-
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Επικεντρωσου σε αυτο που ερχεται στην χωρα απο τον Σεπτεμβρη και οχι στην Αμερικη.
Η χώρα πάει ΒΖΙΙΙΙΝ, δεν έχει ανάγκη.
Αν δεν πιστεύεις εμένα, ρώτα και τον @fiverg που είδε λεφτά στη τσέπη του. Και όχι μόνο, όλος ο καλός ο κόσμος το γράφει εδώ. -
Η Ευρώπη διοικείται από ηλίθιους που ευτυχώς πέφτουν σιγά-σιγά;
Ποιοι είναι άραγε αυτοί οι ηλίθιοι;
Γιατί αν π.χ. η Μέρκελ ήταν η ηλίθια, τότε και αυτοί που την αντικατέστησαν δεν τους κόβω και για πανεπιστήμονες... Η Μέρκελ τους άφησε "καλή" κληρονομιά.Ο Γάλλος παραμένει, ο Ισπανός επίσης, ο Ιταλός θέλει να φύγει αλλά δεν θέλουν οι Ιταλοί, ο Άγγλος θα αντικατασταθεί μάλλον με κάποιον ποιο περίεργο/-η. Ίδιες συνταγές.
Οι υπόλοιποι είναι μαριονέτες. Κάποιοι ακολουθούν πιστά τα μεγάλα αφεντικά (π.χ. Μητσοτάκης), κάποιοι άλλοι σκούζουν εντός των χωρών τους και μετά κάνουν πιρουέτες μπροστά στα μεγάλα αφεντικά.
Και οι Βρυξέλλες; Άλλο φαγοπότι και χάος εκεί. Αυτός δεν είναι οργανισμός.
Τύφλα να έχει το Ελληνικό δημόσιο.Εγώ βλέπω επίσης να χτίζεται και ένα αντιρωσικό τείχος από αρκετές χώρες κάποιες από τις οποίες δεν είναι μικρούλες τύπου Ελλάδας.
Αλλάζουν τα πράγματα, αλλά μάλλον κάπως διαφορετικά...
-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Επικεντρωσου σε αυτο που ερχεται στην χωρα απο τον Σεπτεμβρη και οχι στην Αμερικη.
Αν δεν πιστεύεις εμένα, ρώτα και τον @fiverg που είδε λεφτά στη τσέπη του. Και όχι μόνο, όλος ο καλός ο κόσμος το γράφει εδώ.Ξερω πολυ κοσμο με λεφτα στην τσεπη. Μονο που σχεδον ολοι δεν εχουν υποκαταστησει τον καφενε με 8ωρες αναρτησεις σε φορουμς.
-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αν δεν πιστεύεις εμένα, ρώτα και τον @fiverg που είδε λεφτά στη τσέπη του. Και όχι μόνο, όλος ο καλός ο κόσμος το γράφει εδώ.Ξερω πολυ κοσμο με λεφτα στην τσεπη. Μονο που σχεδον ολοι δεν εχουν υποκαταστησει τον καφενε με 8ωρες αναρτησεις σε φορουμς.
Πήγαινε και στον καφενέ, ποιος είπε να μην πας, λεφτά έχεις.
-
Καλη εβδομαδα και σε σενα. Το αλλο ΣΚ θα στα πω αν περασω. Εσυ αλλωστε εδω εισαι και τις καθημερινες.
-
Καλη εβδομαδα και σε σενα. Το αλλο ΣΚ θα στα πω αν περασω. Εσυ αλλωστε εδω εισαι και τις καθημερινες.
Καλη βδομάδα.
Τις καθημερινές ναι, ΣΚ πήρα ένα ηλεκτρικό σκαπτικο απ το λιντλ και φτιάχνω τον κήπο, αν και κάτι μου λέει πως θα μας βγουν τα όψιμα κολοκυθάκια χαβιάρι όταν έρθει η ΔΕΗ...
