-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Διάβασε βιβλία
Πόσα πια να διαβάσω!?!?! Με 1 πτυχίο και 2 μεταπτυχιακά....φτάνει....έχω διαβάσει για 5 ζωές.
Δες την Σιγκαπούρη που δεν παράγει ΤΙΠΟΤΑ (μόνο αυγά) που είναι σήμερα και που ήταν πριν 40 χρόνια.
Ο ΑΓΠ πήρε άπειρα χρήματα και αντί να εξηγήσει στον κόσμο γιατί τα μοιράζει και τι είναι οι επιδοτήσεις τα έκανε σκυλάδικα και ρουσφέτια. Έτσι φάγανε όλοι (αντί να επενδύσουν) και έμειναν με το πουλί στο χέρι μετά.
Όταν πήγε να εκσυγχρονίσει το ΕΣΥ τέλος '80 και του παρουσιάστηκε το σχέδιο (top of the line, ιδιο με Αμέρικα σύστημα παρακολούθησης) ο τότε υπουργός του είπε "Πρόεδρε, εαν το κάνουμε αυτό, το οποιο είναι τέλειο, δεν πρόκεται ούτε 5% να πάρουμε στις επόμενες εκλογές"....και πολλά άλλα τέτοια....αληθινές ιστορίες που είσαι μικρός για να τις γνωρίζεις....
-
Επί ΠΑΣΟΚ δεν "έτρωγαν" μόνο πολιτικοί και πολιτευτές. Έφαγε και μεγάλο ποσοστό πολιτών που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι πολίτες ψηφίζουν και σήμερα. Δεν άλλαξαν χώρα.
Και πάρα πολλοί από αυτούς σήμερα ζούνε μία καλή ζωή.
Με καλά σπίτια, καλά αυτοκίνητα, επιχειρήσεις, οικογένειες, παιδιά, εξοχικά, έχουν και υπαλλήλους, και...και...και...Το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου δεν ήταν τυχαίο. Ήξερε σε ποιους απευθυνόταν.
-
Γάτος, πόσο λούμπεν μας φαίνονται αυτά σήμερα...η χώρα προσχώρησε πέρασε από αυτό το στάδιο που βρίσκονται άλλες χώρες σήμερα. Όλα είναι μια πορεία οριμανσης του λαού και των αντιδράσεων του. Φτάσαμε από εμφυλίους και κομματικά καφενεία σε συγκυβερνήσεις. Είναι μεγάλη διαδρομή αυτή για μια με δύο γενιές ανθρώπων.
Φάνη, δεν λέω ρε συ για τα πτυχία σου. Και εγώ σκέφτομαι να πάω για τρίτο αλλά δεν έχω χρόνο. Ίσως με e learning.
Λέω να διαβάσεις για τα θέματα που σε απασχολούν. Σας είχα βάλει κάποια ωραία άρθρα και μάλιστα δεξιών που ανέλυαν την βιομηχανία στην Ελλάδα.
Μέγα λάθος να συγκρινεις άλλες χώρες εντάσεως εργατικού δυναμικού με άλλες συνθήκες με ομοσπονδίες ( Ευρώπη) με ένταση τεχνολογίας κτλ.Ξεκάθαρα εμείς από τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη πείραμετον ρόλο που μπορούσαμε, αυτόν της περιφέρειας. Παρ όλα αυτά με εποχές ΠΑΣΟΚ αλλά και με ΝΔ μη την ξέχναμε και αυτήν απ' έξω, τα μεγαλύτερα ελλειματα τα είχαμε επί ΝΔ. Αλλά οκ να δεχτώ τις διεθνής συγκυρίες. Τι έλεγα;;; Αααα Παρ όλα αυτά παίξαμε τον ρόλο του κέντρου στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Πριν την κρίση θυμάσαι τα ανοίγματα ελληνικών κεφαλαίων και πέρα από τα Βαλκάνια. Τις επενδύσεις τους, την μεταφορά ελληνικού know how σε τρίτες χώρες πέρα από τα Βαλκάνια. Για πάνε με χρονική κάψουλα και πες το αυτό τη δεκαετία του 60 να έτριβαν τα μάτια τους.
