-
@lap φίλε μου μη χαλάς τη ζαχαρένια σου με τους Μπούμερ και μας που μεγαλώσαμε με Πετ Σοπ Μπόιζ, Κιουρ και Μάνογουορ, με το cub 90 και δανεικό το Σίμκα του πατέρα μας...
το μέλλον ανήκει στους νέους και προβλέπεται λαμπρό! -
@lap είσαι ο Άρχοντας της μαιευτικής μεθόδου
με άπειρη υπομονή και επιμονή ξεγυμνώνεις τον συνομιλητή σου και τον κάνεις να αποκαλύψει τον πραγματικό του εαυτό
μερικές σελίδες και καταλάβαμε πολλά απο τα λουκάνικα και την BMW...να ξέρεις όμως οτι θα γίνεις φίλος με αρκετούς απο αυτούς για αυτό να παραμείνεις ευγενικός και συγχωρητικός
ήδη βλέπω οτι ο @piliourits ενέδωσε στην γοητεία σου
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
To 2007 που αγορασα τη bmw μου ηταν η χρονια ρεκορ αγορας νεων αυτοκινητων κι εδεναν τους σκυλους με τα λουκανικα. Αν δεινοπαθουσαν τοτε μια οι συμπολιτες μου οπως λες, τωρα δεινοπαθουν 10.000. Επισης η οποια δηθεν υπεραξια πληρωσα για την αγορα της ηταν γιατι προσεφερε απτη ποιοτητα και οδικη συμπεριφορα που δεν υπηρχε σε φτηνοτερα μοντελα που να καλυπταν τις τοτε αναγκες μου. Αρα δεν ηταν υπεραξια ουσιαστικα αλλα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.
Χαχαχα
Όχι και το 2007 που αγόρασες τη λιμουζίνα σου πάρα πολλοί έχαναν την εργασία τους και είχε ξεκινήσει από τότε η αδυναμία αποπληρωμής ιδιωτικών δανείων κτλ. Ο κόσμος δεν ήταν άνετος όπως φαντάζεσαι. Υπήρχαν οικογένειες που τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Εσύ όμως εκανες ότι ακριβώς κατηγορείς. Αγόρασες λιμουζίνα με μια υπεραξία από εδώ ως το φεγγάρι. Διότι η ΒΜW σου ως αυτοκίνητο ούτε 15 Κ δεν κόστιζε, και δεν μιλώ για την τιμή που χρέωναν προ φόρων. Μιλάω για το κόστος κατασκευής. Εσύ την αγόρασες σε υπερδιπλάσια αξία, μιας και σου έταξαν λίγο καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά και ένα status. Το κατάλαβες; Πλήρωσες τα golden boys της bmw πάνω από δεκάδες χιλιάδες ευρώ αέρα, όσο ο λαός δίπλα σου άρχισε να κοκκινίζει τα δάνεια του. Καλά δεν τα λέω;Τοτε παντως, που η κατασταση ηταν πολυ καλυτερη απο τωρα, δεν ειδα κανεναν ν'απασχολειται με τα ηλεκτρικα αμαξια, τα χαρτινα καλαμακια, το τεχνητο κρεας και τα υπολοιπα παπατζιλικια στα οποια αναλωνεσαι εσυ τωρα που η κατασταση ειναι απειρως χειροτερη για τον μεσο πολιτη.
Ρε άνθρωπε του Θεού. Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς δεν μένει τίποτα στάσιμο. Σου εξήγησα η BMW σου ήταν πολύ πιο οικολογική από μια του 70. Άρα και τότε όλα άλλαζαν απλά εσύ δεν είχες μυαλό να το καταλάβεις. Το κρέας που έτρωγες και τότε είχε ορμόνες. Τα πλαστικά καλαμάκια τα έτρωγες μέσα από την τροφική αλυσίδα και αυτήν την στιγμή μέσα στο αίμα σου έχεις νανοκόκκους πλαστικου
Σαν ανθρωποτητα λοιπον εχουμε αργησει μονο σ'ενα πραγμα, να απαλλαγουμε απ'τα παρασιτα που ζουν εις βαρος μας και καθοριζουν το πως θα ζουμε, δηθεν για το καλο μας, στην πραγματικοτητα για το καλο της τσεπης τους και μονο.
