Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]

1949 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
REALZEUS
Εικόνα REALZEUS
Online
Last seen: Πριν από 3 λεπτά 21 δευτερόλεπτα
Joined: 01/02/2009 - 16:06
Re: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]

Οι ίδιοι ηλίθιοι που προσπαθούν μας επιβάλουν τις ίδιες βλακείες, κάνουν την αυτοκριτική τους:

"Η απελευθέρωση του ωραρίου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ούτε περισσότερο τζίρο, ούτε περισσότερες θέσεις εργασίες. Από την άλλη πλευρά το διαδικτυακό εμπόριο δημιουργεί νέα δεδομένα που χρειάζονται νέες απαντήσεις.

Οι φούρνοι απαγορεύονταν να ανοίξουν την Κυριακή για να πουλήσουν φρέσκα ψωμάκια και τα σούπερ μάρκετ έκλειναν ακριβώς στις 6:30 μμ. Αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. Πριν από 20 χρόνια ο νόμος που ρύθμιζε τα ωράρια εργασίας των καταστημάτων ήταν πολύ αυστηρός. Η αλλαγή ήρθε σαν σήμερα το 1996. Με την τροποποίηση της νομοθεσίας τα καταστήματα μπορούσαν να μένουν ανοιχτά τις καθημερινές μέχρι τις 8 το βράδυ και το Σάββατο μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Σήμερα, ακόμη και φρέσκα ψωμάκια μπορεί κανείς πλέον να αγοράσει τις Κυριακές. Τότε έπρεπε να πάει σε πρατήριο βενζίνης.

Αυτό που ακούγεται σήμερα τόσο αυτονόητο, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. 50.000 πωλητές διαδήλωσαν στη Βόννη εναντίον του νόμου που προωθούσε κυρίως ο τότε υπουργός Οικονομίας Γκίντερ Ρέξροντ. Επιστήμονες έκαναν λόγο για "ξεπούλημα του ωραρίου εργασίας" και προειδοποιούσαν για "απόρριψη από την κοινωνία". Ακόμη και οι πελάτες αποδέχθηκαν στην αρχή με δισταγμό τη νέα ρύθμιση. Παρόλα αυτά η απελευθέρωση του ωραρίου είχε πάρει το δρόμο της και δεν μπορούσε να σταματήσει. Το 2003 παρατάθηκε το ωράριο του Σαββάτου μέχρι τις 8 το βράδυ. Με τη μεταρρύθμιση του ομοσπονδιακού συστήματος μετατέθηκε η νομοθετική αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο τομέα από την ομοσπονδία στα κρατίδια κι αυτό έδωσε νέα ώθηση στην απελευθέρωση του ωραρίου.
Σήμερα στα περισσότερα κρατίδια τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά 24 ώρες. Αλλά υπάρχουν και περιορισμοί, για παράδειγμα στη Βαυαρία τα μαγαζιά κλείνουν απαρεγκλίτως στις 8 το βράδυ. Στους πεζοδρόμους των μεγαλουπόλεων το παρατεταμένο ωράριο εφαρμόζεται κυρίως από πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ. Συχνά κλείνουν και πέραν των 8, στις 9 ή ακόμη και στις 10 η ώρα το βράδυ. Λειτουργία όλο το 24ωρο είναι η εξαίρεση.

Παρά τις μεταρρυθμίσεις, ο απολογισμός που κάνει σήμερα η Εμπορική Ένωση Γερμανίας HDE στο θέμα του ωραρίου πέρασε από την ευφορία στον ρεαλισμό. "Η αύξηση του τζίρου που περιμέναμε δεν ήρθε" ομολογεί ο Στέφαν Γκεντ, "αλλά βέβαια οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους χωρίς στρες". Αμφιλεγόμενο παραμένει και το εάν το μεγαλύτερο ωράριο έχει συμβάλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας. Ναι, υποστηρίζει η HDE, όχι το συνδικάτο Verdi. "Η μεγάλη υπόσχεση για περισσότερη απασχόληση δεν επαληθεύτηκε" υποστηρίζει η εκπρόσωπος του Verdi Έυα Φέλπελ.

