-
@cirus said in Ford Puma 2019:
@paraskevas013 said in Ford Puma 2019:
Λοιπόν επέκταση για 3 επιπλέον χρόνια πριν λήξει η 2ετια 600e και 5 επιπλέον 900! Καλά πήγε αυτό, απίστευτες τιμές που αν το γνώριζα πιθανόν να μην προχωρούσα στην αγορά ενός οχήματος με 2 εταιρικά χρόνια! Τι να πω
πολύ λυπάμαι.
Ειναι πολλά τα χρήματα και δεν αξίζει να πάρεις την επέκταση νομίζω.
Το αμάξι αν είναι καλά συντηρημένο λογικά δεν θα σου βγάλει προβλήματα να την χρειαστεις. Ποτέ δεν είσαι βεβαιος φυσικά..... αλλα με βάση τις πιθανότητες στα επόμενα 3 χρόνια δεν πιστεύω ότι είναι ευκολο να σου τύχει ζημιά 600ευρω και παραπάνω για να πεις ότι θα την χρειαστεις
Δυστυχώς την πατησαμε, τι να πω! Προς το παρόν θα σταματήσω να το σκέφτομαι και θα δω μέχρι την λήξη τι θα κάνω! Μετά από περιπέτειες, 3 χρόνια χωρίς αμάξι να παίρνεις την απόφαση για μια υπέρβαση και να βγαίνει κάτι τέτοιο τώρα, που υποτίθεται στα + της φορτν είναι η 8ετης εγγύηση και να μαθαίνεις μετά την αγορά ότι σε μένα δεν ισχύει , ε είναι μια καλή σφαλιάρα σαν το άθλημα που βρίσκεται στο εξωτερικό και σωριαζονται
-
Οι μεγάλες εγγυήσεις είναι και εμπορικό τρικ για να κρατάνε το αυτοκίνητο για συντήρηση εντός αντιπροσωπείας, που τα κόστη είναι πολύ αυξημένα.
Οπότε αν σκοπεύεις να συντηρείς το αυτοκίνητο εντός αντιπροσωπείας, συμφέρει να πάρεις και την επέκταση εγγύησης. Επιλέγεις το "ακριβό" πακέτο, για ασφάλεια.
Αν σκοπεύεις να συντηρείς το αυτοκίνητο εκτός αντιπροσωπείας, γλυτώνεις πολλά χρήματα στην 8ετία. Δεν παίρνεις και την επέκταση εγγύησης και γλυτώνεις ακόμα περισσότερα. Παίρνεις το "φτηνό" πακέτο. Γλυτώνεις τουλάχιστον 1.500€ στην 8-ετία και λίγα λέω. Πρέπει να σου κάτσει μεγάλη βλάβη για να πάει παραπάνω το κόστος.
-
@andya3 said in Ford Puma 2019:
Οι μεγάλες εγγυήσεις είναι και εμπορικό τρικ για να κρατάνε το αυτοκίνητο για συντήρηση εντός αντιπροσωπείας, που τα κόστη είναι πολύ αυξημένα.
Οπότε αν σκοπεύεις να συντηρείς το αυτοκίνητο εντός αντιπροσωπείας, συμφέρει να πάρεις και την επέκταση εγγύησης. Επιλέγεις το "ακριβό" πακέτο, για ασφάλεια.
Αν σκοπεύεις να συντηρείς το αυτοκίνητο εκτός αντιπροσωπείας, γλυτώνεις πολλά χρήματα στην 8ετία. Δεν παίρνεις και την επέκταση εγγύησης και γλυτώνεις ακόμα περισσότερα. Παίρνεις το "φτηνό" πακέτο. Γλυτώνεις τουλάχιστον 1.500€ στην 8-ετία και λίγα λέω. Πρέπει να σου κάτσει μεγάλη βλάβη για να πάει παραπάνω το κόστος.
Σε ευχαριστώ φιλαράκι μου, για την κατατοπιστικη απάντηση, έτσι θα τα ζυγίσω και θα αποφασίσω!
-
-
Αν και έχουμε δει πολλά Puma να έρχονται οδικώς με νταλίκες εδώ.
-
@georgekn said in Ford Puma 2019:
Προβλέπω καθυστερήσεις....
Το θεμα ειναι ποιοι θα ειναι οι τυχεροι που θα παρουν απ αυτο το τρενο,γιατι σιγουρα θα εχουν χτυπηθει και θα τα πανε για μαζεματα.