Σαν ανθρωπότητα πάσχουμε από τους ηλίθιους και τους αμόρφωτους. Και δεν το λέω έτσι αυτό. Είναι μεγάλο πρόβλημα η άνοδος των ηλίθιων στις κοινωνίες μας. Είναι γενικό πρόβλημα σε πολλές χώρες αυτό.
Μηπως και για τον πολεμο στην Ουκρανια εφταιξαν τα ζιγκουλι που εχουν στις χωρες αυτες που ρυπαινουν πολυ?
Οταν λοιπον αντιμετωπισεις πιο σφαιρικα τις καταστασεις και ιεραρχησεις τις ανθρωπινες αναγκες, τοτε ελα να συνεχισουμε την κουβεντα. Ως τοτε, αν δεις καναν αστεγο στον δρομο να προσπαθει να ζεσταθει αναβοντας καμια φωτια να πας να του τη σβησεις μην και τυχον επιβαρυνει την ατμοσφαιρα κι ασ'τον να πεθανει απ'το κρυο. First world problems.Δεν μπορώ να εξηγήσω με λογική τα επιχειρήματα σου. Είναι πολύ χαμηλού επιπέδου.
Παντα υπηρχαν οικογενειες που τα εβγαζαν δυσκολα περα. Απλα τωρα ειναι πιο πολλες απο ποτε. Και τωρα εγω εχω αυτες και γενικα τον κοσμο που δεινοπαθει στο επικεντρο της επιχειρηματολογιας μου. Εσυ παλι εχεις τις "οικολογικες ανησυχιες" σου και η ολη σκεψη σου περιοριζεται γυρω απ'αυτες χωρις να μπορεις να δεις περα απ'αυτο. Ουτε να καταλαβεις οτι το ολο συστημα που στηριζεις ειναι αμεσα συνυφασμενο με την υπερκαταναλωση και τη ρυπανση του περιβαλλοντος. Κοιτας λοιπον το δεντρο χανοντας το δασος.
Αυτη ειναι η διαφορα μας.Και ναι, σαν ανθρωποτητα οντως πασχουμε απο ηλιθιους και αμορφωτους. Και ξερεις γιατι? Γιατι αν ειχαμε σοβαρους λαους με παιδεια, αλληλεγγυη και αγωνιστικοτητα, θα'χαμε στειλει τα λαμογια που κανουν κουμαντο στον αγυριστο και θα ημασταν κυριοι του εαυτου μας. Αντ'αυτου τωρα υποτασσομαστε στις επιλογες του καθε κεφαλαιοκρατη απατεωνα που μοναδικο κριτηριο εχει την κονομα του και καποιοι σαν εσενα νομιζουν κιολας οτι ειναι και για το συμφερον μας.
-
To 2007 που αγορασα τη bmw μου ηταν η χρονια ρεκορ αγορας νεων αυτοκινητων κι εδεναν τους σκυλους με τα λουκανικα. Αν δεινοπαθουσαν τοτε μια οι συμπολιτες μου οπως λες, τωρα δεινοπαθουν 10.000. Επισης η οποια δηθεν υπεραξια πληρωσα για την αγορα της ηταν γιατι προσεφερε απτη ποιοτητα και οδικη συμπεριφορα που δεν υπηρχε σε φτηνοτερα μοντελα που να καλυπταν τις τοτε αναγκες μου. Αρα δεν ηταν υπεραξια ουσιαστικα αλλα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.
Χαχαχα
Όχι και το 2007 που αγόρασες τη λιμουζίνα σου πάρα πολλοί έχαναν την εργασία τους και είχε ξεκινήσει από τότε η αδυναμία αποπληρωμής ιδιωτικών δανείων κτλ. Ο κόσμος δεν ήταν άνετος όπως φαντάζεσαι. Υπήρχαν οικογένειες που τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Εσύ όμως εκανες ότι ακριβώς κατηγορείς. Αγόρασες λιμουζίνα με μια υπεραξία από εδώ ως το φεγγάρι. Διότι η ΒΜW σου ως αυτοκίνητο ούτε 15 Κ δεν κόστιζε, και δεν μιλώ για την τιμή που χρέωναν προ φόρων. Μιλάω για το κόστος κατασκευής. Εσύ την αγόρασες σε υπερδιπλάσια αξία, μιας και σου έταξαν λίγο καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά και ένα status. Το κατάλαβες; Πλήρωσες τα golden boys της bmw πάνω από δεκάδες χιλιάδες ευρώ αέρα, όσο ο λαός δίπλα σου άρχισε να κοκκινίζει τα δάνεια του. Καλά δεν τα λέω;Τοτε παντως, που η κατασταση ηταν πολυ καλυτερη απο τωρα, δεν ειδα κανεναν ν'απασχολειται με τα ηλεκτρικα αμαξια, τα χαρτινα καλαμακια, το τεχνητο κρεας και τα υπολοιπα παπατζιλικια στα οποια αναλωνεσαι εσυ τωρα που η κατασταση ειναι απειρως χειροτερη για τον μεσο πολιτη.