Η αύξηση του διαδικτυακού εμπορίου που δεν έχει χρονικό προσδιορισμό πυροδότησε νέα διαμάχη για το ωράριο. Ο διευθυντής του HDE Στέφαν Γκεντ υποστηρίζει με έμφαση ότι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κρατούν ανοιχτά τα μαγαζιά τους ολόκληρο το 24ωρο. "Πρέπει να μπορούν να το αποφασίζουν μόνοι τους όπως και το διαδικτυακό εμπόριο". Την ίδια άποψη υποστηρίζει και ο εμπειρογνώμων σε θέματα μάρκετινγκ Μάρτιν Φάσναχτ από την Οικονομική Σχολή WHU. "Με την νικηφόρα προέλαση του εμπορίου μέσω διαδικτύου έγινε ακόμη πιο επιτακτική η ευελιξία στα ωράρια". Η εκπρόσωπος του Verdi έχει άλλη άποψη. "Δεν πιστεύουμε ότι η ακόμη μεγαλύτερη παράταση του ωραρίου αποτελεί τη σωστή απάντηση στο ίντερνετ. Αυτόν τον αγώνα δρόμου δεν μπορούν να κερδίσουν τα καταστήματα"."

http://www.thestival.gr/diethni/item/27 ... ronia-meta

up
1 user has voted.
criuser
Online
Last seen: Πριν από 12 λεπτά 54 δευτερόλεπτα
Joined: 17/11/2008 - 12:19
Re: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]

Ζἠτω του Τράμπ . Μετά την ΜΒ και στην Αμερική οι πολίτες μίλησαν εναντίον αυτών που ζούν από τα λεφτά των άλλων . Εναντίον της σοβιετικής νομενκλατούρας που έχει κυριεύσει τις Βρυξέλλες και την Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον . Η Αστική Δημοκρατία σε Όλο της το Μεγαλείο . Τα λαμόγια , τα μμε , οι διάσημοι , ακόμα και εδώ στα δικά μας μμε , Βλέπω τώρα στον Σκάι , όπου πασόκοι και αριστεροί , αλλά και δεξιοί , κρατικοδίαιτοι όλοι τους , έχουν βάλει τις μαύρες πλερέζες .

Για μένα ήταν προφανές ότι ο Τράμπ θα έβγαινε επειδή είχε σαρώσει στις προκριματικές 15 αντιπάλους , εκ των οποίων οι 3-4 πολύ ισχυροί . Αλλά από την άλλη όλα τα μμε , όλες οι δημοσκοπήσεις , ακόμα και τα στοιχήματα ήταν εναντίον του . Τελικά απλά ήταν πολλά τα λεφτά .

Η παγκοσμιοποίηση όπως γίνεται φτωχαίνει τις μεσαίες τάξεις της Δύσης και εξαθλιώνει τις χαμηλότερες . Δίνει λεφτά μόνο στις νομενκλατούρες οι οποίες σαν σοβιετικές που είναι στενοχωριούνται που πρέπει ακόμα να κάνουν έντιμες εκλογές . Ελπίζω ο Τράμπ να είναι καλός πρόεδρος για την Αμερική και την παγκόσμια Ειρήνη . Ελπίζω να τα βρεί όπως λέει με τον Πούτιν και ίσως να είναι ευτύχημα που θα βρεθούν αυτοί οι ηγέτες απέναντι και να σταματήσει το όλο σκηνικό που ωθεί σε προσφυγιά και μετανάστευση , αλλά και επικράτηση των ριζοσπαστών στο ισλάμ .

Εδώ θα είμαστε και θα κρίνουμε .

Ζήτω ο Λαός .

up
1 user has voted.
Stormold
Offline
Last seen: Πριν από Ποτέ
Joined: 25/02/2003 - 12:14
Re: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]

Δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες χώρες, αλλά στη δική μας, μας είχαν πρήξει με την Κλίντον όλα τα ΜΜΕ.
Φοβερή πλύση εγκεφάλου για να μας πείσουν ότι η μαντάμ Κλίντον είναι η καλύτερη και το απόλυτο φαβορί.

