,5-2 μιλλούνια οι Άραβες. Και ότι το 14% του πληθυσμού έχει έρθει από Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, από όπου συνεχίζουν να έρχονται καινούργιο κάθε χρόνο.
Και μου ήρθε μια απορία:
Έστω ότι είμαι εβραικής καταγωγής αμερικανάκι, ή Καναδεζάκι, ή Λονδρέζος. Έχω τη δουλειά μου, το γλήγορο αμάξι μου, την ξανθιά γυναίκα μου (ίσως και μη εβραικής καταγωγής), το σπίτι μου, τις καταθέσεις μου, τις παρέες μου, το συγγενολόι μου, την ΗΡΕΜΙΑ μου, κοκ.
Τι είναι αυτό που θα με κάνει μια μέρα να τα πουλήσω όλα, και να πάμε οικογενειακώς στο Ισραήλ? Να πάμε στρατό όλοι μας για 2,5 χρόνια και για στρατιωτικά γυμνάσια ετοιμότητας 15 μέρες κάθε δεύτερο χρόνο, να ζούμε σε ένα στρατοκρατούμενο περιβάλλον όπου αν πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει καμιά κατιούσα, να αφήσω το δολλάριό μου και να έχω σέκελ, να ξεχάσω το κορβέτ μου και να κυκλοφορώ με ένα νισσάν 1600, να μάθω μια ξένη γλώσσα από το μηδέν και να τρώω τους άραβες στη μάπα κάθε μέρα?
Επαναλαμβάνω, η απορία μου είναι για τα αμερικανάκια and alike, δεν απορώ γιατί ένας από τη διαλυμένη σοβιετία των έρλι νάιντις έφυγε για το Ισραήλ. Καλά έκαναν αυτοί, οι άλλοι όμως τι μυαλό κουβαλάνε?Για τον ίδιο λόγο που οι Greek-Americans θέλουν να έρθουν στο παντρίντα, μέχρι να δούνε τι μαλακία έκαναν όταν έρθουν...
-
Οι ελληνοαμερικάνοι και ελληνοαυστραλοί που επιστρέφουν είναι απειροελάχιστοι, και κυρίως κάτι γερόντια μαγκούφηδες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, έφυγαν από αυτή στα 20, και στα 70 ξαναγυρνάνε αφού δεν έχουν κανέναν άλλο στα ξένα, ενώ εδώ υπάρχει π.χ. ο αδερφός τους και τ'ανήψια τους στο χωριό.
Εδώ μιλάμε ότι στο Ισραήλ πάνε σούμπιτες οικογένειες που δεν γεννήθηκαν στο Ισραήλ, δεν γνωρίζουν την γλώσσα, δεν έχουν καμία σχέση με τη χώρα πέρα από το γεγονός ότι 2000 χρόνια πριν ένας μακρυνός πρόγονός τους ζούσε στην περιοχή.
Η διαφορά είναι τεράστια από κάθε άποψη, και στο φινάλε στο Ελλάντα δεν πέφτουν μπόμπες κάθε δεύτερη βδομάδα. -
Πολλοί 30-40άρηδες έρχονται και στην Ελλάδα. Εδώ φέραμε και Πρόεδρο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...
-
@dstou said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τι είναι αυτό που θα με κάνει μια μέρα να τα πουλήσω όλα
Αναγιασου , αυτό λέω και εγώ .
Πορωμένοι ακραίοι Εβραίοι , βέβαια για το χρώμα του χρήματος υπάρχουν και μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και δίνουν πολύ καλά λεφτά και δεν ζεις στα Κιμπούτς ... αλλά στο φινάλε πας για να γίνεις στρατιώτης εσύ και η οικογένεια σου , πρώτα Οπλίτης και μετά Πολίτης -
Άλλο προφίλ χρήστη οι 35άρηδες που επιστρέφουν.
Συνήθως είναι ελληνόπουλα που βρέθηκαν έξω για σπουδές ή για μεταπτυχιακό ή δουλειά, και αφού εργάστηκαν και λίγα χρόνια έξω (με πολύ καλύτερους χρηματικούς όρους από την Ελλάδα της κρίσης), γλίτωσαν και το στρατό, έφτιαξαν και κάποιο μπαγιόκο, σου λέει τώρα που έχουμε και παιδιά και θέλουν φύλαξη πάμε τώρα πίσω στα σουτζουκάκια της μαμάς. Εκεί που έρχονταν άλλωστε κάθε καλοκαίρι για διακοπές, κάθε εκλογές για ψήφο, και σε κάθε γάμο και κηδεία και οικογενειακά γκάδερινγκς.
Σου λέει θα έχω και χαρτί μετοικεσίας, θα φέρω και αφορολόγητο αμάξι, θα πάρω και μια έτοιμη μεζονέτα με 300 χιλιάρικα (έγινε πάρτυ τα τελευταία χρόνια με αγορές ακινήτων από τους έλληνες του εξωτερικού), όσα δηλαδήΣ ένα δυάρι στο Λονδίνο. -
Η Ελλάδα αν πήγαινε καλά οικονομικά θα μάζευε πίσω και πολλούς μετανάστες από το εξωτερικό και άλλους αλλοδαπούς πιστεύω. Το κλίμα και η ζωή εδώ έχουν πολλά πλεονεκτήματα κι ας γκρινιάζουμε οι γηγγενείς για διάφορα πράγματα.
Από το 2000 έως το 2010, ήρθαν πίσω πολλά παιδιά από τη Γερμανία. Που ήταν παιδιά μεταναστών και την Ελλάδα την ήξεραν μόνο από τις καλοκαιρινές διακοπές. Μάλιστα με δική τους πρωτοβουλία, γονείς και αδέρφια έμειναν πίσω Γερμανία. Όσοι κατάφεραν να σταθούν επαγγελματικά έμειναν και έκαναν και οικογένειες.
Μετά το 2010 βέβαια ξανάφυγαν και πήραν μαζί τους και τις οικογένειες που έφτιαξαν στην Ελλάδα. Ένας ήρθε, τέσσερις έφυγαν. Μη μιλάμε για υπογεννητικότητα και μείωση πληθυσμού μετά.
-
Καλή μου φίλη, Ελληνοαμερικάνα, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη, έχει σαν όνειρο να έρθει μόνιμα Ελλάδα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχει στο μυαλό της τις διακοπές που έρχεται 1 μήνα κάθε καλοκαίρι και δεν ξέρει τι σημαίνει να δουλεύεις και να επιβιώνεις στην Ελλάδα... Βέβαια δεν αντέχει πλέον και τη ζωή εκεί, από ότι λέει.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]