Ρε άνθρωπε του Θεού. Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς δεν μένει τίποτα στάσιμο. Σου εξήγησα η BMW σου ήταν πολύ πιο οικολογική από μια του 70. Άρα και τότε όλα άλλαζαν απλά εσύ δεν είχες μυαλό να το καταλάβεις. Το κρέας που έτρωγες και τότε είχε ορμόνες. Τα πλαστικά καλαμάκια τα έτρωγες μέσα από την τροφική αλυσίδα και αυτήν την στιγμή μέσα στο αίμα σου έχεις νανοκόκκους πλαστικου
Σαν ανθρωποτητα λοιπον εχουμε αργησει μονο σ'ενα πραγμα, να απαλλαγουμε απ'τα παρασιτα που ζουν εις βαρος μας και καθοριζουν το πως θα ζουμε, δηθεν για το καλο μας, στην πραγματικοτητα για το καλο της τσεπης τους και μονο.
Σαν ανθρωπότητα πάσχουμε από τους ηλίθιους και τους αμόρφωτους. Και δεν το λέω έτσι αυτό. Είναι μεγάλο πρόβλημα η άνοδος των ηλίθιων στις κοινωνίες μας. Είναι γενικό πρόβλημα σε πολλές χώρες αυτό.
Μηπως και για τον πολεμο στην Ουκρανια εφταιξαν τα ζιγκουλι που εχουν στις χωρες αυτες που ρυπαινουν πολυ?
Οταν λοιπον αντιμετωπισεις πιο σφαιρικα τις καταστασεις και ιεραρχησεις τις ανθρωπινες αναγκες, τοτε ελα να συνεχισουμε την κουβεντα. Ως τοτε, αν δεις καναν αστεγο στον δρομο να προσπαθει να ζεσταθει αναβοντας καμια φωτια να πας να του τη σβησεις μην και τυχον επιβαρυνει την ατμοσφαιρα κι ασ'τον να πεθανει απ'το κρυο. First world problems.Δεν μπορώ να εξηγήσω με λογική τα επιχειρήματα σου. Είναι πολύ χαμηλού επιπέδου.
Παντα υπηρχαν οικογενειες που τα εβγαζαν δυσκολα περα. Απλα τωρα ειναι πιο πολλες απο ποτε. Και τωρα εγω εχω αυτες και γενικα τον κοσμο που δεινοπαθει στο επικεντρο της επιχειρηματολογιας μου.
Άρα, όσες δεινοπαθουσαν όταν αγόρασες την BMW σου είχαν μικρότερη σημασία στο αξιακο σου σύστημα. Πιο πολλές είναι, είναι η αλήθεια. Μετά όμως από πόσες οικογένειες κάποιος μετατρέπεται από αγοραστής μιας BMW σε ηθικό κριτή όσων δεν είχαν αγοράσει BMW όταν έπρεπε;
Εσυ παλι εχεις τις "οικολογικες ανησυχιες" σου και η ολη σκεψη σου περιοριζεται γυρω απ'αυτες χωρις να μπορεις να δεις περα απ'αυτο. Ουτε να καταλαβεις οτι το ολο συστημα που στηριζεις ειναι αμεσα συνυφασμενο με την υπερκαταναλωση και τη ρυπανση του περιβαλλοντος. Κοιτας λοιπον το δεντρο χανοντας το δασος.
