-
Ναι αλλά για covid δεν ισχύει (που θα έπρεπε). Σου εύχομαι τα καλύτερα.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι αλλά για covid δεν ισχύει (που θα έπρεπε). Σου εύχομαι τα καλύτερα.
Δυστυχώς δεν ισχύει. Αλλά νομίζω σε όλο τον κόσμο νομίζω ότι επί του παρόντος μόνο κρατικές δομές υγείας νοσηλευουν περιστατικά κορονοιου
-
Μετά από τόσο καιρό στο πρόβλημα θα μπορούσε να ισχύσει για εμβολιασμενους όμως αλλά οι ασφαλιστικες εταιρειες παγκοσμιως σφυρανε αδιάφορα...
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μετά από τόσο καιρό στο πρόβλημα θα μπορούσε να ισχύσει για εμβολιασμενους όμως αλλά οι ασφαλιστικες εταιρειες παγκοσμιως σφυρανε αδιάφορα...
Τι θέλεις να πεις Γιόχαν;
Πες το μου καθαρά!
Πως πληρώνοντας ως κοινός θνητος την ιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις πλήρη περίθαλψη και προστασία;
Πως "πετιούνται" λεφτά για το τίποτα στη κυριολεξία, ενώ για να φτιάξουμε ΜΕΘ και κλίνες επαρκείς για όλους, δεν υπάρχει χρήμα; -
Από τον τρόπο που τιμολογουν οι ασφαλιστικές δεν νομίζω ότι μπορούν σε μια ασθένεια που δεν έχει συγκεκριμένα φάρμακα και πρωτόκολλα να τα καλύψουν. Μπορεί να θεωρηθεί ότι διαφεύγουν έντεχνα, από την άλλη όμως για μια θεραπεία καρκίνου δίνουν "εύκολα" 100 χιλιάρικα min.
-
Άρα τώρα με τον εμβολιασμό ΑΝΕΤΑ θα μπορούσαν να νοσηλευουν τους εμβολιασμενους ασφαλισμένους τους αφού ναι μεν αυτοί τήρησαν τα υποχρεωτικά της πολιτείας αλλά παραμένουν άρρωστοι (και πιο ήπια)...
-
Το ότι αν πάθεις πνευμονία από πνευμονιόκο σε καλύπτουν, αλλά αν πάθεις από άλλη αιτία (κόβιντ) όχι, σαν παράδειγμα...
Αν σπάσει το πόδι μου από πτώση απ το ποδήλατο καλύπτομαι, αν σπάσει από πτώση από άλογο, όχι...
Η αποδοχή αυτής της λογικής, είναι απ τις μεγαλύτερες νόμιμες απάτες διαχρονικά.Οπότε για να το συνειδητοποιουμε όλοι, πληρώνεις για να μη νοσηλεύονται και γύφτοι στο ίδιο ίδρυμα... εκτός κι αν οι γύφτοι, έχουν πιο πολλά λεφτά από σένα...
-
Απο ποδήλατο έχω πέσει, έχω κάνει και εγχείρηση και έχω βγάλει και λεφτά. Από άλογο όχι ακόμη. Επίσης αν είσαι σε μονάδα "υψηλής" (υποτίθεται) "απολύμανσης" και έχεις "γύφτους" δίπλα σου θα αναθεωρήσεις. Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε... Την ασφάλεια την βρίζεις (προφανώς) όσο την πληρώνεις. Μια φορά θα σου χρειαστεί...
-
Φανή για να μην παρεξηγηθώ, το δεύτερο ενικό ήταν σχήμα λόγου, δεν απευθυνόμουν μόνο σε σένα, αλλά σε όλους.
Για 22 χρόνια οι εταιρείες που εργαζόμουν παρείχαν και ιδιωτική ιατροφαρμακευτική.
Αλλά ότι σοβαρό έπαθα, στο "βρώμικο" αλλά σίγουρο γενικό νοσοκομείο με θεράπευσαν. Τις ιδιωτικές χρησιμοποίησα μόνο για δευτερεύοντα, για να λάβω υπηρεσίες υπερτιμημενες κατά 5 φορές, που πλήρωνε η ασφαλιστική...