-
@antonakis said in Ford Puma 2019:
Αν και έχουμε δει πολλά Puma να έρχονται οδικώς με νταλίκες εδώ.
Φυσικά, αφού το εμπορικό δίκτυο των τρένων στην Ελλάδα είναι επιπέδου χειράμαξας!
Δεν είναι περίεργο να ξεφορτώνονται Ρουμανία ή Βουλγαρία και να έρχονται οδικώς..
@alex-mix πρέπει να δουν οι Έλληνες από πού έρχονται τα Ελληνικά. Το εργοστάσιο είναι Πολωνία; Οπότε μπορεί και να ισχύει αυτό που ανέφερα από πάνω.. μπορεί και όχι φυσικά, δεν έχω κάποια πληροφόρηση ή το έχω ψάξει (disclaimer!).
Καλού κακού πάρτε ένα τηλέφωνο.. πάντως τα περισσότερα θα είναι μία χαρά, αλλά κάποια σίγουρα θα θέλουν επανεξέταση.. ειδικά εκείνα στα τελευταία βαγόνια που την φάγανε..
(Σε ένα τρένο στο σημείο της σύγκρουσης και τα κοντινά βαγόνια ασκούνται τρομερές δυνάμεις που όμως σχεδόν εκμηδενίζονται όσο απομακρυνεσαι από το σημείο, και ανάλογα βέβαια ταχύτητες/σημείο/τύπο τρένων/φορτίο, κ.λ.π)
-
-
@famas said in Ford Puma 2019:
@cirus said in Ford Puma 2019:
Famas για σένα:
Το έκανα. Ευχαριστώ.
Ωραιος!!!!
Το συγκεκριμένο δεν είναι μονο αναβάθμιση για τα μάτια (που και τέτοιες κάνω)
Ειναι νομίζω ουσίας γιατι σε πολλα αυτοκίνητα που συμπεριλαμβάνεται και το puma τα εργοστασιακά φλας είναι αδύναμα και την μέρα σχεδον δεν φαίνονται. Ειναι από τα φάουλ πολλων κατασκευαστών αυτό.
-
Οτιδήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια (π.χ. φώτα, φλας κλπ) ρυθμίζεται με νόμους. Οπότε αν αλλάξεις κάτι μπορεί να είσαι παράνομος.
-
@realzeus said in Ford Puma 2019:
Οτισήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια (π.χ. φώτα, φλας κλπ) ρυθμίζεται με νόμους. Οπότε αν αλλάξεις κάτι μπορεί να είσαι παράνομος.
αν δεν είναι στις προδιαγραφές και τα lumen που επιτρέπεται η αλλαγή ναι. Δεν νομίζω ότι η αλλαγη φλας με λίγο πιο δυνατα σε led εχει οποιαδηπωτε παρανομία, τουναντιων.....
Τα καγκουρικα φωτα xenon που βαζανε μερικοί είναι αυτη η περιπτωση που λες. Που και λιγότερο φωτιζαν σε μπλε φως (Ασχετα αν σου φαίνεται καλύτερο , φωτιζει λιγότερο) και εκτος προσδιαγραφών ήταν καθώς η δεσμη φωτός του φαναριου εχει φτιαχθει για να διαχέει λάμπες αλογόνου και όχι κινεζοxenon που στραβώνουν τους απέναντι και καμία σχεση σε Lumen δεν είχαν με τις προδιαγραφές.
-
Και όμως. το πιο δυνατό μπορεί να είναι παράνομο. Όχι ότι θα το δει κανείς, αλλά μπορεί να είναι. Παλιά στο off roading (gatos ακούει;) βάζαμε 100άρες λάμπες (αντί για 55άρες) και ήταν κάργα παράνομες. Όταν πηγαίναμε για ΚΤΕΟ τις αλλάζαμε.
-
Καλά τι να λέμε τώρα, τα φλας μας πείραξαν!
Χωρίς υπερβολή τα μισά αυτοκίνητα πλέον έχουν λάθος και αρύθμιστες λάμπες που στραβώνουν...
Άλλοι με σύγχρονα SUV που έχουν αυτόματη τη μεγάλη σκάλα πάλι στραβωνουν.
