-
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
το ξερω αυτο αλλα και παλι ειναι εντυπωσιακο.
Ναι είναι!! Τόσα χρόνια αναπτύσει η Τογιότα το υβριδικό σύστημα...το έχει φτάσει σε εξαιρετικό βαθμό απόδοσης. Οσο ζω το αυτοκίνητο τόσο με εντυπωσιάζει με το πόσο απλό είαι στην καθημερινότητα αλλά ταυτόχρονα πόσο μελετημένο και την απίστευτη τεχνολογία και μηχανική που κρύβει από πίσω, πραγματικά εντυπωσιακό!
Αυτο πιστευω κι εγω οτι ειναι το κλειδι.Οι Ιαπωνες καταφεραν να φτιαξουν ενα τρομερα περιπλοκο συστημα το οποιο ειναι εξαιρετικα απλο στην χρηση του.Χρειαζεται 3 ωρες για να εξηγησεις σε καποιον πως περιπου λειτουργει αλλα σε 3 λεπτα του εχεις δειξεις πως να το οδηγησει.
Το A/C οντως επιβαρύνει ελαχιστα στην καταναλωση και πρακτικα καθολου στις επιδοσεις.Κι αυτο χωρις να εχει διακοπες στην αποδοση,οπως για παραδειγμα αυτο του νεου υβριδικου της Suzuki (strong hybrid) στο οποιο το A/C δε λειτουργει οσο το μοτερ βενζινης ειναι κλειστο (!). Αναμενω εντυπωσεις (βλ.κραξιμο) απο τους χρηστες,κατακαλοκαιρο μεσα στην ποληJimako, ποιος μας είπε ότι δεν δουλεύει το AC στο SCross; στο mild hybrid πάντως δουλεύει και στο start stop... θα ήθελα να μάθω (με αποδείξεις) πως το ξέρουμε...
https://www.gocar.gr/test-drives/test/39741,Dokimh_Suzuki_Vitara_15_Strong_Hybrid_11.html
Στο mild πιστευω οτι ειναι επισης μηχανικο το A/C απλως εκμετάλλευεται την ψύξη που εχει ηδη ο εναλλακτης και δε γινεται αισθητο.Στο Strong ομως που θα σβηνει για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα,θα υπαρχει ζητημα.
Δεν βρίσκω τον λόγο πού λένε ότι είναι κακό το μηχανικό ac. Στο mild hybrid έχει ρύθμιση πού δουλεύει όταν είναι ενεργοποιημενο το start/stop και σε πληροφορώ ότι λειτουργεί εξαιρετικά όσο διαρκεί το σταμάτημα για λίγο η στα φανάρια. Δεν βγάζει ούτε ζεστό ούτε χαμηλώνει. Αυτό που με ξένισε είναι η πολύ χαμηλότερη ιπποδύναμη αλλά πιο πολύ η χαμηλότερη ροπή. Στο mild είναι 129 ίπποι αλλά 235 ροπή. Αυτό με χαλάει εμένα προσωπικά. Και δεν βρίσκω τον λόγο να έχεις ac ηλεκτρικό να είσαι μέσα και να έχεις κλειστό τον κινητήρα.
Το νοημα του strong hybrid ειναι να κινεισαι κατα ενα μεγαλο ποσοστο με τον κινητηρα σβηστο.Ε,τοτε δε θα εχεις A/C.
Στο mild το A/C δε λειτουργει οσο το μοτερ ειναι σβηστο.Απλως επειδη αυτο συμβαινει για λιγο,δεν γινεται αντιληπτο.
Δεν ειναι τυχαιο που η Toyota που ειναι πρωτοπορα στο αθλημα εχει επιλεξει ηλεκτρικο συμπιεστη.Αλλα προφανως ειναι ακριβοτερη λυση.Λες να μη το έχω προσέξει ότι σταματάει; ναι είναι πιθανό να κάνω λάθος... thanks για την υπομονή σου.
Κανονικα θα ειχα ιδία αποψη επι του θεματος.Αλλα το Vitara mild που εχει παραγγειλει απο το Νοεμβρη ο father το παει απο μηνα σε μηνα.Οσο το ειδες εσυ,τοσο το ειδε κι αυτος...
-
Δεν αργει η μερα που το πρωτο σε προτιμησεις ιδιωτων θα κερδισει και τις καρδιες των κιτρινιαρηδων της Αθηνας. Μπουχτισα να το βλεπω.
-
Θεια δικη. Μετακινηση για λιγες μερες εκτος. Μαντεψατε το οχημα?
-
Καποιος πλακα μου κανει
-
BMW 116d???
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
BMW 116d???
Λιώσε το κορολα Σπύρο και γράψε την εντύπωση σου.
Αλήθεια τώρα σου φάνηκε περίεργο που σού έδωσαν αυτό για εξωτερική δουλειά;;; -
Και είναι κακό να σου δίνουν τη νέα κορολα;;;;
Α, δεν πάτε καλά μου φαίνεται.