Κι αυτός είναι ο ρόλος των ιδιωτικών, έπρεπε να τις παρέχουν όλοι στους εργαζόμενους τους, για "τα εύκολα" και το ΕΣΥ να είναι το βαρύ πυροβολικό για όλους μας. Ποτέ δεν θα πλήρωνα ιδιωτική απ τη τσέπη μου, ηθελημένα.Τέλος πάντων, άλλο θέμα:
https://www.euro2day.gr/news/w...oy-h-proedros-toy-koinovo.html
"Την Τρίτη, η εφημερίδα Adresseavisen
αποκάλυψε πως η Χάνσεν, όταν ήταν επαρχιακή βουλευτής, συνέχιζε να επωφελείται από μια υπηρεσιακή κατοικία στο Όσλο, μετά το 2014, ενώ είχε αγοράσει εκείνη τη χρονιά με τον σύζυγό της ένα σπίτι στο Σκι, σε απόσταση 29 χιλιομέτρων από τη νορβηγική πρωτεύουσα.Οι κανονισμοί που ισχύουν στη Νορβηγία προβλέπουν πως μονάχα οι βουλευτές που ζουν σε απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων από το Όσλο έχουν δικαίωμα να τους παραχωρείται μια υπηρεσιακή κατοικία από το κοινοβούλιο.
Η Χάνσεν, που δήλωσε την αλλαγή διεύθυνσης το 2017, υποστήριξε πως δεν κατανόησε καλά τον κανονισμό."
Ρε με τι σαχλαμάρες ασχολούνται οι Βάρβαροι. Ελάτε ρε δω που είναι Βαλκάνια, να μάθετε μπαλίτσα απ τους Άρχοντες!
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ή όχι;
Τι λέει η αριστερά;
Εγώ λέω ναι.
Αυτό το ερώτημα έχει τεθεί κι απαντηθεί ξανά και ξανά εδώ μέσα.
Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος της Αριστεράς, αυτού του θεριού μπροστά στο οποίο έχεις το σθένος να στέκεσαι μόνος και να απευθύνεις ερωτήματα.
Όμως αν και προσωπικά δε γουστάρω τις υποχρεωτικότητες, σε αυτή την περίπτωση θα σταθώ δίπλα σου.
Θέλω τόσο πολύ, κυρίως από περιέργεια, να δω αστυνομικούς, στρατιωτικούς και παπάδες να αγκαλιάζουν τον δικαιωματισμό και τον ακτιβισμό, αστυνομικούς να εξαναγκάζουν μπάτσους, ΑλφαΜήτες να εξαναγκάζουν λοχίες, κι όλοι μαζί να μπουκάρουν σε μοναστήρια κι ενορίες με σύριγγες στα χέρια οι μεν, σταυρούς εικόνες και φυλλάδια για το εξακόσια εξηνταέξι οι δε, ενώ οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων έχουν ανάψει καπνογόνα και φωνάζουν συνθήματα, με τη Θεανώ να εκφωνεί στο Κόκκινο και τον Κούλη να κάνει διάγγελμα κάθε Τρίτη και Πέμπτη για το ότι είμαστε πλέον στις Τελευταίες Γιάρδες της Πανδημίας... -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απο ποδήλατο έχω πέσει, έχω κάνει και εγχείρηση και έχω βγάλει και λεφτά. Από άλογο όχι ακόμη. Επίσης αν είσαι σε μονάδα "υψηλής" (υποτίθεται) "απολύμανσης" και έχεις "γύφτους" δίπλα σου θα αναθεωρήσεις. Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε... Την ασφάλεια την βρίζεις (προφανώς) όσο την πληρώνεις. Μια φορά θα σου χρειαστεί...
Οπως συνεβη σε εμενα. Οταν τη χρειαστηκα ηταν εκει και γλυτωσα τα θυμαρακια. Μια φορα μα ηταν αρκετη.