Αυτη ειναι η διαφορα μας.Ξαναρωτώ τρολλαρεις; Έχεις μπει ποτέ σε άλλα τοπικά του φόρουμ για να δεις τι ανησυχίες έχω και ποιους αδύναμους ανθρώπους υπερασπίζομαι στους διαλόγους;
Κρίνεις τις ανησυχίες των ανθρώπων καθώς σχολιάζουν την αυτονομία της μπαταρίας ενός ev. Θεωρείς σοβαρή την προσέγγιση σου;Εγώ δεν κάνω αναφορές σε συστήματα ούτε σε πολιτικές καθώς μιλώ για τα ev. Εγώ αναλύω την τεχνολογία που έρχεται.
Δηλαδή, μιας και επικαλείσαι την ηθική μου καθώς σχολιάζω τα μελλοντικά ev, ας ασχοληθούμε και με την δική σου καθως αναφέρουμε τις επιλογες των αυτοκινήτων σου.
Και ναι, σαν ανθρωποτητα οντως πασχουμε απο ηλιθιους και αμορφωτους. Και ξερεις γιατι? Γιατι αν ειχαμε σοβαρους λαους με παιδεια, αλληλεγγυη και αγωνιστικοτητα, θα'χαμε στειλει τα λαμογια που κανουν κουμαντο στον αγυριστο και θα ημασταν κυριοι του εαυτου μας. Αντ'αυτου τωρα υποτασσομαστε στις επιλογες του καθε κεφαλαιοκρατη απατεωνα που μοναδικο κριτηριο εχει την κονομα του και καποιοι σαν εσενα νομιζουν κιολας οτι ειναι και για το συμφερον μας.
Μεταξύ των δύο μας εσύ έχεις πληρώσει υπεραξία πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στους κεφαλαιοκρατες της BMW. Όταν το έκανες είχες την ίδια άποψη με αυτήν που έχεις σήμερα;
Εάν σήμερα αγόραζα θερμική BMW, θα στήριζα τους κεφαλαιοκρατες ή όχι;
Εάν σήμερα αγόραζα ηλεκτρική BMW, θα στήριζα τους κεφαλαιοκρατες ή όχι;Γενικότερα, έχεις αντιληφθεί ότι βγάζεις συμπεράσματα χωρίς κανένα δεδομένο σχετικό με το συμπέρασμα;
Δηλαδή αν εγώ έχοντας ως κύρια βάση της κριτικής μου την αγορά μιας BMW σκιαγραφήσω έναν αριστερό ( έτσι αφήνεις να εννοηθεί) ιδεολόγο σε πλήρη σύγχυση, θα έλεγες πως βγάζω συμπεράσματα στηριζόμενος σε λάθος δεδομένα;
-
Καλή Σαρακοστή σε όλους και σε όσους αντέχουν και καλή νηστεία... Σήμερα πήγαμε οικογενειακώς σε φίλους στην Λούτσα για πέταγμα αετού και τα συναφή. Εγώ οδηγούσα ένα yaris hybrid και ο αδερφός μου ένα opel corsa diesel χειροκίνητο (και τα δυο τα τελευταία μοντέλα). Τι σκέφτηκε λοιπόν το άρρωστο υβριδικό μυαλό μου? Καλα μαντέψατε...
Τι καλύτερο από σύγκριση κατανάλωσης στους πιο οικονομικούς κινητήρες της αγορας (ο καθένας βασιλιάς στο καύσιμο του). Η συμφωνία ήταν η εξής. Μηδενισμός κατανάλωσης, ίδιος ρυθμός οδήγησης, όπως πάω θα πηγαίνεις κοινώς (ένας πίσω από τον άλλο). Διαδρομή 30 km x2 (με επιστροφή) που περιλάμβανε Αττική οδό και επαρχιακό δρόμο (ποσοστό 70-30 ας πούμε) σε σβέλτο ρυθμό (20χιλ πάνω από το όριο στην Α.Ο μην έχουμε και εκπλήξεις) και με ελάχιστη κίνηση. Τα αποτελέσματα:
Στο πήγαινε: yaris 3.9, corsa 4
Στην επιστροφή: yaris 4.5, corsa 4.4
Ανουσιο το ξερω, αν μη τι άλλο, είχε πλάκα. Τα συμπεράσματα δικά σας -
Ποιο οικονομικό το ντίζελ δηλαδή.
-
@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αχαχαχα θελεις να παρει μπροστα ο αλλος
-
Κρατήθηκα.....
Όντως ξεκινησα να γράφω...αλλά είπα αστο λόγω ημέρας
Χαχαχαχαχα
-
@spi_duster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σήμερα νόμιζα το είδα στο 1.55, άρα να περιμένουμε και πτώση τιμών στα supermarket.