Πάντως μετά το φαΐ μπαίνω και στον καφενέ. -
Οταν οι τραπεζουπαλληλίσκοι, πάνε να βάλουν δελτίο στον Ευρωπαίο, που έχει ζήσει 2 Π.Π. και ξέρει πόσο υπέφεραν οι πρόγονοι του, για το επίπεδο ζωής του, θα δουν αυτό που είδε και η Μαρία Αντουανέττα.
-
Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι μεγάλη ζημιά πάθανε...
-
Πόσα από αυτά τα φοβερά πλεονάσματα πήγαιναν ή πάνε στο λαό της Ρωσίας;
ή πάνε στην κλίκα των ολιγαρχών του Πούτιν;
-
Εν τω μεταξύ, αυτά τα πλεονάσματα δημιουργούνται γιατί ενώ εισπράτουν δεν μπορούν να τα ξοδέψουν σχεδόν πουθενά καθώς δεν μπορούν να εισάγουν συγκεκριμένα προϊόντα. Το νούμερο από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα.
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Πόσα από αυτά τα φοβερά πλεονάσματα πήγαιναν ή πάνε στο λαό της Ρωσίας;
ή πάνε στην κλίκα των ολιγαρχών του Πούτιν;
Τίποτα και σε καμία χώρα δεν πάει στον λαό. Πάει σάμπως κάτι στον άστεγο Αμερικανό στο Μπρόνξ ή στον Κινέζο αγρότη στην Γιουνάν, από τις φοβερές οικονομίες τους;
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εν τω μεταξύ, αυτά τα πλεονάσματα δημιουργούνται γιατί ενώ εισπράτουν δεν μπορούν να τα ξοδέψουν σχεδόν πουθενά καθώς δεν μπορούν να εισάγουν συγκεκριμένα προϊόντα. Το νούμερο από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα.
Ναι, δεν εισάγουν Ferrari και Louis Vuitton και κάτι τρέχει στα γύφτικα...
Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο (τόσο πραγματικό, όσο και οικονομικό). Το γεγονός ότι το κράτος πλουτίζει περισσότερο από πριν, δείχνει πόσο αστείες είναι οι κυρώσεις της Δύσης και το ποιος θα κερδίσει τον οικονομικό πόλεμο. Για τον στρατιωτικό πόλεμο δεν υπήρχε άλλωστε ποτέ αμφιβολία.
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τίποτα και σε καμία χώρα δεν πάει στον λαό. Πάει σάμπως κάτι στον άστεγο Αμερικανό στο Μπρόνξ ή στον Κινέζο αγρότη στην Γιουνάν, από τις φοβερές οικονομίες τους;
Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση γιατί έχω και προσωπικές εμπειρίες αλλά και φίλους/συναδέλφους που εργάζονται σε πολλές χώρες εκτός Ελλάδας.
Φυσικά καμιά χώρα δεν μοιράζει απλόχερα χρήμα στο λαό της, ωστόσο υπάρχουν διαφορές στα βιοτικά επίπεδα, στο τρόπο ζωής, στις ευκαιρίες για καλυτέρευση της ζωής κλπ...κλπ...
π.χ. εγώ όταν πήγα στις ΗΠΑ, κάποιοι συνάδελφοι δεν επέστρεψαν Ελλάδα. Έμειναν μόνιμα. Προφανώς γιατί θα ζούσαν μία καλύτερη ζωή. Το ίδιο και για Γερμανία.
Σε αντίθεση με Κίνα, Ρωσία, Αλβανία, Ρουμανία που όλοι επέστρεψαν και δεν ήθελαν να ξαναπάνε. -
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Φυσικά καμιά χώρα δεν μοιράζει απλόχερα χρήμα στο λαό της, ωστόσο υπάρχουν διαφορές στα βιοτικά επίπεδα, στο τρόπο ζωής, στις ευκαιρίες για καλυτέρευση της ζωής κλπ...κλπ...
ΑΚΡΙΒΩΣ!!
Χτές ήμουν με ένα φιλικό ζευγάρι που μετακόμισαν στις Βρυξέλες πέρσι...δουλειά στον ΠΟΥ η μητέρα. Εντάξει τι να λέμε....100 φορές καλύτερη ποιότητα ζωής από Αθήνα. Σοκαριστικές διαφορες....πολιτισμός, ελύθερος χρόνος και αρεκτά έως πολλά χρήματα. Η καλύτερη δουλειά σήμερα, είναι όποιος μπορεί να βρεί εκεί κάτι.