Από εκεί και πέρα, εγώ θεωρώ ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι απλά ένα σόου.

up
3 users have voted.
Megane98hp
Offline
Last seen: Πριν από 1 ώρα 17 λεπτά
Joined: 16/03/2003 - 02:12
Τράμπ ή Κλίντον?

Αν βγει η Κλίντον θα είναι κάτι το μαγικό. Διάβαζα παλαιότερα όταν η Χίλαρυ και ο Μπιλ στα φοιτητικά τους χρόνια, είχαν βάλει στόχο τους να γίνουν και οι 2 πρόεδροι των Η.Π.Α. Θα είναι ένα "στοίχημα" που δεν μπορεί να επαναληφθεί. Κι αυτά τα λέω ανεξάρτητα από το πόσο καλή ή κακή θα είναι για αυτή τη "δουλειά"
Αν βγει ο Τράμπ - που μάλλον θα βγει - δεν είναι έκπληξη για μένα τουλάχιστον. Όπου κοιτάξουμε γύρω μας μεγαλώνουν οι ακραίες απόψεις, ο εθνικισμός αν προτιμάτε. Γιατί να μην έχουν δικαίωμα και οι Αμερικάνοι δηλαδή?
Για την Ελλάδα τί πιστεύετε? Ποιος από τους 2 - ο Τραμπ δηλαδη - είναι καλύτερος?

up
2 users have voted.
The Ace
Offline
Last seen: Πριν από Ποτέ
Joined: 31/05/2005 - 16:29
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Κάτσε μην πάει και για ρεκόρ εκλεκτόρων ο Donald....

Από τα πιο epic fails δημοσκοπήσεων την τελευταία 30ετία (ναι, ναι, και των δικών μας συμπεριλαμβανομένων ). Υπήρχαν δημοσκοπήσεις και δημοσιεύσεις σε σοβαρά μέσα που έδιναν ποσοστά 90-99% στην Χίλαρυ....

up
1 user has voted.
dim63
Offline
Last seen: Πριν από 1 έτος 7 μήνες
Joined: 19/03/2011 - 22:15
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

The Ace":2bzuk8dw wrote:
Κάτσε μην πάει και για ρεκόρ εκλεκτόρων ο Donald....

Από τα πιο epic fails δημοσκοπήσεων την τελευταία 30ετία (ναι, ναι, και των δικών μας συμπεριλαμβανομένων ). Υπήρχαν δημοσκοπήσεις και δημοσιεύσεις σε σοβαρά μέσα που έδιναν ποσοστά 90-99% στην Χίλαρυ....

up
2 users have voted.
criuser
Online
Last seen: Πριν από 12 λεπτά 54 δευτερόλεπτα
Joined: 17/11/2008 - 12:19
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Δεν καταλαβαίνω γιατί η επιστροφή της ισχύος των Πολιτών , του Λαού , ονομάζεται από κάποιους εθνικισμός και άλλα τέτοια ευτράπελα .

Η Δύση μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης , έγινε η ίδια Σοβιετική Ενωση . Απέκτησε γραφειοκρατίες χωρίς Δημοκρατική Νομιμοποίηση , όπως οι Βρυξέλλες , η ΕΚΤ , η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και η Γουώλ . Αυτές αποφάσιζαν για τα πάντα χωρίς να έχουν κανένα έλεγχο από τους πολίτες . Πλούτιζαν από τα λεφτά των άλλων , έκαναν πολέμους , όριζαν την πολιτική ορθότητα , δημιουργούσαν πρόσφυγες και ήθελαν να έρχονται μετανάστες και όταν τα προβλήματα μεγάλωναν , κλείνονταν μέσα στο χρυσό τους καβούκι και ξεκοκκάλιζαν τις παχυλές τους αποζημιώσεις και μισθοδοσίες .