Τι, όχι ; -
Όχι
-
Όσο έπεσε το ρεύμα….
-
Χαχαχα
Παντα υπηρχαν οικογενειες που τα εβγαζαν δυσκολα περα. Απλα τωρα ειναι πιο πολλες απο ποτε. Και τωρα εγω εχω αυτες και γενικα τον κοσμο που δεινοπαθει στο επικεντρο της επιχειρηματολογιας μου.
Άρα, όσες δεινοπαθουσαν όταν αγόρασες την BMW σου είχαν μικρότερη σημασία στο αξιακο σου σύστημα. Πιο πολλές είναι, είναι η αλήθεια. Μετά όμως από πόσες οικογένειες κάποιος μετατρέπεται από αγοραστής μιας BMW σε ηθικό κριτή όσων δεν είχαν αγοράσει BMW όταν έπρεπε;
Εσυ παλι εχεις τις "οικολογικες ανησυχιες" σου και η ολη σκεψη σου περιοριζεται γυρω απ'αυτες χωρις να μπορεις να δεις περα απ'αυτο. Ουτε να καταλαβεις οτι το ολο συστημα που στηριζεις ειναι αμεσα συνυφασμενο με την υπερκαταναλωση και τη ρυπανση του περιβαλλοντος. Κοιτας λοιπον το δεντρο χανοντας το δασος.
Αυτη ειναι η διαφορα μας.Ξαναρωτώ τρολλαρεις; Έχεις μπει ποτέ σε άλλα τοπικά του φόρουμ για να δεις τι ανησυχίες έχω και ποιους αδύναμους ανθρώπους υπερασπίζομαι στους διαλόγους;
Κρίνεις τις ανησυχίες των ανθρώπων καθώς σχολιάζουν την αυτονομία της μπαταρίας ενός ev. Θεωρείς σοβαρή την προσέγγιση σου;Εγώ δεν κάνω αναφορές σε συστήματα ούτε σε πολιτικές καθώς μιλώ για τα ev. Εγώ αναλύω την τεχνολογία που έρχεται.
Δηλαδή, μιας και επικαλείσαι την ηθική μου καθώς σχολιάζω τα μελλοντικά ev, ας ασχοληθούμε και με την δική σου καθως αναφέρουμε τις επιλογες των αυτοκινήτων σου.
Και ναι, σαν ανθρωποτητα οντως πασχουμε απο ηλιθιους και αμορφωτους. Και ξερεις γιατι? Γιατι αν ειχαμε σοβαρους λαους με παιδεια, αλληλεγγυη και αγωνιστικοτητα, θα'χαμε στειλει τα λαμογια που κανουν κουμαντο στον αγυριστο και θα ημασταν κυριοι του εαυτου μας. Αντ'αυτου τωρα υποτασσομαστε στις επιλογες του καθε κεφαλαιοκρατη απατεωνα που μοναδικο κριτηριο εχει την κονομα του και καποιοι σαν εσενα νομιζουν κιολας οτι ειναι και για το συμφερον μας.
Μεταξύ των δύο μας εσύ έχεις πληρώσει υπεραξία πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στους κεφαλαιοκρατες της BMW. Όταν το έκανες είχες την ίδια άποψη με αυτήν που έχεις σήμερα;
Εάν σήμερα αγόραζα θερμική BMW, θα στήριζα τους κεφαλαιοκρατες ή όχι;
Εάν σήμερα αγόραζα ηλεκτρική BMW, θα στήριζα τους κεφαλαιοκρατες ή όχι;Γενικότερα, έχεις αντιληφθεί ότι βγάζεις συμπεράσματα χωρίς κανένα δεδομένο σχετικό με το συμπέρασμα;
Δηλαδή αν εγώ έχοντας ως κύρια βάση της κριτικής μου την αγορά μιας BMW σκιαγραφήσω έναν αριστερό ( έτσι αφήνεις να εννοηθεί) ιδεολόγο σε πλήρη σύγχυση, θα έλεγες πως βγάζω συμπεράσματα στηριζόμενος σε λάθος δεδομένα;
Μαλλον εχεις μπερδεψει μια τυπικη διλιτρη bmw με ferrari αλλιως δεν εξηγειται να μου απευθυνεσαι λες και ειχα αγορασει κανα supercar.
