-
@andya3 said in Toyota Corolla Cross:
Η ποιότητά γενικά δεν είναι από τα δυνατά σημεία της Toyota.
Τεράστια κουβέντα, γιατί ο καθένας μας ορίζει διαφορετικά την ποιότητα (απτή, μηχανική, μηχανολογική, αντοχή κλπ.). Εγώ θα σου πω ότι έχει ποιότητα όταν βάζει διπλά ψαλίδια αντί για ημιάκαμπτο και εαν δεις από κάτι τα δεσίματα που έχει. Όπως πλέον έχει και ζουληχτά πλαστικά για όποιον θέλει. Ποιότητα είναι και ο διακόπτη που μετά από 20 χρόνια θα δουλεύει ακόμα ή η αντλία νερού που δεν θα τα φτύσει στα 5 χρόνια επειδή είναι πλαστική και πολλά άλλα που δεν φαίνονται.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@andya3 said in Toyota Corolla Cross:
Η ποιότητά γενικά δεν είναι από τα δυνατά σημεία της Toyota.
Τεράστια κουβέντα, γιατί ο καθένας μας ορίζει διαφορετικά την ποιότητα (απτή, μηχανική, μηχανολογική, αντοχή κλπ.). Εγώ θα σου πω ότι έχει ποιότητα όταν βάζει διπλά ψαλίδια αντί για ημιάκαμπτο και εαν δεις από κάτι τα δεσίματα που έχει. Όπως πλέον έχει και ζουληχτά πλαστικά για όποιον θέλει. Ποιότητα είναι και ο διακόπτη που μετά από 20 χρόνια θα δουλεύει ακόμα ή η αντλία νερού που δεν θα τα φτύσει στα 5 χρόνια επειδή είναι πλαστική και πολλά άλλα που δεν φαίνονται.
Απτή ποιότητα δεν έχει! ολοένα και χειροτερεύει... τα πλαστικά τρίζουν ...
Επίσης εχει χάλια λογισμικά και γραφικά!
Σχεδίαση και εκμετάλλευση χώρων επίσης ..
Το αμαξι το βλέπεις και το αισθάνεσαι καθημερινά! Θες να σε φτιαχνει αισθητικά σαν γκόμενα .... και να χαίρεσαι να το καβαλάς (pun intended!)
Καλή και η αντλία νερού και όλα όσα λες αλλά εφόσον κρατάς μια ζωή ενα αμαξι ή σε νοιάζει η μεταπώληση.... -
1,8 και με τις κατάλληλες δόσεις καγκουριας, ΜΠΟΥΜ. Μπεστ σελλερ. Συμβατικο σχήμα, το λες και γκολφ των suv.
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Σχεδίαση και εκμετάλλευση χώρων επίσης ..Γούστα είναι αυτά Στέφανε!
Για εμένα, εκτός των πρίμιο, δεν έχω μπει σε hatch που να έχει καλύτερη απτή ποιότητα από την Κορόλα μου (που έχει και δερματίνη με ραφές)....όλα στα ίδια είναι. Και φυσικά τίποτα δεν τρίζει - ακόμα τουλάχιστον.
Λογισμικό μια χαρά ειναι, αμάξι αγοράζω όχι τάμπλετ. Τα γραφικά ναι έχουν παλιώσει, αλλά εμένα προσωπικά ποσώς με απασχολεί.
Εκμετάλλευση χώρων μέτρια, συμφωνώ. Σχεδίαση εξαιρετική, από τα πιο όμορφα εκτός Γάλλων. Δεν θα πω για μπίμερς που τις έκαναν να μην βλέπονται πλέον με τα νεφρά σε διαστάσει Φασσούλα!
-
@jntaras said in Toyota Corolla Cross:
1,8 και με τις κατάλληλες δόσεις καγκουριας, ΜΠΟΥΜ. Μπεστ σελλερ. Συμβατικο σχήμα, το λες και γκολφ των suv.
Μπα, καμμία σχέση για μένα, το golf έχει άποψη, αυτό είναι άσχημο αυτοκίνητο. Τώρα αν κάποιους τους ικανοποεί αυτό το αυτοκίνητο, περί ορέξεως...
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Σχεδίαση και εκμετάλλευση χώρων επίσης ..Γούστα είναι αυτά Στέφανε!
Για εμένα, εκτός των πρίμιο, δεν έχω μπει σε hatch που να έχει καλύτερη απτή ποιότητα από την Κορόλα μου (που έχει και δερματίνη με ραφές)....όλα στα ίδια είναι. Και φυσικά τίποτα δεν τρίζει - ακόμα τουλάχιστον.
Λογισμικό μια χαρά ειναι, αμάξι αγοράζω όχι τάμπλετ. Τα γραφικά ναι έχουν παλιώσει, αλλά εμένα προσωπικά ποσώς με απασχολεί.
Εκμετάλλευση χώρων μέτρια, συμφωνώ. Σχεδίαση εξαιρετική, από τα πιο όμορφα εκτός Γάλλων. Δεν θα πω για μπίμερς που τις έκαναν να μην βλέπονται πλέον με τα νεφρά σε διαστάσει Φασσούλα!
Μιλάω γενικά για την Τογιότα!
Το κορόλλα σου ειναι από τα ελάχιστα αντικειμενικά ομορφα, αλλά υπρβολικά χαμηλό για τα γουστα μου! -
Μιλάω γενικά για την Τογιότα!
Το κορόλλα σου ειναι από τα ελάχιστα αντικειμενικά ομορφα, αλλά υπρβολικά χαμηλό για τα γουστα μου!Για αυτό είπα: Γούστα είναι!!
Εγώ βρίσκω πολύ όμορφο και το Γιάρις (από τα πιο ωραία και ξεχωριστά μικρά, αμέσως το ξεχωρίζεις, ειδικά το μπροστά μέρος δεν έχει αντίπαλο!) και το Γιάρις Κρος. Το Ραβ δεν μου αρέσει και η Κορόλα Κρος μου φαίνεται ουδέτερη αλλά θέλω να την δω από κοντά. Το AygoX είναι το ωραιότερο μικρό (εκτός του 500) και το Prius επίσης έχει άποψη που μου αρέσει.
-
Εξαιρετική περίπτωση αυτοκινήτου με τα σημερινά δεδομένα. Σιχαίνομαι τα Τουότα αλλά με 39Κ έχεις 200 άλογα (που οκ και πάλι θα σέρνεται σε σχέση με το αντίστοιχο τουρμπάκι) και 4κίνηση. Πολύ σοβαρή περίπτωση που χρίζει μελέτης.
Θεωρώ δεδομένο ότι οι τιμές του θα μείνουν πολύ λίγο καιρό σ' αυτά τα επίπεδα. Είναι καθαρά τρικ λανσαρίσματος και εάν δεν κλειδώνουν τότε είναι εντελώς απάτη.
-
Αλήθεια μάθαμε σε ποιο εργοστάσιο κατασκευάζεται?
-
"Απτή" ποιότητα είναι οι διακόπτες επαφής σε θέση μοχλού ταχυτήτων που είδα να έχουν όλα τα καινούργια στην ΔΕΘ .
Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ βλακεία που θα πληρωθεί κάποια στιγμή ακριβά από τον δευτεροτριτο ιδιοκτήτη .
Ο πρώτος θα την γλυτώσει όταν του χυθεί ο καφές επάνω τους γιατί λιζινγκ ελπίζω δηλ...Ενώ η Toyota, ένα μοχλό Ναα όπως πρέπει και όπως ξέρουμε από τότε που είδαμε αυτόματο αυτοκίνητο, που κάποιος σε 20 χρόνια το πολύ πολύ να του αλλάξει την δερμάτινη στην φούσκα γιατί θα έχει σκιστεί . Αυτή είναι η ποιότητα που θέλουν όσοι αγοράζουν τα αυτοκίνητα το '22 που λόγω πληθωρισμού θα τα κρατήσουν πολλά χρόνια.
-
Ξέρουμε εάν έχουν φέρει αυτοκίνητα στις εκθέσεις και τι πιθανές αναμονές έχει?
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Εξαιρετική περίπτωση αυτοκινήτου με τα σημερινά δεδομένα. Σιχαίνομαι τα Τουότα αλλά με 39Κ έχεις 200 άλογα (που οκ και πάλι θα σέρνεται σε σχέση με το αντίστοιχο τουρμπάκι) και 4κίνηση. Πολύ σοβαρή περίπτωση που χρίζει μελέτης.
Θεωρώ δεδομένο ότι οι τιμές του θα μείνουν πολύ λίγο καιρό σ' αυτά τα επίπεδα. Είναι καθαρά τρικ λανσαρίσματος και εάν δεν κλειδώνουν τότε είναι εντελώς απάτη.
Ναι οκ, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι το αυτοκίνητο είναι μικρότερο σε σχέση με tiguan, tucson κλπ, και αυτό έχει αντίκτυπο και σε χώρους αφού πατά στην πλατφόρμα της corolla. Νομίζω ότι είναι άμεσα συγκρίσιμο με HRV, το οποίο όμως δεν έχει τετρακίνηση, αλλά είναι 1500 κυβικά με 130 άλογα.
-
Έχω σε παραγγελία ένα C4 που είναι ακόμα μικρότερο οπότε δε μου είναι ψηλά στα κριτήρια οι απόλυτοι χώροι. Σίγουρα με καλύπτει. Πιο πολύ θέμα είναι τα δύο 2λιτρα που θα έχω καθώς και το ότι πληρώνει και τέλη (για το ψυχολογικό της υπόθεσης) και βέβαια το αστείο cvt που όμως λόγω 4κίνησης θα μπορούσα να κάνω το μλκ.
-
Εάν βγει έτσι όπως είναι στις φωτο θα μονοπωλήσει την κατηγορία.
Γενικά, με τα yaris, yaris cross, corolla cross, hr και μάλιστα το νέο hr προβλέπω να σκισει σε πωλήσεις η toyota δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.
Φοβερή επιτυχία του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων. Όποιος είναι επικεφαλής είναι σούπερ επιτυχημένος.
Μια αδυναμία είχε με το σύστημα κινητήρας/υβριδικό σύστημα και πλέον το λύνει και αυτό.@stefan147 έχω την αίσθηση το νέο κιβώτιο ecvt θα έχει προσομοίωση αλλαγής ταχυτήτων
-
Ξέρουμε εάν έχουν φέρει αυτοκίνητα στις εκθέσεις και τι πιθανές αναμονές έχει?
Απο όσο ξέρω τα αυτοκίνητα είναι Ελλάδα και προς το τέλος του μήνα θα είναι στις εκθέσεις και θα αρχίσουν να έρχονται και τα Test Drive. Αναμονή κάτι ακούγεται για 6-8 μήνες για αρχή...αλλά δεν ξέρω για πόσο θα είναι έτσι. Κάποια στιγμή που θα παώ να οδηήσω το AygoX (μόλις βρω χρόνο) θα μάθω και για την CC.
-
Υπάρχουν αυτοκίνητα που έρχονται σύντομα Νοέμβριο - Δεκέμβριο, μετά η αναμονή θα ξεφύγει.
-
Έαν έβρισκα ένα κόκκινο Lounge 4x4 το έκλεινα την ίδια ώρα. Ούτε test drive δε θα κανα. Επίσης δε βλέπω πουθενά επιλογή για κάνα upgraded ηχοσύστημα και μπροστα αισθητήρες παρκαρίσματος...να αυτά δε μπορώ με τους ανάπηρους της Τουότα και γενικά τους γιάπωνες.
-
Έαν έβρισκα ένα κόκκινο Lounge 4x4 το έκλεινα την ίδια ώρα. Ούτε test drive δε θα κανα. Επίσης δε βλέπω πουθενά επιλογή για κάνα upgraded ηχοσύστημα και μπροστα αισθητήρες παρκαρίσματος...να αυτά δε μπορώ με τους ανάπηρους της Τουότα και γενικά τους γιάπωνες.
Γιατί δεν πας από καμμιά αντιπροσωπεία τότε?
-
Θα πάω σίγουρα από Δευτέρα. Το στείλα ήδη στη γυναίκα και ας μην της αρέσει. Θα το πάρει με το ζόρι εάν βρω αυτό που θέλω.
Επίσης τι εγγύηση έχει αυτό ξέρουμε? 5ετια?
-
να αυτά δε μπορώ με τους ανάπηρους της Τουότα και γενικά τους γιάπωνες.
Για αυτά δεν φταίνε οι Ιάπωνες αλλά αυτός που επιλέγει τα πακέτα και τα έξτρα στην Τογιότα Hellas. Κάποτε είχα αναλυτική επικοιωνία (45' στο τηλέφωνο!!) με τον Product Manager των υβριδικών (έφυγε δυστυχώς) και μου εξήγησε κάποιες από τις "κουλές" επιλογές. Κυρίως είχαν να κάνουν με το οτι οι αισθητήρες μπαίνουν και εδώ (έχει κωδικό retrofit αν και χωρίς ένδειξη στην οθόνη) και θέλουν να μειώσουν τον φόρο.
Να ξέρεις πάντως ότι μπορει να υπάρχουν, αρκεί να βρεις σωστό πωλητή, όπως ο φίλος με το Γιάρις που τους έβαλε εργοστασιακά στο πακέτο ενώ οι περισσότεροι του έλεγαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πακέτο....αχαχα!! Και ναι ο διαμορφωτής δεν τα αναφέρει αυτά, στην Ελλάδα.
Και εγώ ένα όπως το περιγράφεις θέλω...αλλά δεν έχω τα φράγκα!
Εγγύηση κλασσική Τογιότα, 6 χρόνια και 11 η μπαταρία. Γιατί να έχει 5?
Toyota Corolla Cross