-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ ο άλλος κορυφαίος πολιτικός έγινε πρωθυπουργός επειδή είπε θα σκίσω τα μνημόνια, θα τους κάνω να χορεύουν με νταούλια θα κάνω παύση πληρωμών, έχουμε Plan b αν βγόύμε από το ευρώ και ο Κούλης σας μάρανε.
Κι όχι μόνο αυτό, βγήκε πρωθυπουργός, έκανε επιεικώς, σφικτή πολιτική, τσάκισε τον κοσμάκι στους φόρους, άρα έκανε ότι του έλεγαν τα ...σκισμένα μνημόνια και ακόμα οι δημοσκοπίσεις του δίνουν πάνω από 20% και ζητάει να κυβερνήσει ξανά.
Νόστιμος ο σανός τελικά, μας αρέσει σαν λαός!!!Αυτά βλέπει ή μάλλον έβλεπε ο σημερινός και κλείνει σχολεία επειδή βρέχει... https://www.iefimerida.gr/ellada/kakokairia-kleista-sholeia-26-1-2023-stin-attiki
Σταθμίζουν τα πολιτικά κόστη για κάθε πιθανό σενάριο και αποφασίζουν ανάλογα.
Στο κράτος όπου με μία βροχή ακινητοποιούνται όλα, λογικό είναι στην 1η φωτιά να δίνεται εντολή για γενική οπισθοχώρηση.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Το πολιτικό κόστος όμως συνδέεται και με τη γνώση των περιορισμένων δυνατοτήτων και αποτελεσματικότητας του κράτους.
Αν ήταν καλύτερο και ικανότερο, πιθανόν μια λογική κυβέρνηση να έπαιρνε περισσότερα ρίσκα. Γιατί πρέπει να παρουσιάσει και κάποιες επιτυχίες, όχι να κάθεται να την κοροιδεύουν ως φοβική, όπως γίνεται με τον Κούλη τώρα.Γιατί δεν τα καταβαίνουν αυτά οι αριστεροί πολιτικοί και ποντάρουν συνέχεια στο κράτος και συνέχεια τρώνε τα μούτρα τους, είναι αντιληπτό νομίζω. Αφού όλη η πολιτική τους ύπαρξη στηρίζεται στο κράτος, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, είναι αυτοπαγιδευμένοι στην αποτυχία...
Νομίζω ότι στην Ελλάδα η πολιτική σκηνή είναι τέτοια που και τα καλύτερα να κάνει κάποια κυβέρνηση, η αντιπολίτευση πάντα θα είναι στα κάγκελα και θα τα χώνει. Και λεφτόδεντρα να φέρει κάποιος, πάλι οι πολιτικοί αντίπαλοι θα βρίσκουν λόγους για κριτική.
Δεν θυμάμαι ποτέ στην Ελλάδα να υπήρχε κάτι, που να συμφωνούσαν όλοι μέσα στην Βουλή.
Είναι η αρρώστια της εξουσίας.Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι εξαίρεση αποτελεί το ΚΚΕ. Σταθερές θέσεις και δεν κατεβάζει και τα βρακιά του για να αναλάβει την εξουσία.
Οι υπόλοιποι λίγο πολύ είτε τα έχουν κατεβάσει τα βρακιά, είτε κυκλοφορούν χωρίς βρακιά.
Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες με τους ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ είναι η απόλυτη ξεφτίλα της πολιτικής σκηνής. Ουρλιάζουν, γαβγίζουν, σκοτώνονται. Για ποιο λόγο; Για την καρέκλα και την μασαμπούκα.
Τραγικές εικόνες και τραγικοί όλοι τους.Είναι τραγικοί όντως. Αλλά το ίδιο μπορείς να πεις και για τους δασκάλους σου και για την αστυνομία και τον εργοδότη σου και για το super market και για το συνεργείο που πας το αυτοκίνητό σου κλπ.
Η γκρίνια δεν είναι επιλογή. Εκτός από τους αριστερούς που η μόνιμη κριτική και διαμαρτυρία τους χαρακτηρίζει σαν κάλλυμα για την έλλειψη προτάσεων και πολιτικών που δίνουν λύσεις.