-
Επειδη τα παντα εχουν μια ιστορικη σειρα διαβαζοντας καποιες αποψεις θα ηθελα να να πω και τη δικη μου αποψη. Τα εμβολια κυκλοφωρησαν λιγους μηνες μετα το ξεσπασμα της νοσου και πριν αυτη αρχισει τις μεταλλαξεις. Εαν οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και αλλου με αφορμη καποια περιστατικα παρενεργειων της ταξης 1 στο εκ δεν εκκινουσε το κινημα των αντιεμβολιστων σημερα τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. Τα εμβολια προορισμενα για την νοσο Α καλουνται τωρα να μας προστατευσουν απο την Δ. Αντι να ακουσουν τον ΠΟΥ πολλοι ανοητοι επελεξαν να ακουσουν τον Τραμπ, Μπολσοναρου, Πολακη και αλλους. Ετσι φτασαμε εμβολιασμενοι για την Α να πεθαινουν απο την Δ. Η υποχρεωτικοτητα στο σημειο αυτο ειναι ζωτικης σημασιας. Εαν προκυψει μια Ε ή Ζ και ακομη παγκοσμιως δεν εχουμε εμβολιαστει οι σκηνες του contagion δεν θα ειναι αδυνατο να συμβουν. Τοτε οι Κουτσουμπες, Πολακηδες, Τσιπρες τι θα ζητουν? Περισσοτερες ΜΕΘ στα γηπεδα μπασκετ? Ο Μητσοτακης πρεπει να καταλαβει οτι τα διαγγελματα δεν οδηγουν πουθενα. Θα ειναι τραγικα υπευθυνος γιατι δεν εφηρμοσε στο θεμα δικτατορικη προσεγγιση αλλα εμεινε ερμαιος των τρικαδορων, των ψεκασμενων και των γιαλατζι αγωνιστων.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ή όχι;
Τι λέει η αριστερά;
Εγώ λέω ναι.
Αυτό το ερώτημα έχει τεθεί κι απαντηθεί ξανά και ξανά εδώ μέσα.
Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος της Αριστεράς, αυτού του θεριού μπροστά στο οποίο έχεις το σθένος να στέκεσαι μόνος και να απευθύνεις ερωτήματα.
Όμως αν και προσωπικά δε γουστάρω τις υποχρεωτικότητες, σε αυτή την περίπτωση θα σταθώ δίπλα σου.
Θέλω τόσο πολύ, κυρίως από περιέργεια, να δω αστυνομικούς, στρατιωτικούς και παπάδες να αγκαλιάζουν τον δικαιωματισμό και τον ακτιβισμό, αστυνομικούς να εξαναγκάζουν μπάτσους, ΑλφαΜήτες να εξαναγκάζουν λοχίες, κι όλοι μαζί να μπουκάρουν σε μοναστήρια κι ενορίες με σύριγγες στα χέρια οι μεν, σταυρούς εικόνες και φυλλάδια για το εξακόσια εξηνταέξι οι δε, ενώ οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων έχουν ανάψει καπνογόνα και φωνάζουν συνθήματα, με τη Θεανώ να εκφωνεί στο Κόκκινο και τον Κούλη να κάνει διάγγελμα κάθε Τρίτη και Πέμπτη για το ότι είμαστε πλέον στις Τελευταίες Γιάρδες της Πανδημίας...Θεωρητικά πάντα η υποχρεωτικότητα είναι μονόδρομος. Για όλους κι όλες. Είναι τόσο απλά τα πραγματα. Στην πράξη όμως φαίνεται ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Πείτε η λεπτότητα του θέματος, οι αντιδράσεις από πολύ κόσμο αντιιεμβολιαστές και μη, η καραμέλα της αντισυνταγματικότητας? Θα γίνει μεγάλη επανάσταση πιστεύω. Μακάρι να βγω ψεύτης ή να μην χρειαστεί καν να το δω στην πράξη, αλλά θεωρώ ότι θα δούμε πρωτόγνωρες εικόνες στους δρόμους έτσι και γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.
Τελικά οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, για να μην πω καμιά πιο βαριά λέξη, είναι κάτι ακραίοι, φανατικοι αριστεροί κυρίως, οι οποίοι ακόμα ζουν στο δικό τους ουτοπικό κόσμο και ελπίζουν ότι οι κοινωνίες θα καταστραφούν και θα έρθει ο κομμουνισμός να σώσει τον πλανήτη.
Φανταστείτε το λίγο. Υποχρεωτικός εμβολιασμός παγκόσμια. Δεν θα γίνει τση (το λέω κρητικά) πουτ@ν@ς το κάγκελο με τόσους αντιεμβολιαστές? Παγκόσμια λέω, όχι μόνο στην Ελλάδα. Τελικά η ισοπέδωση των πάντων ίσως να μην είναι τόσο ενέφικτη όσο θέλουμε ή ελπίζουμε να είναι.
