-
Ξεκίνησα την πρώτη μου σεζόν ιππασίας φέτος σε ένα 2017 Honda Rebel 500 και είμαι ενδιαφέρονται να πάρει είτε το νέο Rebel 1100 ή μια ινδική Scout (Bobber, Scout 60 .....
-
Ξεκίνησα την πρώτη μου σεζόν ιππασίας φέτος σε ένα 2017 Honda Rebel 500 και είμαι ενδιαφέρονται να πάρει είτε το νέο Rebel 1100 ή μια ινδική Scout (Bobber, Scout 60 .....
-
Κλασσικά honda παπί 50cc, dt Yamaha 50cc.wr Yamaha, xtx 660 motard και έμαθα πρώτη φορά σε μεγάλου κυβισμού σε ένα vf 750 honda μοντέλο δεν θυμάμαι ήταν το γυμνό με το τετράγωνο φανάρι αργότερα πολύ έβγαλε η Yamaha ένα παρόμοιο το fzx. Τώρα τίποτα. Αν και νομίζω το ανάρτησες σε λάθος σελίδα.
-
Δεν είχα ποτέ δικό μου 2τροχο
Αλλά σαν γνήσιο παιδί με καταγωγή από επαρχία μόλις ξεφύγαμε από τα ποδήλατα, πήγαμε στις πάπιες!!! Ξεκίνημα με honda 50αρι (και τα πειράγματα του) για να ανεβούμε σιγά σιγά κατηγορίες σε πάπιες με astrea και τον εχθρό του crypton (πάντα χωρίς δίπλωμα, το ξέρω σκεφτόμασταν με το κάτω κεφάλι τότε).Τονίζω μόνο στο χωριό ως οδηγοί!!! Μετά την ενηλικίωση και την αρχή της φοιτητικής ζωής στην Αθήνα, ξεπεράσαμε το σύνδρομο του παπιού (που έχουν ακόμα άνθρωποι της ηλικίας μου στο χωριό) και λόγο σχέσης πήγαμε (μόνο ως συνεπιβάτες και με εξοπλισμό) σε cb400 και μετά σε fazer 600 (με πηγαινε η γκόμενα βολτες με τη μηχανή!!!). Μετά ξεκίνησε η εποχή του 4τροχου και έχουμε περιστασιακές αναβάσεις (πάντα ως συνεπιβάτες, και με εξοπλισμό)
-
1985 και C 50 εξαβολτο, πρωτη πανω, χακι, μονοσελο μεταχειρω απο καποιον σχιστοματη ταχυδρομο για τα προηγουμενα εκατονταδες χιλιαδες χιλιομετρα του. 14 χιλιαδες δραχμαι. απο πατραι, τοτες λιμνουπολη στα παπια, φερνανε οτι χρεπι υπηρχε τζαπαν και βιετναμ.
τελευταιος αποχαιρετιζμος ηταν με καβα gtr 1400, καπου στο 20αρικο, πλεον πεζω στα τεσσερα. και κυριολεκτικα... μου εχει μεινει το κρανος για κανενα τρακ ντέι. αλλα τι τρακ ντέι να καμεις με ενα πεζώ?
-
Είμαι στα 69 μου.
Ξεκίνησα με motobecane στα 16 μου.
Στα 22 μου και φοιτητής στο εξωτερικό πια, το πρώτο 50άρι παπί.
Σε περίπου 10 μήνες το πενητνάρι έγινε 125 βέσπα.
Κανά οκτάμηνο μετά η βέσπα έγινε 150άρα.
Σε λίγο καιρό, ...πάχυνε (αλλά ξέμενα εγώ νηστικός) και έγινε 200άρα.
Γυρνώντας το 1978 μέχρι το 1980 που έκανα τη θητεία μου, άνευ.....
Το 80, η πρώτη μοτό, Χόντα 250 CB.
Μετά, με πήρε ο...κατήφορος και μέρχι και πριν 7 χρόνια στα 62 γνωρίστηκα πολύ 'στενά' με Diversion, 1.000 CBR F, Triumph 1,200 Daytona.
Και τώρα ....'ψάχνομαι' πολύ σοβαρά για σκούτερ, Vespa 300 η Royal Alloy 300. (Pls, your kind opinions for those two bikes).
-
Βρήκα αυτό το άρθρο και είπα να το βάλω να θυμηθούμε τις καλές εποχές https://www.mixanitouxronou.gr/mana-tha-paro-papi-ochi-pedi-mou-tha-skotothis-ta-thrilika-papakia-ton-80s/
κι εγώ με honda c50 ξεκίνησα -
Honda astrea grand 100αρι, 97 μοντέλο, αγορασμένο από Σαρακακη.
Πρωτοετής φοιτητής. -
Και με το 50αρι (φτιαγμένο) δεν είχα πρόβλημα και δικάβαλος
-
Και με το astrea φορτώναμε.