Είπαμε το ΠΑΣΟΚ είχε και λαμόγια. Και πολλά μάλιστα. Αλλά το γενικό ρεζουμε είναι ότι η χώρα δεν τα πήγε άσχημα. Καθόλου μάλιστα όταν συγκρίνεις το από πού ξεκίνησε και σε τι κατάσταση ήταν πολλοί κοινωνικοι δείκτες της
-
Αχ...ωραίες θύμισες. Μισό να πάω να βάλω μπρος το Σαραβαλastra-Σκουριastra του ενενηντατριω να αναπολησω Πασοκαρα.
Τo τι δούλεμα έχω ρίξει στον πατέρα μου που το ξαναέφτιαξε δεν περιγράφεται...(Νo NΔ money -call me aposyrsi- was used for the purchase of this vehiκωλ)
-
Εγώ δεν μπορώ τον αφορισμό. Παρ όλο που είστε νέοι σχετικά άνθρωποι παρουσιάζετε εμμονές που είχαν οι παππούδες και πατεράδες σας.
Για αυτό και αντιδρώ. Βρείτε τα θετικά και τα αρνητικά υπερθεματιστε τα και βρείτε νέες λύσεις. Ο αφορισμός και οι ακραίες δηλώσεις μόνο σκοταδισμό φερνουν
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επί ΠΑΣΟΚ δεν "έτρωγαν" μόνο πολιτικοί και πολιτευτές. Έφαγε και μεγάλο ποσοστό πολιτών που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι πολίτες ψηφίζουν και σήμερα. Δεν άλλαξαν χώρα.
Και πάρα πολλοί από αυτούς σήμερα ζούνε μία καλή ζωή.Προφανώς!!! Απλά σήμερα δεν μπορούν να φάνε άλλο, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά!!
-
Δυστυχώς Lap μια χώρα,ένα κράτος,μια κοινωνία παρομοιάζω τη ζωή της όπως ενός ανθρώπου που πρωτοεμφανίζεται ο καρκίνος.Αν τον προλάβεις στην αρχή,in situ έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες ίασης.Άντε και στο 1ο ή 2ο στάδιο κάτι προλαβαίνεις.Όταν τον αφήσεις καιρό,χωρίς πραγματική θεραπεία,στο μεταστατικό στάδιο δεν υπάρχει γυρισμός.Παρηγορητική θεραπεία και περιμένεις το μοιραίο...
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
αγπ και προοδος....
καλο....
εγω ξερω ενα με μια μιλφ που εψηνε καστανα...Όχι καλαμπόκια; (Cornstar)
Στα νέα της ημέρας:
395μύρια για ένα μήνα. Πριν κάμποσο καιρό ο fiverg μας ποσταρει άρθρο που έλεγε ότι η Πολωνία δίνει 560000€ τη μέρα για τους λιγνίτες της ήτοι 204,4μυρια το χρόνο ή κάτι λιγότερο απο 1000 Λυκαβηττούς/Μπακοcoins
Λάθος. Το πρόστιμο που είχα γράψει αφορά ένα και μόνο λιγνιτικό πεδίο. Όσο για την επιδοματική πολιτκή της κυβέρνησης και πάλι ενάντιος είμαι. Οριζόντια σε όλους από το λεφτόδεντρο. Ε, με κάτι τέτοια τα βλέπουν και οι άλλοι και σου λένε ένα σωρό τρελλά (π.χ. βάλε σε συνταγογράφηση για όλους το PCR). Έχουμε φαίνεται λεφτα και δεν το ξέρουμε. Επιδότηση μόνο σε όσους πρέπει (εγώ θα ήμουνα απ' έξω). Το θα πει "οριζόντια σε όλους;". Επιδοτούμε δλδ κατανάλωση σε βιλίτσες; Αυτό δεν είναι μέτρο λογικό, είναι προεκλογικό.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και πάρα πολλοί από αυτούς σήμερα ζούνε μία καλή ζωή.Προφανώς!!! Απλά σήμερα δεν μπορούν να φάνε άλλο, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά!!
Σε αυτό έχετε δίκιο. Είχε δίκιο, μαζί τα φάγαμε.