Άρα από τη μια διαλέγεις με τη λογική μη χείρον βέλτιστο. Και από την άλλη λες τα αυτονόητα. Αφού το κράτος δεν μπορεί. Ο σοσιαλισμός δεν μπορεί. Η αριστερά δεν μπορεί. Τα είδαμε τα χαίρια τους και την προκοπή τους κι εδώ και στο εξωτερικό. Μήπως να δοκιμάσουμε κάτι άλλο? Κάτι πιο δεξιό? Κάτι με λιγότερο κράτος? Κάτι πιο κοντινό στους απολίτιστους δυτικούς, Αγγλία, Γερμανία κλπ.
Όχι θα πει ο Έλληνας. Εγώ θέλω να διοριστώ στο Δημόσιο. Και οι εταιρείες είναι κακές, θα μου πιουν το αίμα. Κι εδώ τελειώνει η συζήτηση. Και αρχίζει το πάρτυ για την πολιτική και τους πολιτικούς. Και σε μετατρέπουν σε ραγιά του Κούλη και του Αλέξη. Και τους λες κι ευχαριστώ...Τα δικά σου και τα δικά μου αυτονόητα για άλλους είναι εντελώς δυσνόητα.
Άκρη δεν βγαίνει στην Ελλάδα. Η χώρα είναι σαν την Αρχαία Βαβυλώνα και τον πύργο της. Στα 10.000.000 πολιτών μπορεί και να ακούσεις 10.000.000 διαφορετικές απόψεις για ένα θέμα. Κάθε μυαλό και άλλη άποψη.
Στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει κουλτούρα όπως σε άλλες χώρες. Και πολλοί στην Ελλάδα χαίρονται για αυτό και επιδιώκουν η χώρα να είναι ένα μόνιμο πανηγύρι.
Πολλά θα μπορούσα να γράψω για όλα αυτά, αλλά μάλλον θα γίνω δυσάρεστος, οπότε πάμε παρακάτω...
-
Mαλλον αναφερεσαι στην Βαβελ και τον Πυργο της. Τωρα αν αυτη ηταν η αρχαια Βαβυλωνα δε γνωριζω
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί δεν τα καταβαίνουν αυτά οι αριστεροί πολιτικοί και ποντάρουν συνέχεια στο κράτος και συνέχεια τρώνε τα μούτρα τους
Ξανά σωστός ο Άντυς, αν θέλουμε δρόμους ανοιχτούς με βροχές και χιόνια πρέπει να τους δώσουμε εργολαβία σε ιδιώτες, όχι όπως σήμερα...
Και την Πυροσβεστική να την πάρει αουτσόρσινγκ ο μειοδότης.
Να τελειώνει επιτέλους η Σοβιετία του μητσοτάκη
Αν δεν σε ενοχλεί που σε περίπτωση που δεν πληρώσεις ΕΝΦΙΑ το κράτος μπορεί να κάνει κατάσχεση στο σπίτι σου.
Και σε ενοχλεί τόσο πολύ που η ΑΟ δεν ανταπεξήλθε στα χιόνια.
Είσαι το παράδειγμα του Έλληνα που ανέφερα παραπάνω. Ο υπέρμαχος της Σοβιετϊας, ο καλύτερος υπερασπιστής του κάθε Κούλη. Κι ας πιστεύεις το αντίθετο για τον εαυτό σου.Τι είπες τώρα, ΕΝΦΙΑ, άλλη μία τρισάθλια επινόηση των εν Ελλάδι σοβιετικων, πότε θα βγει μία Νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση να τον καταργήσει επιτέλους σε ένα νόμο και με ένα άρθρο και να ναι μέρα μεσημέρι που θα χιονίζει και στην Αττική Οδό θα περνάνε τα έλκηθρα ΒΖΙΙΙΙΟΥΝ σαν την Οικονομία...
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Mαλλον αναφερεσαι στην Βαβελ και τον Πυργο της. Τωρα αν αυτη ηταν η αρχαια Βαβυλωνα δε γνωριζω
Ναι στον πύργο αναφέρομαι. Κατά μία εκδοχή ο πύργος ταυτίζεται με τα γεγονότα στην περιοχή της Βαβυλώνας στην Μεσοποταμία.
-
Πολλές και καλές δουλειές για να επιστρέψουν οι νέοι μας απ το εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα καταπολεμούν την υπογενητικότητα.