Παντως ενα δεκαχιλιαρο επιδοτηση δεν πηρα εγω οπως οι αντιστοιχοι ηλεκτροκινητοι, αντιθετα επιδοτω το κρατος εγω με τα τραγικα 700 ευρω τελη που πληρωνω και τις εισφορες "πολυτελειας" μεχρι πριν 5 χρονια.Οσο παντως και να σχολιαζεις τις επιλογες των αυτοκινητων μου, το γεγονος παραμενει οτι εγω κοπτομαι για τον μεσο Ελληνα που ειναι χαμηλομισθος, με ανασφαλεια για το μελλον και βιοτικο επιπεδο που φθινει συνεχως κι εσυ μιλας σαν την Αντουανετα αναφερομενος μοναχα σε ρυπους, τεχνολογιες του μελλοντος και τετοιες παπατζες που ξαναγραφω, για εκατοστη φορα, δεν λυνουν κανενα προβλημα του μεσου πολιτη παρα μονο του φορτωνουν εξοδα (αγορες πανακριβων ηλεκτροκινητων) και εγνοιες (που θα φορτισω, πως θα φτασω μεχρι το χωριο μου κλπ κλπ) τη στιγμη που κυριολεκτικα παλευει να επιβιωσει.
Οταν λοιπον ερθεις σε επαφη με τη σημερινη ελληνικη πραγματικοτητα και δεις αντικειμενικα τα τεραστια προβληματα των ηλεκτρικων που προφανως και δεν ειναι καταλληλα για τον μεσο Ελληνα, ουτε θα ειναι το 2035 εκτος κι αν εχουν τις μισες τιμες και φορτιζουν σε 5 λεπτα σε φορτιστες που να υπαρχουν παντου και με κοστος πολυ λιγοτερο απο τη βενζινη, τοτε ελα να συνεχισουμε το διαλογο. -
Μαλλον εχεις μπερδεψει μια τυπικη διλιτρη bmw με ferrari αλλιως δεν εξηγειται να μου απευθυνεσαι λες και ειχα αγορασει κανα supercar.
Και στα δύο πληρώνεις στους κεφαλαιοκρατες υπεραξία. Και τα δύο είναι πολυτελείας οχήματα.
Παντως ενα δεκαχιλιαρο επιδοτηση δεν πηρα εγω οπως οι αντιστοιχοι ηλεκτροκινητοι, αντιθετα επιδοτω το κρατος εγω με τα τραγικα 700 ευρω τελη που πληρωνω και τις εισφορες "πολυτελειας" μεχρι πριν 5 χρονια.
Πλήρωνες εισφορές πολυτελείας διότι όλοι γύρω σου ήταν φτωχοί. Εάν όλοι μπορούσαν να αγοράσουν bmw τότε δεν θα ήταν είδος πολυτελείας. Οπότε επιβεβαιώνεις αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Οσο παντως και να σχολιαζεις τις επιλογες των αυτοκινητων μου, το γεγονος παραμενει οτι εγω κοπτομαι για τον μεσο Ελληνα που ειναι χαμηλομισθος, με ανασφαλεια για το μελλον και βιοτικο επιπεδο που φθινει συνεχως κι εσυ μιλας σαν την Αντουανετα αναφερομενος μοναχα σε ρυπους, τεχνολογιες του μελλοντος και τετοιες παπατζες που ξαναγραφω, για εκατοστη φορα, δεν λυνουν κανενα προβλημα του μεσου πολιτη παρα μονο του φορτωνουν εξοδα (αγορες πανακριβων ηλεκτροκινητων) και εγνοιες (που θα φορτισω, πως θα φτασω μεχρι το χωριο μου κλπ κλπ) τη στιγμη που κυριολεκτικα παλευει να επιβιωσει.
Έχεις ένα άγχος να παρουσιάσεις τον εαυτό σου πως εσύ στηρίζεις τον μέσο Έλληνα. Έτσι γενικά και αόριστα! Δεν ξέρω τι σε ικανοποιεί σε αυτό. Είναι δικό σου θέμα και δεν με ενδιαφέρει προσωπικά.