Δεν υπάρχουν λεφτά για πολλούς λόγους. Και για εσωτερικούς, κακή διαχείριση, βλάκες διοικητές ταμείων και οργανισμών, λαμόγια κτλ αλλά κυρίως διότι για κάποιον λόγο η χώρα μας χτυπήθηκε αλύπητα κατά την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση. Δεν χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας σε 2-3 έτη επειδή κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πριν 50-40-30 έτη. Είναι αστείο όποιος ξέρει λίγα οικονομία να το υποστηρίζει αυτό. Δεν γίνεται μια χώρα καταρρέυσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αν δεν εμπλακεί σε πόλεμο ή κάτι άλλο ακραιο.
Να συμφωνήσω ότι είχαμε μερίδιο ευθύνης και εμείς ως ψηφοφόροι, αν και εγώ δεν ψήφιζα τότε γιατί δεν υπήρχα καν, αλλά μη ξεχνάτε βασικά πράγματα.
Είχαμε ένα κοινό νόμισμα, το δυνατότερο του πλανήτη, με οικονομίες τελειως διαφορετικές μεταξύ τους που ζητούσαν διαφορετικά πράγματα από το νόμισμα τους αλλά και με έκθεση μεταξύ τους. Τι τέλεια κατάσταση να παίξουν οι αγορές με τα συναλλαγματικά αποθέματα σε ευρώ πιέζοντας αδύναμες χώρες;;;Ήταν σαν να το προκαλούμε...
Δεν είχαμε ούτε μηχανισμό στήριξης, ούτε μηχανιαμιυς προστασίας ούτε τίποτα. Σκέφτηκαν να τα φτιάξουν στην πλατη μας και για να περάσει από τα κοινοβούλια τους είπαν πως θα είναι αυστηρά. Έμοιαζε σαν να ήθελαν να χτυπηθεί το ευρώ. Αλλά δεν θα μπω σε τέτοια συνωμοσιολογια Πιο πολύ πιστεύω πως ήταν αποτέλεσμα της ημιτελούς οικονομικής ομοσπονδιοποιησης. Διότι οι μηχανισμοί στήριξης εκ των πραγμάτων σημαίνει και ομοσπονδιοποιηση έστω ως ένα σημείο
Δεν ζούμε ότι ζούμε επειδή πριν 40 έτη κυβέρνησε ο ΑΓΠ ....ξεκολλάτε με τέτοιες απόψεις ταξιτζήδων. Διαβάστε!!!
-
Το ξέρω fiverg, αλλά αν (θεωρητικά) συνεχιστει η επιδότηση θα χαθει πολύ μεγάλο μέρος από τα λεφτα της πώλησης της ΔΕΗ, άρα γιατί έγινε τελικά; (Γνωστή η απάντηση)
-
Ήρθαν επιδοτήσεις....πολλές και μεγάλες. Οι λόγοι κυρίως 2:
- Να εκμοντερνιστεί η παραγωγή ώστε να είναι ανταγωνιστικά τα προϊόντα και σε τιμές.
- Να αλλάξει το προϊόν λόγω ποσοστόσεων της Ε.Ε. (ελάχιστοι ήξεραν για αυτό...μαντέψτε γιατί???).
Από αυτά τα 2 τι έμαθα οι αγρότες? ΤΙΠΟΤΑ...!! Τους είπαν απλά πάρτε λεφτά. Ούτε για ποιο λόγο, ούτε για πόσα χρόνια. Και τα λεφτά έγιναν Χαιλουξ, Ντατσουν και μπουζούκια με λελουδα και κορίτσια. Και μετά τα λεφτά τελείωσανε (αλλά ο ΑΓΠ και οι κλέφτες είχαν βγει 2 φορές και έπιναν οι μισοί Έλληνες νερό στο όνομά τους) και ο δράκος δεν ήρθε και αρχίσανε απεργίες, γκρίνιες, να πετάνε τα φρούτα (ακόμα θυμάμαι τις κομπόστες και τους χυμούς στο τσίγκινο στο σχολείο)....
Έγιναν ΔΕΚΟ για να υπάρχει κοινωνικό κράτος...και στις ΔΕΚΟ διορίστηκαν κλητήρες και απόφοιτοι λυκείου (του κόμματος όμως), με στόχο να αποτύχουν...ώστε να υπάρχει η δικαιολογία "προσπαθήσαμε αλλά δεν δουλεύει το μοντέλο", οπότε ιδιωτικοποιήσεις για να φάμε και άλλο....