Η Πολιτική Υπάρχει Χάριν των Πολιτών . Αν δεν το καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί , τότε απλά το καλαθάκι θα είναι το μέλλον τους . Απλά τώρα έχουμε εξελιχτεί και το καλάθι είναι άλλο από αυτό πριν 220 χρόνια , όταν είχαμε ανάλογες πρακτικές .

up
1 user has voted.
The Ace
Offline
Last seen: Πριν από Ποτέ
Joined: 31/05/2005 - 16:29
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούσε "όνειρο", ή αν θες επιδίωξη κάποιων οραματιστών πριν από περίπου 80 χρόνια, για να επέλθουν πολύ συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα: πολιτικά (κυρίως ειρήνη, αλλά και κοινή πολιτική), οικονομικά (επέκταση εμπορίου, ενίσχυση δεσμών μεταξύ των κρατών-μελών κλπ), αλλά και κοινωνικά (ευκολίες για τους πολίτες, άνετες μετακινήσεις, ευελιξία σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο κλπ). Για να γίνουν όλα αυτά, απαιτούνταν κάποια νέα όργανα, τα οποία θα υλοποιούσαν τα παραπάνω, με κάποιου είδους κεντρική διαχείριση.

Δεν είναι το μέρος και ο χώρος για να τα εξηγήσουμε πιο αναλυτικά, πάντως η μελέτη των δηλώσεων, κειμένων, αρχικών τοποθετήσεων, των πρώτων συναντήσεων/συνεδρίων κλπ αυτά δείχνουν. Και μπορούμε να πούμε ότι αρκετά από αυτά έχουν επιτευχθεί (δεν έχει υπάρξει οποιασδήποτε μορφής σύρραξη μεταξύ κρατών-μελών, οι δείκτες ευημερίας έχουν ανοδική τάση σε όλα τα κ-μ κλπ). Προφανώς κάποια άλλα όχι, και εκεί είναι η κριτική αρκετών οικονομολόγων, που μιλάνε περισσότερο για πολιτική-κυβερνητική ένωση και όχι απλά νομισματική (ότι δηλαδή επειδή βάλαμε το ευρώ, δεν αποκτήσαμε κοινή νομισματική περιοχή, απλά κοινό νόμισμα).

up
1 user has voted.
makwolf
Offline
Last seen: Πριν από Ποτέ
Joined: 01/05/2014 - 21:42
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Κλιντον. Better of two evils!!
Βεβαια τωρα ειναι αργα. Οι αμερικανοι δεν θελανε μια πολιτικο που εξυπηρετη τα συμφεροντα, γι' αυτο βγαλανε κατευθειαν τα συμφεροντα
Η ΗΠΑ βγαλανε ενα ρατσιστη για προεδρο, σε μια χωρα που περιπου ο μισος πλυθησμος ειναι μαυροι και λατινοι και επιτρεπεται η οπλοκατοχη. Η τελεια συνταγη για αιματοκυλισμα..

up
3 users have voted.
InsaneDriver
Offline
Last seen: Πριν από 3 ημέρες 22 ώρες
Joined: 04/01/2005 - 16:25
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Άποψή μου είναι ότι δεν θα γίνει τίποτα...Τσάμπα το άγχος

up
1 user has voted.
ASTRAKITCAR
Offline
Last seen: Πριν από 10 μήνες 1 εβδομάδα
Joined: 17/02/2003 - 12:16
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

τωρα που σφιξανε τα γαλατα και τα κωλομερια, ας βγει κανας γιδοβοσκος ελληνακος αριστερος πρωην κομμουνιστης-βλεπε τσυριζα να κατηγορησει τα αμερικανακια για ακροδεξικα και εθνικιστικα ανθρωπακια..

αυτοι που στον καμπινε αιωνες τωρα χεζουν και εχουν στο ταβανι την σημαια τους.

αυτοι που λενε εθνικο υμνο και το εννουν.

αυτοι που λενε προεδρος = θεσμος και το πιστευουν.

εδω ρε γιδια κομουνια και συριζαιοι, οταν θα σας σφαζουν στο γονατο τα πιθηκια (οχι ολοι) που εχετε μαζεψει, αν μπορειτε και προλαβετε και πιστευεται,ψελιστε το βοηθα Παναγια.