Για εκατοστή λοιπόν φορά και εγώ απαντώ πως τα ηλεκτρικά σήμερα απευθύνονται σε ένα κοινό που θα πληρώσει μια υπεραξία (όπως ακριβώς έκανες και εσύ όταν πεινούσαν κάποιοι Έλληνες δίπλα σου) για να τα αποκτήσει. Καθως λοιπόν τα αγοράζουν τα κόστη εξέλιξης των τεχνολογιών θα πέφτουν και μέρος των εσόδων αυτών θα χρηματοδοτήσουν τα νέας γενιάς ηλεκτρικα. Οι τεχ ολγιες των σημερινών ακριβωτερων όταν περάσουν από την απόσβεση θα μπορέσουν να προσφέρονται πλέον σε πολύ χαμηλές τιμές μιας και το κέρδους που δυνητικά θα αποφέρουν θα μπορει να συμπιεστεί και έτσι να τα κάνει πιο εύκολα διαθέσιμα στο πλατύ κοινό. Στο ενδιάμεσο και οι μπαταρίες εξελίσσονται με σκοπό να βρεθεί μια λύση για γρήγορη φόρτιση και φθηνό κόστος κατασκευής.
Οταν λοιπον ερθεις σε επαφη με τη σημερινη ελληνικη πραγματικοτητα και δεις αντικειμενικα τα τεραστια προβληματα των ηλεκτρικων που προφανως και δεν ειναι καταλληλα για τον μεσο Ελληνα, ουτε θα ειναι το 2035 εκτος κι αν εχουν τις μισες τιμες και φορτιζουν σε 5 λεπτα σε φορτιστες που να υπαρχουν παντου και με κοστος πολυ λιγοτερο απο τη βενζινη, τοτε ελα να συνεχισουμε το διαλογο.
Γιατί τώρα τα θερμικά δεν είναι ακριβά να τα αγοράσεις; Η βενζίνη δεν είναι πανάκριβη; Πώς τα αγοράζει ο μέσος Έλληνας;
Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι μονάχα η φόρτιση και αυτό λύνεται μόνο εάν έχουν κλειστή θέση πάρκινγκ. Όπως δηλαδή έχεις εσύ όπως μας είχες αναφέρει στο παρελθόν.
Υ.γ σου έχω κάνει κάποιες ερωτήσεις στο προηγούμενο ποστ. Δεν απάντησες ούτε σε μια. Προσπάθησε να απαντήσεις σε μερικές.
-
Ρε παιδιά, εδώ έκανα συγκριτικό επιπέδου Mat Watson, Dimsabas.. και ασχολείστε ακόμα με αυτά;
-
Όσον αφορά τους ρύπους που τους θεωρείς είδος πολυτελείας και ασχολίες για πλούσιους.
Μιας λοιπον που εύκολα κατηγορείς τους ανθρώπους και εύκολα βγάζεις συμπεράσματα για αυτούς θα σου προτείνω κάτι. Εγώ λοιπόν ο κακός, λέω στον πλούσιο με την δίλιτρη την Bmw που την αγόρασε πληρώνοντας υπεραξία στους κεφαλαιοκρατες να την πουλήσει και να αγοράσει ηλεκτρικό, μιας που εχεις και κλειστό πάρκινγκ, διότι σύμφωνα με όλες τις μελέτες από όλα τα πανεπιστήμια παγκοσμίως αυτοί που θα υποφέρουν από την κλιματική αλλαγή στα επόμενα 50 έτη θα είναι οι φτωχοί του πλανήτη αυτού και φυσικά μέσα σε αυτούς και οι φτωχοί Έλληνες. Όπου φτωχός και η μοίρα του δηλαδή.
Άρα, εσύ λοιπόν έχεις χρέος να πουλήσεις την BMW σου από αύριο κιόλας. Αν δεν το κάνεις τότε θα είσαι ανακόλουθος όσων λες και δεν θα κοπτεσαι για κανέναν, όπως σε τόσα ποστς μας διαφημίζεις, παρά μόνο για την αφεντια σου.
-
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ρε παιδιά, εδώ έκανα συγκριτικό επιπέδου Mat Watson, Dimsabas.. και ασχολείστε ακόμα με αυτά;
Εγώ το έχω κάνει αυτό με σκούτερ. Στα ίδια ήμουν με το σκούτερ. Ήταν όμως 350αρι νομίζω.
