-
Καλημέρα,
είμαι κάτοχος ενός citroen c4 και αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με το μοτερ του ηλεκτρ.παραθυρου του οδηγου.
Αρκετές φορές 'μπερδευεται' και κάνει ανάποδα την κίνηση ανεβαινω-κατεβαινω. Συγκεκριμένα όταν θα παω να κατεβασω το παραθυρο, τότε ο διακόπτης δεν ανταποκρινεται και όταν θα κανω την αντιθετη κινηση να το ανεβασω τότε θα κατέβει. Αν κατέβει ό μονος τρόπος για να ανεβει το παραθυρο ειναι με το αυτοματο κλειδωμα του κλειδιου. (κλεινω μηχανη-κλειδωνω το αυτοκινητο απο το κλειδι/ανεβαζει παραθυρο)
Αυτο το είχα πρωτοεντοπισει απο τους πρωτες μηνες που το ειχα (μοντελο 2007), αλλα το εκανε μια φορα ανα 7-8 μήνες και δεν εδινα σημασια.
Πλεον το κανει αρκετά συχνά!!!!!
Υπάρχει περιπτωση να βραχυκυκλωνει κατι/καπου και να αντιστρέφει την πολικοτητα? Βραχυκυκλωνε κάτι στο πορτμπαγκαζ, το εφτιαξα , και για ενα διαστημα ειχε σταματησει. Μεχρι που ξαναρχισε.
Θέλει αλλαγη μοτερ, θελει κατι αλλο?
Υ.Γ. γεια σου ρε citroen με τα ηλεκτρικά σου!
Ευχαριστώ!
-
Καλημέρα,
είμαι κάτοχος ενός citroen c4 και αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με το μοτερ του ηλεκτρ.παραθυρου του οδηγου.
Αρκετές φορές 'μπερδευεται' και κάνει ανάποδα την κίνηση ανεβαινω-κατεβαινω. Συγκεκριμένα όταν θα παω να κατεβασω το παραθυρο, τότε ο διακόπτης δεν ανταποκρινεται και όταν θα κανω την αντιθετη κινηση να το ανεβασω τότε θα κατέβει. Αν κατέβει ό μονος τρόπος για να ανεβει το παραθυρο ειναι με το αυτοματο κλειδωμα του κλειδιου. (κλεινω μηχανη-κλειδωνω το αυτοκινητο απο το κλειδι/ανεβαζει παραθυρο)
Αυτο το είχα πρωτοεντοπισει απο τους πρωτες μηνες που το ειχα (μοντελο 2007), αλλα το εκανε μια φορα ανα 7-8 μήνες και δεν εδινα σημασια.
Υπάρχει περιπτωση να βραχυκυκλωνει κατι/καπου και να αντιστρέφει την πολικοτητα? Βραχυκυκλωνε κάτι στο πορτμπαγκαζ, το εφτιαξα , και για ενα διαστημα ειχε σταματησει. Μεχρι που ξαναρχισε.
Ευχαριστώ!
-
Καλημέρα,
Ευχαριστώ!
-
Το διακόπτη τον τραβάς προς τα πάνω κρατημένο και το παράθυρο κατεβαίνει;
Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα το μοτέρ, την πολικότητα την αλλάζει ο διακόπτης οπότε αυτόν να ελέγξεις πρώτα. -
Ναι ακριβως. Ο διακοπτης ειναι πανω και το παραθυρο κατεβαινει. ΑΠλά δεν μπορω να καταλαβω γιατι μια φτιαχνει και μια χαλαει!
-
Ο χρήστης saxter έγραψε:
Ναι ακριβως. Ο διακοπτης ειναι πανω και το παραθυρο κατεβαινει. ΑΠλά δεν μπορω να καταλαβω γιατι μια φτιαχνει και μια χαλαει!Υ.Γ. γεια σου ρε citroen με τα ηλεκτρικά σου!
Δες αν μπορεις να τον ανοιξεις μηπως γινεται/θελει/παιρνει καθαρισμα, τριψιμο επαφες κλπ
-
Εχει ανοιχθεί, οτι μπορουσε να καθαριστει, εχει καθαριστει.
-
Δοκίμασε να βάλεις ένα αλλο διακόπτη που δουλεύει κανονικά. Αν δουλέψει σωστά πάρε έναν διακόπτη και τέλος. Λογικά θα βρείς εύκολα και μεταχείρα.
-
Αντίστοιχο 'μπέρδεμα' είχα εγώ σε κάποια φάση με τον περιστροφικό διακόπτη ρύθμισης και αναδίπλωσης των καθρεπτών του 206 μου, τον οποίο τον είχα 'λιώσει' στη χρήση επί 6-7 χρόνια, ώσπου σε κάποια φάση άρχισε να κάνει τα δικά του - πήγαινες να ρυθμίσεις τον αριστερό και γύρναγε μαζί του και ο δεξιός
Τον έβγαλα, τον άνοιξα ώστε να έχω πρόσβαση στην πλακέτα και είδα αμέσως τι είχε συμβεί... Επάνω στα χάλκινα κυκλικά traces της πλακέτας που είναι σαν ομόκεντροι κύκλοι (ένας για τον αριστερό καθρέπτη κι ένας για τον δεξί) τσουλάει από μια μπίλια την οποία την πιέζει ένα μικρό ελατήριο για να κάνει καλή επαφή. Το ελατήριο ήταν πολύ σκληρό, με αποτέλεσμα η μπίλια μετά από κάτι χιλιάδες περιστροφές του διακόπτη να έχει 'σκάψει' λίγο τα traces και ο χαλκός, όντας μαλακός, να έχει 'χυθεί' προς τα πλάγια, άρα να έχουν παχύνει (σε κάτοψη) τα traces και σε κάποιο σημείο να εφάπτονται! Τα καθάρισα προσεκτικά με το κοπιδάκι, συμπίεσα δυνατά και το ελατηριάκι να μαλακώσει λίγο, να μην τα 'σκάβει', και το πρόβλημα λύθηκε.
Κάτι τέτοιας φύσεως θα φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να παίζει... -
Κλασσική περίπτωση διακόπτη
Πρόβλημα με ηλεκτρικό παραθυρο