Επιχειρηματίας γνωστός και παλιός (δεν ζει πια)...ήθελε ISO από τους πρώτους στην Ελλάδα. Έκανα πτυχιακή εκει στο TQM. Τα έκανε όλα σωστά...για να το πάρει βιλίτσα στην Ύδρα στην μαμά γνωστού Δημάρχουν. Είχε μόνιμα 2 στην "μισθοδοσία" του, την εν λόγω μαμά και τον συγχωρεμένο τον Άκη....πολλά λεφτά. Όλοι του συναφιού του το ίδιο έκαναν με διάφορους...εύκολα τα ΙΖΟ, τα έργα και οι διαγωνισμοί.
3 μικρές ιστορίες...από τις 100αδες.
-
Να δείτε που όλοι αυτοί ήταν αριστεροί!...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να δείτε που όλοι αυτοί ήταν αριστεροί!...
Εεεεεεε πράγματι... Τον καιρό της πασοκίλας αριστεροί δεν έτρωγαν. Προεξαρχόντων σεβάσμιων καθηγητών μας και συμφοιτητών μας με κάτι αριστερές ταμπέλες ναααα (με το συμπάθειο)... Δεν είναι ότι διαβάσαμε την θεωρία για να την "λέμε" στους αριστερούς γνωστούς μας και να κάνουμε χαβαλέ, παραδείγματα είδαμε και μάλιστα πολύ χειροπιαστά, γιατί νομίζεις οτι γελάμε με την αριστερή τενεκεδοσύνη και υποκρισία;
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ξέρω fiverg, αλλά αν (θεωρητικά) συνεχιστει η επιδότηση θα χαθει πολύ μεγάλο μέρος από τα λεφτα της πώλησης της ΔΕΗ, άρα γιατί έγινε τελικά; (Γνωστή η απάντηση)
Βρε 100 φορές έχω ρωτήσει, αν ήταν κρατική η ΔΕΗ (δεν είναι;) με φουλ λιγνιτικά (τώρα δεν είναι φουλ;) ΣΗΜΕΡΑ θα είχε μικρότερο κόστος παραγωγής κιλοβατώρας; Πόθεν; Εν ολίγης πουλάει η ΔΕΗ σήμερα την κιλοβατώρα με κανένα τρελλό κέρδος;
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχει κολλήσει η βελόνα... Ανεμβολίαστοι αστυνομικοί και ανεμβολίαστοι αστυνομικοί. Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία με κάπου 20% εκπαιδευτικών να είναι ανεμβολίαστοι. Μιλιά η αριστερή ιντελιγκέτσια επί του θέματος... Ποιο είναι πιο σημαντικό για την κοινωνία; Ελα μου ντε...
Προσωπικά λέω να εμβολιαστούν οι πάντες. Αλλά δεν δημοσιεύω κάθε τρεις και λίγο posts που μεροληπτούν φανερά και μπατάρουν τόσο προφανώς ιδεολογικά που δεν αντέχουν κριτική. Θέλουμε να εμβολιαστούν οι πάντες άνω των 50 π.χ. ή δεν θέλουμε; Εγώ λέω ναι. Τα κόμματα, οι ιδεολογίες και οι υποστηρικτές τους ας κρυφτούν το κάθε ένα στα ψηφαλάκια του.
Οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί είναι όλοι Δεξιοί κι οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι είναι όλοι αριστεροί;
Βλέπεις ποιες βελόνες είναι κολλημένες;Απλά αν ΔΕΝ υποχρεωθούν οι ένστολοι πρώτα, καταρρέει κάθε έννοια υποχρεωτικότητας.
Βεβαίως και δεν είναι γι αυτό και δεν καταλαβαίνω το τόσο "μένος". ΔΥ και οι μεν, ΔΥ και οι δε. Που είναι η διαφορά; Ο μεν ανεμβολίαστος αστυνομικός ελέγχει το παιδί μου μέσα στο λεωφορείο, ο δε εκπαιδευτικός ελέγχει τα πιστοποιητικά του στο σχολείο. Καθόλου περίεργο δεν φαίνεται σε κανέναν ότι ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του εμβολιασμένου παιδιού μου (με τα ανεμβολίαστα άραγε τι κάνει, ελέγχει ή "συμπάσχει κατανοώντας"); Μάλλον όχι γιατί ο ένας είναι απλά "μπάτσος". Και γενικώς επειδή υπάρχουν τέτοιες κουτοπόνηρες τοποθετήσεις από τα κόμματα, υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους και τέρμα. Οτιδήποτε άλλο προτείνεται, είναι απλά θόρυβος. Αλλά τι να συζηταμε τώρα, εδώ η κυβέρνηση πάει να πάρει πίσω και το 100ρικο που θα πλήρωναν οι άνω των 65.