-
Καλές εποχές, μετά με φάγανε οι δικοί μου που πας θα σκοτωθείς κλπ. μου δώσανε αυτοκίνητο με τον όρο να δώσω το παπί
Άλλα όπως είχε πει ο Arlond " I'll be back" αργότερα πήρα μεγαλύτερα . -
Εμένα πάντα τα αυτοκίνητα μου άρεσαν περισσότερο, είχα το παπί για μπάνιο και σαββατόβραδο έβγαινα με το αυτοκίνητο του πατέρα.
Ποτέ δε πήρα μηχανή, οδηγούσα των φίλων μου αλλά ποτέ δεν ήθελα δική μου.
Μόλις πήρα το 2005 δικό μου αυτοκίνητο, πούλησα και το μηχανάκι. -
Yamaha townmate 50. Απίστευτο. Τώρα έχω ένα sym had 200 το πρώτο. Το έχω 11 χρόνια χωρίς θέματα.
-
πρωτο μου μηχανάκι ενα modenas kriss 125
ακολουθησαν πολλά
τωρα δεν ξανακαβαλάω τίποτα (μετά από σοβαρό ατυχημα)
-
Τέλη '70ς αυτό
Δίχρονο δικύλινδρο με διαβολεμένη επιτάχυνση και τελική 125 χλμ ,
σε αυτό έμαθα την έννοια της διπλής ροπής όπως έλεγαν οι παλιοί δηλ οτι στην ουσία ο κινητήρας είχε δυο σημεία που κορύφωνε την δύναμή τουΑκόμη θυμάμαι να ανεβαίνω τέρμα γκάζι την ανηφόρα της Αργυρούπολης προς Ηλιούπολη αφήνοντας πίσω όλα τα αυτοκίνητα και δυο απολύτως συμμετρικές άσπρες γραμμές απο καπνό διχρονίλας να καλύπτουν όλα τον δρόμο!
-
@monman2 said in Ποια ήταν η πρώτη σου μοτοσικλέτα και τι οδηγείς τώρα;:
Τέλη '70ς αυτό
Δίχρονο δικύλινδρο με διαβολεμένη επιτάχυνση και τελική 125 χλμ ,
σε αυτό έμαθα την έννοια της διπλής ροπής όπως έλεγαν οι παλιοί δηλ οτι στην ουσία ο κινητήρας είχε δυο σημεία που κορύφωνε την δύναμή τουΑκόμη θυμάμαι να ανεβαίνω τέρμα γκάζι την ανηφόρα της Αργυρούπολης προς Ηλιούπολη αφήνοντας πίσω όλα τα αυτοκίνητα και δυο απολύτως συμμετρικές άσπρες γραμμές απο καπνό διχρονίλας να καλύπτουν όλα τον δρόμο!
Α εκεί κοντά μένω, ξέρω από Αργυρουπόλεως ανεβαίνεις.
Έχω ανέβει στα δίχρονα yamaha RD και ξέρω πόσο γρήγορα ανοίγανε, λέγαν τότε ο Θεός συγχωρεί το rd ποτέ. -
Πιτσιρικάς έπαιρνα το Yamaha tzr 250 3ma με τις εξατμίσεις κάτω από την σέλα,του αδελφού μου .με εκείνο έμαθα να οδηγώ τροπος του λέγειν ο θεός μας φυλούσε .
Τώρα r1 του 2005 -
Honda C50 6v βέβαια...
Μετά ακολούθησε άλλο ένα και μετά GLX90 και από το 1993 έως το 2012 κάποιες μοτοσυκλέτες σκούτερ κλπ...με ένα διάλειμμα από 1995 έως το 2002
Καγκουρας με εξάτμιση και νίκελ δεν ήμουν ποτέ πάντως... απλά μου άρεσε σαν τρόπος μετακίνησης...
Ατύχημα σοβαρό δεν είχα ποτέ...
Το καλύτερο σκηνικό για εμένα το 1992 που πήγα Αθήνα Καλαμάτα με το 90αρι παπί.
Από όταν άρχισα να μεγαλώνω αγόρι τα έκοψα μαχαίρι...
-
@miata_4ever said in Ποια ήταν η πρώτη σου μοτοσικλέτα και τι οδηγείς τώρα;:
Πιτσιρικάς έπαιρνα το Yamaha tzr 250 3ma με τις εξατμίσεις κάτω από την σέλα,του αδελφού μου .με εκείνο έμαθα να οδηγώ τροπος του λέγειν ο θεός μας φυλούσε .
Τώρα r1 του 2005Yamaha R1 είσαι γακαζιάρης.
Εγώ κατέληξα σε fxdf γιατί μου στιγμάτισε τη ζωή το terminator 2 αλλά η fatboy είχε κλειστές ζάντες και προτίμησα την fat bob, δεν με νοιάζουν οι επιδόσεις θέλω μόνο να ευχαριστιέμαι τη βόλτα. -
Ποια ήταν η πρώτη σου μοτοσικλέτα και τι οδηγείς τώρα;