το λεω εγω που εχω 365 ημερες τον χρονο την ελληνικη σημαια στο μπαλκονι , ναι ρε αυτη με τον ΣΤΑΥΡΟ επανω που την βέπουν τα πιθηκια και αναστατωνονται. Η μονη σχεση που εχω με ακροδεξια κομματα για να προλαβω καποιους ανιστορητους κομμουνιστες και απλυτους αριστερους με αργηγο το μεγιστο ταγό Τσιπρα που παει με το τσαλακωμενο τσακαλωτο , με τον τροβα στον ωμο να κανει διαπραγματευση, ειναι τα ψηφοδελτια που βλεπω στα θρανια των εκλογων. Οχι οτι αν ψηφιζα ΧΑ θα το εκρυβα. αλλα αν καθε ελληνας πατριωτης με ιδανικα και αξιες λεγεται εθνικιστης , χεσμενο εχω τον κομμουνισμο την Β.κορεα,την βενεζουελα, την Κινα και ολα τα γιδια που θελουν να κανουν την ελλαδα σαν τον πισινο τους.

Τωρα που θα αλλαξει πορεια και το ΔΝΤ λογω τραμπ ας βγουνε να πουνε οτι για τα χαλια μας , αυτα ντε που ερχονται και προκαλουν πνιγμο σε ελευθερους επαγγελματιες λογω εισφορων και φορλογιας, αλλα και σε μιθωτους και συνταξιουχους δεν φταει η πολιτικη των απλυτων και των αλληλεγγυων του κώλου αλλα ο Τραμπ...

στο ερωτημα τραμπ ή κλιντον λοιπον...Ο αμερικανος ειχε να αποφασισει στο κατεστημενο κλιντον ή τον τρελο...Μετα τον κο τιποτα Ομπαμα, οπου ως σκουρος καταφερε να σκοτωθουν περισσοτεροι σκουροι απο ποτε, ειπαν ας τον ριξουμε στον τρελο γυναικα Donald...αλλωστε εχει ωραια γυναικα και κορη.Με μεγαλα βυζά...αυτα θελουν τα αμερικανα. Big car,big Boobs ,Big cola ,Big Football and NBA and big Trump!!!God bless America.Who gives a fuck for the rest of the world???

up
1 user has voted.
Stormold
Offline
Last seen: Πριν από Ποτέ
Joined: 25/02/2003 - 12:14
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Χείμαρρος ο ASTRAKITCAR ...

up
1 user has voted.
ASTRAKITCAR
Offline
Last seen: Πριν από 10 μήνες 1 εβδομάδα
Joined: 17/02/2003 - 12:16
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Το βλαμενο εδω ειχε την ευκαιρια να μεινει στην ιστορια ως ο αριστερος δικαιος και πρωθυπουργος με κοινωνικο προφιλ.

Μαζεψε ολα τα κοπροσκυλα που βρηκε , αυτους που εχουν μαλωσει με τον εαυτο τους, αυτους που εχουν αλλεργια στην γραβατα,αυτους που αν πανε σε γλεντι στην κρητη και ακουστει κανα 45 αρι νομιζουν οτι γινεται επανασταση, αυτα τα γιδια που μου το παιζουν επανασταστες και δηθεν δημοκρατες, αφου ακουνε χουντα και βγαζουν σπυρι στον πισινο, λες και τα ΜΑΤ που στλενουν να βαρεσουνε συνταξιουχους δεν ειναι χουντα , ειναι αριστερη δημοκρατια...

ελεγα αριστερα ειναι θα εχει κοινωνικο προφιλ...

αυτοι θελουνε ξυλο,ξυλο,αγιασμο,βαπτιση και 2 χρονια εξορια στην Δανια,σουηδια για να δουνε τι σημαινει κρατος...

πλυσιμο καθημερινα με σαπουνι και σαμπουαν,ξυρισμα καθε δυο ημερες, αλλαγη εσωρουχου καθε ημερα, και 3 γραβατες την εβδομαδα. Οχι παρεα με ανθρωπους απο πακισταν,συρια,μπαγκλαντες, αλλα μονο με ελβετους, βορειο ιταλους και νοτιο γερμανους μπας και γινουν λιγο ανθρωποι της εποχης τους.