-
Έτσι είναι. Αν έχει κάνει κάποιος μερικά ταξίδια, αν έχει εργασθεί στο εξωτερικό, αν εργάζεται/συνεργάζεται/επικοινωνεί με το εξωτερικό, αν έχει γνωστούς/φίλους/συναδέλφους πολύ εύκολα μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για το τρόπο ζωής και το βιοτικό επίπεδο της κάθε χώρας.
Για κάποιες χώρες έχω ακούσει ή/και έχω δει εγώ προσωπικά πολύ άσχημα πράγματα π.χ. για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Δηλαδή ακόμη και στα βασικά πράγματα κάποιες χώρες είναι χάλι μαύρο.
-
Κύριοι κι εγώ έχω ζήσει κι εργαστεί στο εξωτερικό. Όταν έβλεπες την Ferrari δίπλα στον άστεγο σε πλούσια πόλη της Νότιας Αγγλίας δεν ένιωθες πάντως αυτά τα οποία περιγράφετε...
-
Φίλε realzeus αυτό που περιγράφεις είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχω ζήσει.
Απλά δεν αναφέρω βιώματα γιατί εύκολα μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος ότι είναι ψέμματα αυτά που γράφω.Αυτό που περιγράφεις περί αστέγων το έζησα και στις ΗΠΑ. Πλούτος και καλοζωϊα από την μία, άστεγοι/ρακοσυλλέκτες με καρότσια σούπερ-μάρκετ από την άλλη. Ακόμη θυμάμαι περιστατικό έξω από VIP Dance Club στο Μαϊάμι άστεγο Αφροαμερικανό που έκατσε έξω από το κλαμπ για ζητιανιά και βγήκαν κάτι Αφροαμερικανοί γορίλες από το κλαμπ και τον έσυραν 100 μέτρα ποιο πέρα. Και αυτός ούρλιαζε, ότι δεν θέλει να κάνει κάτι κακό.
Δεν νομίζω να υπάρχει χώρα που να έχει λυμένα αυτά τα προβλήματα. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα.
-
Εδώ μέσα γνωριζόμαστε διαδικτυακά πολλά χρόνια φίλε Storm. Δεν θα σε κατηγορήσει κανείς παλιός, άλλωστε ξέρουμε ότι έχεις ζήσει και Φλόριντα και Αγγλία (ή Γερμανία ήταν;). Είναι καλό να λέμε αυτά που ζήσαμε, εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας έτσι ο ένας από τον άλλον.
-
Αγγλία φίλε δεν έχω πάει ποτέ. Ούτε καν στάση σε αεροδρόμιο.
ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ, Αλβανία έχω εργασθεί και από εκεί και πέρα μου λένε εμπειρίες συνάδελφοι (πρώην και νυν) από πολλές άλλες χώρες που πηγαίνουν ή βρίσκονται μόνιμα.
-
Την Γερμανία θα θυμόμουν τότε. Περίεργο πάντως που δεν πέρασες ποτέ από Αγγλία. Είναι πιο σύνηθες, σε σχέση με τις άλλες χώρες που πήγες. Βέβαια όπου σε βγάλει η ζωή είναι...
-
Όταν αφορά εργασία δεν είναι πάντα εύκολο να γίνεται επιλογή χωρών. Αγγλία συνήθως πήγαιναν και πηγαίνουν κάτι προϊστάμενοι και βύσματα για εκπαιδεύσεις/σεμινάρια/εκθέσεις.
Τελευταία στιγμή απέφυγα κάτι περίεργα ταξίδια σε Κίνες, Σομαλίες, Κατάρ, Σουδάν και κάτι χώρες του Ανατολικού μπλοκ. Πως τα απέφυγα; Παραιτήθηκα. Μετά το Ισραήλ παραιτήθηκα. Αυτή η φάση με τα επαγγελματικά ταξίδια μου έσκισε τη ζωή.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]