Υπάρχει τόσο μένος προς τους ενστόλους, όσο υπάρχει απ' την πλευρά σου προς τους δασκάλους. Δηλαδή καθόλου;
Μιλάμε σοβαρά τώρα;
Σε ποια χώρα του κόσμου είναι εθελοντικό το αν θα κάνει τα απαραίτητα απ' το νόμο εμβόλια ένας διαβιβαστής του Στρατού κι ένας γραμματέας Αστυνομικού Τμήματος, ένας Καταδρομέας Πεζοναύτης κι ένας Λιμενικός στη βάρκα, ένας Ανθυπασπιστής τεθωρακισμένων, ένας πιλότος ελικοπτέρου κι ένας οδηγός περιπολικού, ένας φαντάρος κι ένας συνοριοφύλακας, ένας Αντιναύαρχος κι ένας Ταξίαρχος της Αστυνομίας, αλλά θα είναι υποχρεωτικό για τη δασκάλα Ιστορίας, τον καθηγητή Θρησκευτικών και τον Διευθυντή Γυμνασίου που δεν έρχεται στο ρεπό του να ανάψει το καλοριφέρ κι έναν συνταξιούχο ταξιτζή που θρέφει μισίρια στο χωριό του;Μαντέψτε σε ποια...
Εκεί που η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστερής Ιντελιτζένσιας καταφέρεται με μένος κατά του εθνοσήμου...Θα τ'ακούν σε άλλε χώρες μάχιμες και θα τους φεύγουν τα τσίσα απ' τα γέλια.
-
Όλοι μας ξέρουμε πασοκους λαμόγια. Όλοι μας. Να είμαστε ειλικρινείς.
Αντίστοιχα και η ΝΔ είχε τα δικά της.
Όποιο κόμμα και αν ήταν θα είχε λαμόγια δίπλα του.
Τα λαμόγια δεν έχουν κόμματα και ιδεολογίες, κολλάνε στην εξουσία για να κάνουν δουλειές. Ούτε όμως και τα κόμματα δεν λένε όχι. Τους συμφέρει και αυτούς.
Το να βάζουμε όμως ένα φανταστικό σενάριο στο μυαλό μας με μια Ελλάδα χωρίς λαμόγια, με αγαθές προθέσεις όλων των πολιτών της, με ανάπτυξη 10 % κάθε έτος, με πολίτες που ψηφίζουν διαβάζοντας τα προγράμματα και μάλιστα να τα κατανοούν, με εργοαστασια και βιομηχανίες που ανταγωνίζονται μεγάλες δυνάμεις και αυτές να μη μας βάζουν κανένα εμπόδιο για την ανάπτυξη μας γιατί μας θαυμάζουν και υποκλίνονται στην επιχειρηματικότητα μας είναι στα όρια του σεναρίου επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα βάση αυτού να πορευόμαστε και ως πολιτικά όντα...
Να συγκρίνεις έναν ιδεατό κόσμο με την πραγματικότητα και να βγάζεις σκάρτη την πραγματικότητα το καταλαβαίνετε και εσεις πως δεν είναι σοβαρό σενάριο.
Φιλολογική ιστοριουλα είναι.Μπορεί να γίνει κριτική;;; Σαφέστατα!!!!
Να γίνουν αναλύσεις κόστους ευκαιρίας με πραγματικά δεδομένα της κάθε εποχής και να πούμε ποιες λάθος επιλογές είχαν γίνει. Αυτό ναι το δέχομαι και είναι υγιές. Αλλά πιστεύω καταλαβαίνετε το ακραιο της υπόθεσης πως η χώρα είναι χειρότερη από ότι το 1950-1970.