-
@realzeus said in Ford Puma 2019:
λλά μπορεί να είναι. Παλιά στο off roading (gatos ακούει;) βάζαμε 100άρες λάμπες (αντί για 55άρες) και ήταν κάργα παράνομες. Όταν πηγαίναμε για ΚΤΕΟ τις
Σωστο είναι αυτό που λες. Εχω δει λάμπες της ostram και της PHILIPS πάλι για φλας και γράφουν lumens και το δηλώνουν ότι είναι ΜΟΝΟ για χρήση εκτος δρόμων. Το πιο δυνατό ειναι παράνομό ΜΟΝΟ αν υπερβαινει τα όρια που θετει ο νομοθέτης. Οχι αν υπερβαίνουν το φως που βγάζει το εργοστασιακο
Ομως τα περισσοτερα λαμπάκια Led Που πουλιώνται για φλας ΔΕΝ υπερβαίνουν το όριο που θέτει ο νομοθέτης!!
Και το προβλημα ΔΕΝ είναι στα φλας είναι στα εμπρός φωτα που αυτά που βαζουν είναι εκτος προδιαγραφών του φαναριου . Αν είναι ενα φανάρι φτιαγμενο να διαχέει λάμπα αλογόνου , βαζοντας LED ή xenon αλλάζει τελείως η δεσμη και είναι σιγουρα παρανομο
δεν συζηταμε καν και για τα νόμιμα που εχουν λάθος ρύθμιση στο ύψος και στραβώνουν
-
@netgeo said in Ford Puma 2019:
Και γω το κανω οταν εχω μεγαλη σκαλα στο auto οταν βλεπω απεναντι να ερχεται αλλος την αλλαζω μονος μου φοβουμενος μην τον τυφλωσω
-
Λοιπόν επέκταση για 3 επιπλέον χρόνια πριν λήξει η 2ετια 600e και 5 επιπλέον 900! Καλά πήγε αυτό, απίστευτες τιμές που αν το γνώριζα πιθανόν να μην προχωρούσα στην αγορά ενός οχήματος με 2 εταιρικά χρόνια! Τι να πω
στη θέση σου (εννοείται πριν την αγορά θα το είχα διευκρινίσει πρώτα) θα έκανα αγορά 5 χρόνια επέκταση εγγύησης. με διευκρίνηση το τι καλύπτει όμως. Ford είναι, θα χρειαστεί δυστυχώς.
-
@alex-mix said in Ford Puma 2019:
@netgeo said in Ford Puma 2019:
Και γω το κανω οταν εχω μεγαλη σκαλα στο auto οταν βλεπω απεναντι να ερχεται αλλος την αλλαζω μονος μου φοβουμενος μην τον τυφλωσω
Δεν έχω παρατηρήσει να είναι πιο αργή η εναλλαγή από τη μεγάλη σκάλα σε κανονική, από ότι το κάνω εγώ.
-
@famas said in Ford Puma 2019:
Δεν έχω παρατηρήσει να είναι πιο αργή η εναλλαγή από τη μεγάλη σκάλα σε κανονική, από ότι το κάνω εγώ.
Οχι δεν ειναι αργη ισα ισα απλα εγω λεω μηπως τον τυφλωνω και κανω εναλλαγη πολλες φορες μονος
-
@groover1972 said in Ford Puma 2019:
στη θέση σου (εννοείται πριν την αγορά θα το είχα διευκρινίσει πρώτα) θα έκανα αγορά 5 χρόνια επέκταση εγγύησης. με διευκρίνηση το τι καλύπτει όμως. Ford είναι, θα χρειαστεί δυστυχώς.
Μου έχει κάνει εντύπωση πως το ford protect (πώς το λέει) αφήνει εκτός εγγύησης την μπαταρία κ του υβριδικού κομματιού? Εκτός κ αν έχω κάνει λάθος εγώ.
-
@groover1972 said in Ford Puma 2019:
εχω παρει γνωμες και ειναι μοιρασμενες,,αλλοι λενε να το κανω αλλοι μου λενε δεν αξιζει πολλα λεφτα,γιατι παιζεις με τις πιθανοτητες αν θα βγαλει ζημια σοβαρη που μπορει και να μην καλυπτετε απο την εγγυηση και να σε πεταξουν εκτος!
οπως επισης και το κοστος ανταλλακτικων- σερβις που στις αντιπροσωπειες ειναι τσιμπημενες σε σχεση με τα εξωτερικα συνεργεια ! τελος ιουλιου ληγει η εγγυηση μεχρι μαιο ιουνιο εχω ακομα για την αποφαση!
Αν μου περισσευαν τα 900 θα το εκανα και δεν θα το σκεφτομουν,,τωρα ομως που δεν παιζει το ποσο δυσκολα τα πραματα!
Ford Puma 2019