-
Άντε ποσο καιρό είσαι εκεί.... αφεντικούλι μήπως ήρθε και ο καιρός να πάρουν κάποιοι εταιρικό hybrid Corolla, με το νέο υβριδικό σύστημα, αφού θα έρθει;;;
-
Απλα επιβεβαιωνεται το γνωμικο 'Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες'.
Μια χαρα αμαξι ειναι. Ευχάριστο που απο αψηλο βρεθηκα σε τοσο ωραια χαμηλη θεση οδηγησης.
Το αυτοκινητο ειναι πανευκολο στην οδηγηση, με ουδετερη συμπεριφορα ενω στα 120 χλμ Εγνατιας που οδηγησα και με στιγμιαιες ταχυτητες εως και 150 εχει πολυ καλη προβλεψιμη συμπεριφορα. Η αναρτηση ξεκουραστη και μονο σε καλντεριμια της Θρακης βγαζει ενα δυστροπο χαρακτηρα που μεταφραζεται σε εντονο βουητο στην καμπινα. Ο κλιματισμος πολυ καλος ενω χρησιμες για τον οδηγο ολες οι ενδειξεις στον πινακα οργανων αν και αδιαφορες αφου το αυτοκινητο δρα κατα τροπο προβλεψιμο - αγχολυτικο.
Εργονομια Τουοτα. Σε 60" εχεις μαθει οτι χρειαζεσαι.
Το οδηγησα 220 χλμ και ειναι σα να το εχω χρονια. Απεριτο μα και γεματο καλουδια αν υποθεσουμε πως λογω λιζινγκ ειναι μια λιττη εκδοση. Ναι ειναι με τασια. Σο γουατ?
Ισως γραψω περισσοτερα. Σημασια εχει πως ειναι Τουοτα και αποκλειεται να με προδωσει αυτες τις μερες που καιγομαι λογω δουλειας. Εργαλειο.. -
Για αυτό την επόμενη φορά.....κουταλάκι και μεγάλη μπουκιά
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Για αυτό την επόμενη φορά.....κουταλάκι και μεγάλη μπουκιά
πανάκριβο το ζαχαροπλαστείο που έβαλες.... 30 ευρώ το κιλό; σοβαρά;
-
Το νόμιζες; Το σήμα ανεβάζει την τιμή
-
Εκανα και το 1ο σερβις...τα κλασσικά, δλδ τίποτα...αχαχα!! Λάδια, φίλτρα, ένας έλεγχος και απολύμναση AC. Του χρόνου πάλι με το καλό...
-
Και το κουστουμάκι πόσο πήγε;
-
@harisma23 said in Toyota Corolla 2019:
Πολλά, γιατί εγώ το ζήτησα, δεν μπορώ να πληρώνω λίγα σε σέρβις....τόσοι άνθρωποι εργάζονται εκεί, πρέπει να ζήσουν!!
-
Είσαι κιμπάρης, εσύ!
-
Το φίλτρο καμπίνας της μπαταρίας του υβριδικού στο άλλαξαν, το "φύσηξαν", το αγνόησαν;
Όταν λες πολλά επειδή το ζήτησες; Αυτό που έλεγες που διαλέγεις τι λάδια θα σου βάλουν; Πεσμας μην λες τα μισά!
-
@harisma23 said in Toyota Corolla 2019:
Κανονικά είναι €138 + €10 η απολύμανση AC. Όμως αυτή η τιμή είναι με λάδι 0w-20. Εγώ ζήτησα 0w-16. Το πρώτο έχει €13/λίτρο ενώ το 2ο έχει €22.50/λίτρο.....+ΦΠΑ φυσικά σε αυτές τις τιμές. Οπότε καταλαβαίνεις ότι πλήρωσα περί τα €60-70 επιπλέον για το "καλό" λάδι.
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Το φίλτρο καμπίνας της μπαταρίας του υβριδικού στο άλλαξαν, το "φύσηξαν", το αγνόησαν;
Δεν ξέρω...δεν μου είπαν κάτι και δεν ρώτησα (το ξέχασα γιατί βιαζόμουν). Σίγουρα δεν το άλλαξαν γιατί δεν με έχουν χρεώσει...ίσως να το φύσηξαν αλλά εικάζω ότι δεν ασχολήθηκαν καν!! Θα το κοιτάξω μόνος μου έτσι και αλλιώς μετά τις διακοπές που θα έχει γεμίσει και άμμο, σκόνες κλπ.
Για την τιμή έγραψα πιο πάνω.
-
@fanis75 , μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, πες μας, σε παρακαλώ, αν παρατηρείς αλλαγή στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου με τα w0-16 (ήχο, κατανάλωση καυσίμου και ελαίου).
-
Πολύ έκανες Φανή και έβαλες το καλό λάδι. Money well spent! Το φίλτρο καμπίνας της μπαταρίας για να το βγάλεις πρέπει να έχεις ειδικό κλειδί προφανώς;
Toyota Corolla 2019