Αυτό που δεν έχουμε είναι ο σεβασμός. Αυτό μου λείπει εμένα. Βλέπεις παντού γκράφιτι σε ξένες περιουσίες, βρωμιά χωρίς να σέβονται το δημόσιο χώρο. Δεν υπάρχει αυτοέλεγχος και όρια στην συμπεριφορά των πολιτών. Φωνασκιες και φασαρίες σε ώρες κοινής ησυχίας, μη σεβασμός των γυναικών κτλ
Όλα αυτά με στεναχωρούν. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα λαμόγια δεν έχουν κόμματα και ιδεολογίες.
Το να βάζουμε όμως ένα φανταστικό σενάριο στο μυαλό μας
-
Σαφώς υπάρχουν λαμόγια...όταν όμως το ψάρι βρωμάει από την κορυφή και το 95% είναι λαμόγια, τότε κάτι συμβαίνει...
-
Από την στιγμή που έγινε σε άλλες χώρες (πολλές) τότε δεν είναι φανταστικό το σενάριο αλλά ρεαλιστικό. Απλά εδώ εφαρμόστηκε λάθος (σου έδωσα 2 παραδείγματα ήδη). Εσύ το ονομάζεις φανταστικό για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα του ΠΑΣΟΚ (και της ΝΔ εν μέρη).
Το πράγμα είναι απλό: πήραμε ΠΟΛΛΑ λεφτά για συκγκεριμένους σκοπούς και τα ΧΑΛΣΑΜΕ σε τελείως διαφορετικούς σκοπούς...οπότε η πορεία και το τέλος ήταν προδιαγεγραμένα. Σαν να σου δίνουν οι γονείς σου λεφτά στα 20 σου να πάρεις σπίτι και εσύ να τα τρως σε αμάξια, γκόμενες και εξόδους. Και μετά στα 40 σου να γκρινιάζεις γιατί δεν έχεις δικό σου σπίτι. Ακριβώς αυτό έγινε στην Ελλάδα την δεκαετία του '80. Λεφτά για να ΜΗΝ τους έχουμε μετά ανάγκη...μάντεψε τι τα κάναμε και τι έγινε...όλοι το ξέρουμε. Όταν τους χρειαστήκαμε ξανά, δικαίως μας γ@μήσανε!
Αυτό που δεν έχουμε είναι ο σεβασμός. Αυτό μου λείπει εμένα. Βλέπεις παντού γκράφιτι σε ξένες περιουσίες, βρωμιά χωρίς να σέβονται το δημόσιο χώρο. Δεν υπάρχει αυτοέλεγχος και όρια στην συμπεριφορά των πολιτών. Φωνασκιες και φασαρίες σε ώρες κοινής ησυχίας, μη σεβασμός των γυναικών κτλ
Αυτά είναι απόρεια του ΠΑΣΟΚ και της ασυδοσίας του και φυσικά έλλειψη παιδείας.
-
-
Έχει κολλήσει η βελόνα... Ανεμβολίαστοι αστυνομικοί και ανεμβολίαστοι αστυνομικοί. Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία με κάπου 20% εκπαιδευτικών να είναι ανεμβολίαστοι. Μιλιά η αριστερή ιντελιγκέτσια επί του θέματος... Ποιο είναι πιο σημαντικό για την κοινωνία; Ελα μου ντε...
Προσωπικά λέω να εμβολιαστούν οι πάντες. Αλλά δεν δημοσιεύω κάθε τρεις και λίγο posts που μεροληπτούν φανερά και μπατάρουν τόσο προφανώς ιδεολογικά που δεν αντέχουν κριτική. Θέλουμε να εμβολιαστούν οι πάντες άνω των 50 π.χ. ή δεν θέλουμε; Εγώ λέω ναι. Τα κόμματα, οι ιδεολογίες και οι υποστηρικτές τους ας κρυφτούν το κάθε ένα στα ψηφαλάκια του.
Οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί είναι όλοι Δεξιοί κι οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι είναι όλοι αριστεροί;
Βλέπεις ποιες βελόνες είναι κολλημένες;Απλά αν ΔΕΝ υποχρεωθούν οι ένστολοι πρώτα, καταρρέει κάθε έννοια υποχρεωτικότητας.