οσοι ονειρευονται ελλαδα στυλ βενεζουελας και β. κορεας με μισθο 400€ μικτα για ανθρωπο ηλικιας 25-30 ετων ας μου κανουν την χαρη να ακουσουν το παρακατω ασμα . εξαιρετικα αφιερωμενο...

https://www.youtube.com/watch?v=TPtceGh3jNM
και πιο hardcore version

https://www.youtube.com/watch?v=btbxQZHdSFM

τωρα τι πίστη εχει ενας αθεος,απαντρευτος,αεργος,αβαπτιστος πρωθυπουργος σε μια χωρα με θρηκεια,ιστορια,συμβολα,πιστη, αγωνες με εντονο θρησκευτικο χαρακτηρα, δεν γνωριζω...

παντως στην αμερικη με τα πιστευω του,ουτε για αυτον που παει για κατουρημα το σκυλακι του λευκου οικου δεν θα τον προσλαμβανανε.

αληθεια ο τρελο ξανθος trump εχει σκυλακι? ειναι φετιχ εκει το σκυλακι,κατι σαν τον τροβα του Μπαρουφακη και τσακαλωτου...επαναστατες κια ιδεολογοι του..κ..ου!!!

εχω ρεντα ειμαι σε αδεια. Have fun..

up
1 user has voted.
Stormold
Offline
Last seen: Πριν από Ποτέ
Joined: 25/02/2003 - 12:14
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Να παίρνεις ποιο συχνά άδεια...

up
1 user has voted.
REALZEUS
Εικόνα REALZEUS
Online
Last seen: Πριν από 3 λεπτά 21 δευτερόλεπτα
Joined: 01/02/2009 - 16:06
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Φασιστάκια όλου του κόσμου εννωθείτε είναι η φάση.

@criuser: Πρέπει κάποια στιγμή να αποσαφηνίσεις στο θολωμένο σου μυαλό το τι ήταν η ΕΣΣΔ, τι είναι η ΕΕ, τι σύστημα ακολουθείται στις ΗΠΑ. Απλά καμία σχέση μεταξύ τους. Hint: Πολλές φορές Πρόεδρος εκλέγεται αυτός με τις λιγότερους ψήφους, αρκεί να έχει κερδίσει πολιτείες-κλειδιά.

Στο προκείμενο τώρα, η ακροδεξιά/εθνικιστική/ρατσιστική/ξενοφοβική στροφή σε πολλές χώρες θυμίζει μεσοπόλεμο. Τα αποτελέσματα των ακροδεξιών κυβερνήσεων του τότε είναι γνωστά τοις πάσι...

up
2 users have voted.
REALZEUS
Εικόνα REALZEUS
Online
Last seen: Πριν από 3 λεπτά 21 δευτερόλεπτα
Joined: 01/02/2009 - 16:06
Re: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]

criuser":17qszt2r wrote:
Ζἠτω του Τράμπ . Μετά την ΜΒ και στην Αμερική οι πολίτες μίλησαν εναντίον αυτών που ζούν από τα λεφτά των άλλων . Εναντίον της σοβιετικής νομενκλατούρας που έχει κυριεύσει τις Βρυξέλλες και την Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον . Η Αστική Δημοκρατία σε Όλο της το Μεγαλείο . Τα λαμόγια , τα μμε , οι διάσημοι , ακόμα και εδώ στα δικά μας μμε , Βλέπω τώρα στον Σκάι , όπου πασόκοι και αριστεροί , αλλά και δεξιοί , κρατικοδίαιτοι όλοι τους , έχουν βάλει τις μαύρες πλερέζες .

Για μένα ήταν προφανές ότι ο Τράμπ θα έβγαινε επειδή είχε σαρώσει στις προκριματικές 15 αντιπάλους , εκ των οποίων οι 3-4 πολύ ισχυροί . Αλλά από την άλλη όλα τα μμε , όλες οι δημοσκοπήσεις , ακόμα και τα στοιχήματα ήταν εναντίον του . Τελικά απλά ήταν πολλά τα λεφτά .