Το θέμα είναι ότι μετά εγώ έψαχνα για πάρκιγκ ενώ το σκούτερ έπινε τον καφέ του
-
Παντως ενα δεκαχιλιαρο επιδοτηση δεν πηρα εγω οπως οι αντιστοιχοι ηλεκτροκινητοι, αντιθετα επιδοτω το κρατος εγω με τα τραγικα 700 ευρω τελη που πληρωνω και τις εισφορες "πολυτελειας" μεχρι πριν 5 χρονια.
Οσο μιλάς τόσο εκτίθεσαι και καταλαβαίνουμε το πραγματικό σου πρόβλημα
Η BMW απαξιώθηκε πλήρως
700€ ΤΚ
καίει και θέλει λεφτά για συντήρησησκέφτεσαι, 45000€ το 2007 καλλίτερα να είχα πάρει μια γκαρσονιέρα θα έπαιρνα και ενοίκιο
φωνακτά όμως αν το πεις θα σου πέσει ο εγωισμός
οπότε η τακτική σου είναι η κλασική
φταίνε οι πολιτικοί
να ψοφήσει η κατσίκα (τα ηλεκτρικά) του γείτοναΑντι να την πουλήσεις και όσα πιάσει ,να πάρεις ενα υβριδικό toyota να γίνεις νοικοκυραίος να σώσεις και τον πλανήτη επιμένεις με τα 700 € και τον ΕΦΚ των καυσίμων που πληρώνεις αβέρτα να χρηματοδοτείς τα ηλεκτρικά μέσω της επιδότησης του Μητσοτάκη!
Αντάρτης απο τα Lidl! -
Μας δουλεύεις τώρα όποτε οδηγώ το corsa cdti πάνω απο μια ώρα θέλω depon , χειριστήρια τιμόνι φρένα, φρένα ωιμέ το αυτοκίνητο είναι του προηγούμενου αιώνα και το μόνο που κάνει καλά είναι να μην καίει ...
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μας δουλεύεις τώρα όποτε οδηγώ το corsa cdti...
Εγραψα ότι είναι το τελευταίο μοντέλο.
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οσο μιλάς τόσο εκτίθεσαι και καταλαβαίνουμε το πραγματικό σου πρόβλημα
Η BMW απαξιώθηκε πλήρως
700€ ΤΚ
καίει και θέλει λεφτά για συντήρησησκέφτεσαι, 45000€ το 2007 καλλίτερα να είχα πάρει μια γκαρσονιέρα θα έπαιρνα και ενοίκιο
φωνακτά όμως αν το πεις θα σου πέσει ο εγωισμός
οπότε η τακτική σου είναι η κλασική
φταίνε οι πολιτικοί
να ψοφήσει η κατσίκα (τα ηλεκτρικά) του γείτοναΑντι να την πουλήσεις και όσα πιάσει ,να πάρεις ενα υβριδικό toyota να γίνεις νοικοκυραίος να σώσεις και τον πλανήτη επιμένεις με τα 700 € και τον ΕΦΚ των καυσίμων που πληρώνεις αβέρτα να χρηματοδοτείς τα ηλεκτρικά μέσω της επιδότησης του Μητσοτάκη!
Αντάρτης απο τα Lidl!Μπραβο το πετυχες γι'αυτο γραφω οσα γραφω, γιατι θελω ο μεσος Ελληνας ν'αγορασει διλιτρο 15ετιας για να μπορεσω να πουλησω το δικο μου. Δεν το'κανα οταν εδινα 1000+ ευρω το χρονο τελη και εισφορες, θα το κανω τωρα που ουτ τοσα δικω κι ενα μπρικι ν'αγορασεις κανει 25-30 χιλιαρικα.
Κι οχι, να πουλησω μπιρ παρα ενα σοβαρο αμαξι για να οδηγαω ενα ηλεκτρικο πολης ή ενα yaris δινοντας κι εμα σκασμο λεφτα δεν προκειται, εχω το 1400αρι μου που ειναι τιμιοτατο.
Τα υπολοιπα περι σωσιματος του πλανητη με τις ηλεκτρικες μαουνες ειναι αναξια σχολιασμου κι αστειοτητες. Κατσε εσυ δουλευε για 700 ευρω το μηνα να κονομαει το κεφαλαιο και κανε ο,τι σου λεει κιολας για να σωσεις και τον πλανητη δηθεν, απ'ο,τι φαινεται μεχρι εκει σου κοβει.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά