-
Έχω αλλάξει δεκάδες μεταλλικά φίλτρα λαδιού σε αυτοκίνητα και μερικά σε μηχανές, χθες άλλαξα λάδια και φίλτρο (γνήσιο) σε benelli BN302, τα φίλτρα ποτέ δεν τα σφίγκω με το φιλτρόκλειδο, αλυσίδα κ.τ.λ. παρά μόνο με το χέρι στο τελος βάζω και ένα πανί να μη γλυστράει και πάντα στο τέλος βάζω μπρος και κοιτάω για διαρροές και να δουλέψουν τα λάδια για τυχόν συμπλήρωμα, έτσι έκανα και στο μηχανάκι βάση μάνουαλ λάδωσα και την τσιμούχα του που είναι οβαλ και όχι πλακέ όπως στα αυτοκίνητα, η δε ροπή σφιξήματος είναι νορμαλ στα 18 N·m, τελειώνω λοιπόν βάζω μπρος και μετα από λίγο σε γκάζωμα ξεβιδώνει από τους κραδασμους και με πετάει το φίλτρο, σβήνω αμέσως, ευτυχώς είχα αφήσει την λεκάνη από κάτω και δεν έγινε εντελώς χάλια, το ξαναβάζω το σφίγκω με το φιλτρόκλειδο αρκετά εως πολύ το σημαδεύω με μαρκαδόρο σε σχέση με τον κορμό, συμπληρώνω κάπου μισό κιλό επιπλέων λάδι που χύθηκε (από 2,8) πλένω και σκουπίζω, τό πάω μια βόλτα 15ΚΜ με την προσοχή μου εκει, όλα καλά, δεν έχασε γραμάριο, ούτε ξεβίδωσε χιλιοστό, αν πρέπει να το αποδώσω κάπου, μάλλον ήθελε λόγο οβαλ τσιμούχας πολύ παραπάνω σφίξιμο από τα 18 N·m, (να το στραβόπιασα ή να πέταξε το σπέίρωμα δεν παίζει με τίποτε) τι λέτε εσεις παιδιά;
-
Καλησπέρα σε όλους σας!
Έχω lancia is upsilon elephantino 2014 1,3 multi jet ο κινητήρας 190/45/15
Ο προηγούμενος το χαμήλωσε με αποτέλεσμα να διαβάζει τα πάντα στον δρόμο ακόμη κ ένα χαλίκι!
Ερώτηση..αν αλλάξω το προφίλ στα λάστιχα θα χω βελτίωση η θέλει οπωσδήποτε κ αμορτισέρ ελατήρια κλπ και αν ναι τι μου προτείνετεμάθαμε πρόσφατα ότι η σύζυγος είναι έγκυος κ αυτό πάει σαν βάρκα κ δεν εξυπηρετεί…
Σας ευχαριστω παρά πολύ εκ των προτέρων -
@boumpis said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Καλησπέρα σε όλους σας!
Έχω lancia is upsilon elephantino 2014 1,3 multi jet ο κινητήρας 190/45/15
Ο προηγούμενος το χαμήλωσε με αποτέλεσμα να διαβάζει τα πάντα στον δρόμο ακόμη κ ένα χαλίκι!
Ερώτηση..αν αλλάξω το προφίλ στα λάστιχα θα χω βελτίωση η θέλει οπωσδήποτε κ αμορτισέρ ελατήρια κλπ και αν ναι τι μου προτείνετεμάθαμε πρόσφατα ότι η σύζυγος είναι έγκυος κ αυτό πάει σαν βάρκα κ δεν εξυπηρετεί…
Σας ευχαριστω παρά πολύ εκ των προτέρωνΑν βαλεις πχ 175 ή 185/55/15 θα μαλακωσει , ειδικα αν διαλεξεις λαστιχο με μαλακά πλαϊνά . Αλλά δεν θα γινει οπως ηταν εργοστασιακα. Για να γινει οπως ηταν απο την μανα του, πρεπει να αλλαξεις και την αναρτηση. Εκει μαλλον κατι στα εργοστασιακα προτυπα θα πρεπει να βαλεις
Αλλά αν περιμενετε μωρο , μηπως να σκεφτεις να το αλλαξεις με κατι μεγαλυτερο και "μαλακο"? Γιατι να μπαινεις στην διαδικασια( και εξοδα) αλλαγης αναρτησης και ελαστικων? Πουλα το οπως ειναι και παρε κατι μεγαλυτερο που θα σε βολευει καλυτερα -
Σε ευχαριστω παρά πολύ με βοήθησες πολύ!!!ειναι το μικρό όχημα μας αυτό κ θέλω να το κάνω κάπως σταθερό να το παίρνει κυρίως η γυναίκα!οποτε θα αλλάξω λάστιχα κ αμορτισέρ γιατί όσο κ να κοστίσουν αξίζει γιατί είναι παρά πολύ οικονομικό το όχημα κ σχεδόν καινούριο ούτε 100000 χλμ!!το εκτιμώ πολύ σ ευχαριστω!!!
-
Νύχτα 3 το πρωί. Οδηγώ σε αρκετά στενό επαρχιακό δρόμο. Μπαίνω σε πολύ ήπια δεξιά στροφή με περίπου 100 ίσως να ήταν και λίγο παραπάνω. Ακολουθεί ευθεία περίπου 500 μέτρων. Με το που μπαίνω στην ευθεία βλέπω απέναντι 4 φώτα το ενα δίπλα στο άλλο. Τα δύο από αυτά φάτσα μπροστά μου. Κάποιος επιχειρεί προσπέραση. Πλακωνομαι στα φρένα . Πραγματικό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης που λέμε. Κάτι που το έχω ξανακάνει στο παρελθόν με διάφορα αυτοκίνητα. Πρώτη φορά όμως ένιωσα ότι όσο πατούσα φρένο το αμάξι είχε τάση σα να "έπαιζε" δεξιά αριστερά το πίσω μέρος και ένιωσα ότι οι πίσω τροχοί, το πίσω μέρος θα σηκωνόταν από το δρόμο και το αμάξι θα αναποδογυριζε από το πίσω μέρος. Αναγκάστικα να αφήσω το φρένο για κλάσμα δευτερολέπτου και να το ξαναπατήσω κάνοντας παράλληλα το τιμόνι λίγο δεξιά. Όχι πολύ βέβαια αφού ο δρόμος ήταν ψιλοστενός. Μιλάμε για Baleno. Μπορεί κάποιος να πει αν βλέπει τίποτα παράξενο? Έχει πρόβλημα το αμάξι?
-
Γουόρκινγκ ας ιντέντεντ και σωστή αντίδραση από μέρους σου.. πάντα τυχερός να είσαι
-
@megane98hp said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Νύχτα 3 το πρωί. Οδηγώ σε αρκετά στενό επαρχιακό δρόμο. Μπαίνω σε πολύ ήπια δεξιά στροφή με περίπου 100 ίσως να ήταν και λίγο παραπάνω. Ακολουθεί ευθεία περίπου 500 μέτρων. Με το που μπαίνω στην ευθεία βλέπω απέναντι 4 φώτα το ενα δίπλα στο άλλο. Τα δύο από αυτά φάτσα μπροστά μου. Κάποιος επιχειρεί προσπέραση. Πλακωνομαι στα φρένα . Πραγματικό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης που λέμε. Κάτι που το έχω ξανακάνει στο παρελθόν με διάφορα αυτοκίνητα. Πρώτη φορά όμως ένιωσα ότι όσο πατούσα φρένο το αμάξι είχε τάση σα να "έπαιζε" δεξιά αριστερά το πίσω μέρος και ένιωσα ότι οι πίσω τροχοί, το πίσω μέρος θα σηκωνόταν από το δρόμο και το αμάξι θα αναποδογυριζε από το πίσω μέρος. Αναγκάστικα να αφήσω το φρένο για κλάσμα δευτερολέπτου και να το ξαναπατήσω κάνοντας παράλληλα το τιμόνι λίγο δεξιά. Όχι πολύ βέβαια αφού ο δρόμος ήταν ψιλοστενός. Μιλάμε για Baleno. Μπορεί κάποιος να πει αν βλέπει τίποτα παράξενο? Έχει πρόβλημα το αμάξι?
Δεν ειχε καλη οδικη συμπεριφορα αυτο το Suzuki . Απο την αλλη, δεν πρεπει να εχει καλα αμορτισερ ή και τα λαστιχα πισω ειναι φθαρμενα . ABS εχει? Δεν θυμαμαι
-
Χωρίς abs το φρενάρισμα πανικού είναι ότι να ναι και σώζεται η φάση από την εμπειρία του οδηγού και μόνο. Σε στροφή πάνω σε χαιρετίσματα.......
-
Είναι αμάξι 2-3 χρονών ρε παιδιά είναι δυνατόν να μην έχει abs? Αλλά το πρόβλημά μου δεν ήταν το φρενάρισμα. Ένιωσα ότι το αμάξι σταματούσε ικανοποιητικά. Το πίσω μέρος ήταν τέρμα ασταθές και μου έκανε τρομερή εντύπωση.
-
Είναι αμάξι 2-3 χρονών ρε παιδιά είναι δυνατόν να μην έχει abs? Αλλά το πρόβλημά μου δεν ήταν το φρενάρισμα. Ένιωσα ότι το αμάξι σταματούσε ικανοποιητικά. Το πίσω μέρος ήταν τέρμα ασταθές και μου έκανε τρομερή εντύπωση.
Για καποιο λογο , το μυαλο μου πηγε στο πολυ παλιο μοντελο , του 1990κατι
Οπότε ακυρο . Εχει Abs
Αλλά τα λαστιχα πισω πως ειναι? -
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Οπότε ακυρο . Εχει Abs
Αλλά τα λαστιχα πισω πως ειναι?Να ΄χουν 30000 χιλιόμετρα? Άντε 35 αλλά έχουν ακόμα ζωή μπροστά τους θεωρώ
-
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Οπότε ακυρο . Εχει Abs
Αλλά τα λαστιχα πισω πως ειναι?Να ΄χουν 30000 χιλιόμετρα? Άντε 35 αλλά έχουν ακόμα ζωή μπροστά τους θεωρώ
30κ χλμ δεν τα λες και λιγα .
Με τοση ζεστη και τετοια ασφαλτο που εχουμε , κανεις πατιναζ . Αν δεν ειναι θεμα προσφυσης θελει ψαξιμο, αλλά πολυ φοβαμαι δεν θα βγει ακρη αν δεν ειναι κατι χειροπιαστο -
-
Ε τότε αμάξι χώρις .....κωλο και πρόσθιο κινητό είναι φυσικό να φρενάρει με τρελή μεταφορά βάρους όπως στο βίντεο
-
Η suzuki πάντως είχε κάνει ανάκληση για θέματα με τα φρένα για το celerio σίγουρα, αλλά δε θυμάμαι αν αφορούσε και το baleno
-
To πρόβλημα αυτό στα baleno και swift είναι γνωστό και ονομάζεται endo effect, σαν αυτό που κάνεις με μηχανή δηλαδή.
Αντε γιατί μόνο για kangaroo effect των 1.5 tsi των vag διαβάζουμε. -
Το Swift δεν έχει. Σε διαβεβαιω
-
Προσπάθησέ το, πρόσεχε μη σε φέρει καπάκι μόνο.
-
@georgemit said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
To πρόβλημα αυτό στα baleno και swift είναι γνωστό και ονομάζεται endo effect, σαν αυτό που κάνεις με μηχανή δηλαδή.
Αντε γιατί μόνο για kangaroo effect των 1.5 tsi των vag διαβάζουμε.Μην ασχολείσαι βρε. Υπάρχουν άλλες πηγές στο internet για ν' ασχολείσαι με τα vag.
Εδώ είναι για Toyota, Suzuki κάνα Γαλλικό και λίγο socializing... Άστους να τα χαίρονται τ' αμαξάκια τους...
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@georgemit said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Αντε γιατί μόνο για kangaroo effect των 1.5 tsi των vag διαβάζουμε.Μην ασχολείσαι βρε. Υπάρχουν άλλες πηγές στο internet για ν' ασχολείσαι με τα vag.
Εδώ είναι για Toyota, Suzuki κάνα Γαλλικό και λίγο socializing... Άστους να τα χαίρονται τ' αμαξάκια τους...
Να προσθέσω και λίγο trolling, μια χαρά τα λες τίποτα παραπάνω
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........