Η παγκοσμιοποίηση όπως γίνεται φτωχαίνει τις μεσαίες τάξεις της Δύσης και εξαθλιώνει τις χαμηλότερες . Δίνει λεφτά μόνο στις νομενκλατούρες οι οποίες σαν σοβιετικές που είναι στενοχωριούνται που πρέπει ακόμα να κάνουν έντιμες εκλογές . Ελπίζω ο Τράμπ να είναι καλός πρόεδρος για την Αμερική και την παγκόσμια Ειρήνη . Ελπίζω να τα βρεί όπως λέει με τον Πούτιν και ίσως να είναι ευτύχημα που θα βρεθούν αυτοί οι ηγέτες απέναντι και να σταματήσει το όλο σκηνικό που ωθεί σε προσφυγιά και μετανάστευση , αλλά και επικράτηση των ριζοσπαστών στο ισλάμ .

Εδώ θα είμαστε και θα κρίνουμε .

Ζήτω ο Λαός .

Μη δεις ακροδεξιό εσύ. Πετάς τη σκούφια σου!
Α μάθε επιτέλους τι είναι τα Σοβιέτ. Οτιδήποτε δεν σου αρέσει εσένα δεν λέγεται έτσι. Τι σκατά έμαθες στο Πανεπιστήμιο θα ήθελα να ήξερα...
Πάντως πιστεύω ότι στον Μεσοπόμενο θα ήσουν χαρούμενος. Φασίστες παντού!

up
3 users have voted.
makwolf
Offline
Last seen: Πριν από Ποτέ
Joined: 01/05/2014 - 21:42
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

REALZEUS":28cpm51p wrote:
Φασιστάκια όλου του κόσμου εννωθείτε είναι η φάση.

@criuser: Πρέπει κάποια στιγμή να αποσαφηνίσεις στο θολωμένο σου μυαλό το τι ήταν η ΕΣΣΔ, τι είναι η ΕΕ, τι σύστημα ακολουθείτε στις ΗΠΑ. Απλά καμία σχέση μεταξύ τους. Hint: Πολλές φορές Πρόεδρος εκλέγεται αυτός με τις λιγότερους ψήφους, αρκεί να έχει κερδίσει πολιτείες-κλειδιά.

Στο προκείμενο τώρα, η ακροδεξιά/εθνικιστική/ρατσιστική/ξενοφοβική στροφή σε πολλές χώρες θυμίζει μεσοπόλεμο. Τα αποτελέσματα των ακροδεξιών κυβερνήσεων του τότε είναι γνωστά τοις πάσι...

+1
Εχουν μαζευτει πολλα ολιγαρχικα κρατη, Κινα, Ρωσσια, Τουρκια και τωρα ΗΠΑ. Δεν παμε καλα, δεν παμε καθολου καλα. Ο κοσμος εχει τρελλαθει ( βλεπε ASTRAKITCAR ).
Βλεπω την ιστορια να επαναλαμβανεται..

up
3 users have voted.
ASTRAKITCAR
Offline
Last seen: Πριν από 10 μήνες 1 εβδομάδα
Joined: 17/02/2003 - 12:16
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

πεθαινω για την στιγμη που η γυναικα του trump θα ερθει ελλαδα...

διπλα η περιστερα η του τσιπρα ντε,που εχει τσακωθει με το ξυραφακι...με συνολακι που θα κανει την βασιλισα της αγγλιας να μοιαζει με μοντελο...

απο την αλλη ο τσιπρας χωρις γραβατα βεβαια,με τον Tραμπ κλασικα με γραβατα και στην σημαια στο πετο...

με το χιουμορ που διακρινει τον τραμπ θα πει στην γυναικα του..

Αγαπη αλβανια προσγειωθηκαμε ή Ελλαδα...

αυτος δεν εχει γραβατα να βαλει και αυτη που μυριζει η μασχαλη της ειναι και αξυριστη απο κατω...