-
Δεν μου ήρθε σήμερα μήνυμα από το 112 και ανησυχώ. Ανυπομονώ να νιώσω, και πάλι, το προστατευτικό χάδι του επιτελικού κράτους των αρίστων του ομορφάντρα πρωθυπουργού μας και της παρέας του.
-
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάλι καλά που έχουμε Μητσοτάκη και μας κράτησαν ζωντανούς τα SMS ALERT, διαφορετικά ποιος ξέρει σε ποιο Δέλτα θα μας είχε ξεβράσει τώρα το ποτάμι και θα τσιμπούσαν τα μάτια μας οι γλάροι...
-
Και με την επομενη (μη μητσοτακικη) κυβερνηση πονταρω με πιθανοτητα 100% οτι θα λαμβανεις ακριβως τα ιδια sms και αν εισαι λιγο εξυπνος θα ειναι καλο να μην τα αγνοεις...
-
Και με την επομενη (μη μητσοτακικη) κυβερνηση πονταρω με πιθανοτητα 100% οτι θα λαμβανεις ακριβως τα ιδια sms και αν εισαι λιγο εξυπνος θα ειναι καλο να μην τα αγνοεις...
Ούτε τώρα τα αγνοώ, έχω πάντα ομπρέλα μαζί μου όταν βρέχει.
-
Ούτε τώρα τα αγνοώ, έχω πάντα ομπρέλα μαζί μου όταν βρέχει.
Αν την έχεις μόνο όταν βρέχει δεν πειράζει. Το θέμα είναι να μην έχεις πάντα. Και σε κοιτάνε οι άλλοι περίεργα και αναρωτιούνται τι είν' τούτος?
-
Και στην Μανδρα ομπρελλες και αδιαβροχα ειχαν full. Ο εξυπνος ανθρωπος δεν συγχεει τις οδηγιες της πολιτικης προστασιας με την εκαστοτε κυβερνηση. Αλλα οκ, ο καθεις πραττει οπως νομιζει, φανταζομαι αν οι αντιστοιχη οδηγια ερχονταν με μια πουρη αριστερη κυβερνηση θα ειχε κορυφαια αξιοπιστια. Με κυβερνηση μητσοτακη βγαινουμε και αλωνιζουμε... Ενταξει, δεν θα διαφωνησω.
-
O μπάφος ενώνει...
Εν τω μεταξύ κάπου λέει ''τον Νίκο Κακαρανίκα''. Μήπως το είχανε ''σκάσει''; -
Για τις παρακολουθήσεις το πρότυπο του Αδ. Γεωργιάδη είναι ο Ερντογάν;
Είναι από τις δηλώσεις που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πραγματικά...
-
Καμία επικοινωνία ακόμα από την κυβέρνηση μου. Μάταια περιμένω τον αρχηγό των αρίστων να με βάλει, και σήμερα, κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες του 112. Το νούμερο που με έσωσε τόσες και τόσες φορές από βέβαιο χαμό.
-
Παρακολουθώ αυτή τη στιγμή ζωντανά τον Κυργιάκο που μιλάει στη Βουλή.
Μπράβο στον Κυριάκο που ξεκίνησε την ομιλία του αποτείωντας φόρο τιμής στα εκατομμύρια Εβραίων νεκρών και κατακεραύνωσε έξω απ τα δόντια τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, για να ξέρουν ότι θα βρουν τη ΝΔ απέναντι τους, αυτό το κόμμα συμπερίληψης και ομονοίας. -
-
-
Αυτό ονομάζεται "πολιτική" με μία λέξη....τώρα θα ανακαλύψουμε τον τροχό?!? Αυτά ειναι γνωστά πολλές 10ετίες τώρα.
Αφιερωμένο (orgasmatron του μέγιστου Lemmy, γραμμένο μέσα του '80):
I twist the truth, I rule the world
My crown is called deceit
I am the emperor of lies
You grovel at my feet
I rob you and I slaughter you
Your downfall is my gain
And still you play the sycophant
And revel in my pain
And all my promises are lies
All my love is hate
I am the politician
And I decide your fate -
Καλοσ και ο Lenny αλλά σαν τον Πανούση στο τραγούδι εκλογές δεν είναι! Στης βουλής τα έδρανα,αχ κι εγώ να ….τι θυμήθηκα τώρα βραδιάτικα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2