Βεβαίως και δεν είναι γι αυτό και δεν καταλαβαίνω το τόσο "μένος". ΔΥ και οι μεν, ΔΥ και οι δε. Που είναι η διαφορά; Ο μεν ανεμβολίαστος αστυνομικός ελέγχει το παιδί μου μέσα στο λεωφορείο, ο δε εκπαιδευτικός ελέγχει τα πιστοποιητικά του στο σχολείο. Καθόλου περίεργο δεν φαίνεται σε κανέναν ότι ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του εμβολιασμένου παιδιού μου (με τα ανεμβολίαστα άραγε τι κάνει, ελέγχει ή "συμπάσχει κατανοώντας"); Μάλλον όχι γιατί ο ένας είναι απλά "μπάτσος". Και γενικώς επειδή υπάρχουν τέτοιες κουτοπόνηρες τοποθετήσεις από τα κόμματα, υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους και τέρμα. Οτιδήποτε άλλο προτείνεται, είναι απλά θόρυβος. Αλλά τι να συζηταμε τώρα, εδώ η κυβέρνηση πάει να πάρει πίσω και το 100ρικο που θα πλήρωναν οι άνω των 65.
Υπάρχει τόσο μένος προς τους ενστόλους, όσο υπάρχει απ' την πλευρά σου προς τους δασκάλους. Δηλαδή καθόλου;
Μιλάμε σοβαρά τώρα;
Σε ποια χώρα του κόσμου είναι εθελοντικό το αν θα κάνει τα απαραίτητα απ' το νόμο εμβόλια ένας διαβιβαστής του Στρατού κι ένας γραμματέας Αστυνομικού Τμήματος, ένας Καταδρομέας Πεζοναύτης κι ένας Λιμενικός στη βάρκα, ένας Ανθυπασπιστής τεθωρακισμένων, ένας πιλότος ελικοπτέρου κι ένας οδηγός περιπολικού, ένας φαντάρος κι ένας συνοριοφύλακας, ένας Αντιναύαρχος κι ένας Ταξίαρχος της Αστυνομίας, αλλά θα είναι υποχρεωτικό για τη δασκάλα Ιστορίας, τον καθηγητή Θρησκευτικών και τον Διευθυντή Γυμνασίου που δεν έρχεται στο ρεπό του να ανάψει το καλοριφέρ κι έναν συνταξιούχο ταξιτζή που θρέφει μισίρια στο χωριό του;Μαντέψτε σε ποια...
Εκεί που η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστερής Ιντελιτζένσιας καταφέρεται με μένος κατά του εθνοσήμου...Θα τ'ακούν σε άλλε χώρες μάχιμες και θα τους φεύγουν τα τσίσα απ' τα γέλια.
Οι μόνες χώρες που προς το παρόν άκουσα για υποχρεωτικό εμβολιασμό ενστόλων ήταν οι ΗΠΑ σε μεγάλες μονάδες και ούτε και για αυτό είμαι σίγουρος. Υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν έχω δει προς το παρόν πουθενά σε καμία χώρα. Ούτε σε ΕΔ ούτε σε σώματα ασφαλείας. Για έλα εσύ τώρα και βγάλε ένα φετφά "πιλότοι που δεν κάνουν εμβόλιο να μην αναχαιτίζουν, πάνε γραφείο" να σε δω μετά... Όλα εύκολα τα βλέπεις...
Αλλά κατά τα άλλα το να κάνει ανεμβολίαστος καθηγητής σε 6 διαφορετικές τάξεις κάθε μέρα (100-120 παιδιά) είναι φυσιολογικότατο. Και να κάνει και έλεγχο στους μαθητές για τα πιστοποιητικά τους. Αμ πως; -
"Δεν τα φάγαμε μαζί" απαντούν λοιπόν οι Δεξιοί (κι οι Κεντρώοι;) στον Οτσαλανοφάγο...
"Εσείς τα φάγατε!" -
@fiverg said in [ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2]
Αλλά κατά τα άλλα το να κάνει ανεμβολίαστος καθηγητής σε 6 διαφορετικές τάξεις κάθε μέρα (100-120 παιδιά) είναι φυσιολογικότατο. Και να κάνει και έλεγχο στους μαθητές για τα πιστοποιητικά τους. Αμ πως;
Είναι και αυτός ένας τρόπος εμπανάστασης και αντίστασης κατά του Μητσοτακέικου. Κάπως έτσι θα γίνει η ανατροπή.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2