Και βέβαια, όπως πάντα κάνω όταν αναφέρομαι στον Κομμουνισμό και φασισμό, πρέπει να δούμε το θέμα σφαιρικά. Τι θαγινόταν σε μια παρόμοια πανδημία σε μια κοινωνία Φασιστική (βλέπε Χίτλερ) ή Κομμουνιστική (βλέπε) Στάλιν? Για μένα είναι τα ίδια βέβαια αλλά η απάντηση είναι ότι όποιος ήταν εντιεμβολιαστής θα έτρωγε μια σφαίρα στο κεφάλι και θα τελείωνε το θέμα απλά τυπικά και ταπεινά. -
@asep said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα ψήφιζα οποιονδήποτε αρκεί να μας έβγαζε έξω από το ευρώ με οποιοδήποτε κόστος.
Το γινατι βγάζει μάτι λέει ο σοφός λαός.
-
Άν περάσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Αυστρία θα ακολουθήσει και η Ελλάδα, δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα επειδή βρισκόταν στο στόχαστρο για τα ακραία μέτρα πριν.
-
Ντάστερ, το παραπάνω το έγραψες ως επιχείρημα ότι καλώς δεν φτιάχνει ΜΕΘ ο Μητσοτάκης, αφού έτσι κι αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι γιατί να πετάμε λεφτά;
Ή για να δείξεις πόσο πιο κρίσιμη γίνεται η έλλειψή τους; -
Ντάστερ, το παραπάνω το έγραψες ως επιχείρημα ότι καλώς δεν φτιάχνει ΜΕΘ ο Μητσοτάκης, αφού έτσι κι αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι γιατί να πετάμε λεφτά;
Ή για να δείξεις πόσο πιο κρίσιμη γίνεται η έλλειψή τους;Αφού η ΜΕΘ είναι η λύση του προβλήματος ας μου εξηγήσει κάποιος γιατι οι Αυστριακοί πάνε σε lockdown και γερμανικά κρατίδια (από τις μεγαλύτερες αναλογίες ΜΕΘ/κατοίκους στον κόσμο) στέλνουν ασθενείς στην Ιταλία. Εννοείται ότι οι γερμανόφωνοι έχουν από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη. Ανάλγητος βέβαια και ο εκεί μητσοτάκης, δεν έφτιαξε ακόμη περισσότερες μεθ...
-
Άρα, καλώς δεν φτιάχνει ΜΕΘ ο Μητσοτάκης, δεν είναι κορόιδο!
Που δεν κάνει και λοκνταουν...Κι ο Τσίπρας επίσης που δεν είχε φτιάξει πριν τη πανδημία, ορθώς έπραξε.
Οπότε και η υποστελέχωση των υπαρχόντων μονάδων, σωστή επίσης.
-
Μεθ φτιάχτηκαν. Δεν αντιλέγω ότι χρειάζονται και αλλες. Άλλο ομως να φτιάξεις μεθ για να έχεις σωστή αναλογία, άλλο να φτιάξεις αβερτα για να αρρωσταίνουν ανεμβολιαστοι ψεκες με την άνεση τους. Δεν είναι λύση οι μεθ, το εμβόλιο είναι. Δεν τις φτιάχνει το λεφτοδεντρο τις μεθ, οι φόροι τις φτιάχνουν.
-
Ή για να δείξεις πόσο πιο κρίσιμη γίνεται η έλλειψή τους;Την καλυτερη αναλογια ΜΕΘ ανα κατοικο να ειχαμε, με τοσους ψεκασμενους δε σωζόμαστε. Απλα μια οικονομικη πληγη παραπανω. Οι Αυστριακοι και λοιποι που το παν στην υποχρεωτικοτητα γιατι λες το κανουν? Γιατι ειναι αλλο να πρεπει να διαχειριστουν μερικες χιλιαδες νοσουντων και αλλο εκατομμυρια. Υποψη οι ΜΕΘ δεν ειναι θαλαμοι αναστασης. Οι περισσοτεροι που μπαινουν εκει παλι ξαπλα βγαινουν.
Για οσους ανοητους περιμενουν το φαρμακο να θυμισω πως για το Aids οριστικη νικη δεν εχει επιτευχθει. Τα εμβολια θα σωσουν οποιον σωζεται. Τελος μιλωντας με γιατρους, οχι συνδικαλιστες, φιλους μου γιατρους εχω και ενα φιντμπακ οτι ουτε τοσοι εντατικολογοι υπαρχουν που θα μπορουσαν να υποστηριξουν πολλαπλασιες ΜΕΘ. Βεβαια αυτο ειναι αχρηστη πληροφορια για οσους πιστευουν πως οι ΜΕΘ θα μπορουσαν να υποστηριχτουν απο απλους νοσηλευτες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2