και μετα ο βουτσης και ολα τα υπολοιπα κομουνια θα ανεβασουν ζαχαρο απο την γυναικαρα του τραμπ (πλαστικη μεν αλλα ειπαμε,God bless plastic surgeon and America.

υγ. α ο βουτσης και ο σκουρλετης με τα μπουμπουκια παιδια τους ,επαναστατες που καναν απολλωτριωση στις τραπεζες και σε δημοσια περιουσια...

viva venezouella...

ετοιμαστειτε..ντου στην συρια,διεθνεις τιμες πετρελαιου στα υψη.

και η 95 αρα 1.70

η 100 αρα 1,95

θερμανσης 1.20

κινησης 1.50

ζητω ο τσιπρας...

ζητω το διπλο νομισμα που ερχεται. Αλλα ξερω. Θα πεταξουν ευρα με τα αεροπλανα οι ρωσοι οπως θα κανανε στον εμφυλιο 1946-49..Ακομα οι κομουνιστες τα περιμενουνε τα αεροπλανα. Εχουν σκαφτει βουνα και βουνα για λιρες...

δεν μπορω να μεταδωσω αλλο...το πειρατικο βουλιαξε...και η βουρτσα του τσολια μαραθηκε και δεν σηκωνεται ουτε με 5 κιλα viagra και την γυναικα του trump στα 4ερα...

μα για κατσε κατσε ενα λεπτο...στα 4 μονο ο καμμενος συγκαμενος δεν καθεται!!!

Η ελλας ενωμενη βαδιζει προς το 2020.Αλλα το CNN εψαξε και βρηκε μια χωρα που καταφερε απο το 2015 εως το 2025 να εχει λιγοτερους ελλεηνες κατοικους και περισσοτερους αλλοδαπους. Παγκοσμια πατεντα με TUV. Μετα θα μας φταει οπως παντα ο Αγγλος ο Αμερικανος και η κριση στην Bενεζουελα. Εμεις, τα γιδια οι αριστεροι δεν θα φταιμε ποτε.

up
1 user has voted.
ASTRAKITCAR
Offline
Last seen: Πριν από 10 μήνες 1 εβδομάδα
Joined: 17/02/2003 - 12:16
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Επειδη ξυνω πληγες και θιγω κομουνιστες και λοιπους απλυτους του χωρου.

Εχω ρωτησει κομουνιστη.που θα ηθελε να ζει το 1990.Ανατολικη ή δυτικη Γερμανια? Δεν απαντησε.

Που θα ηθελες να ζεις το 2016? Σουηδια,Δανια,Ελβετια,Γερμανια,Αυστρια,Νορβηγια ή β.Κορεα,Περου,Βενεζουελα,Κινα?

Με λιγα λογια.Η ελλαδα πως θελεται να γινει? κορεα ή αυστρια?

Ο Τραμπ ειπε ξεκαθαρα: Αmerica first.

το ιδιο και ο τσιπρας . Μνημονιο first.

Τα δε κομουνια ηθελαν η ελλας εξω απο την ευρωπη. Τα εκκατομυρια μεταναστων αυτη την στιγμη θα καιγανε οποια εκκλησια,σχολειο θα υπηρχε, ο στρατος στους δρομους για επιβολη ταξης, οι ακροδεξιοι θα κανανε παρτυ κατα των αλληλεγγυων και η ελλαδα θα εβγαινε απο το μνημονιο...

ας ειμαστε λιγο ρεαλιστες και ας βλεπουμε 10 χρονια μπροστα.Δεν φταιει για ολα ο Αντρεας,ο Βασιλιας και ο Σημιτης,Σαμαρας κτλ.

up
2 users have voted.
lleonidas
Moderator
Offline
Last seen: Πριν από 1 έτος 9 μήνες
Joined: 28/01/2012 - 13:13
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Μεγάλη πετυχΕσιά οι δημοσκόποι...όπως στο BREXIT, έτσι και σήμερα κοιμηθήκαμε με Χίλαρι και ξυπνήσαμε με το θείο Ντόναλντ...
Πλανητάρχης ο Τραμπ-λ λοιπόν...Δεν ξέρω αν είναι τόσο εφιαλτική προσωπικότητα όσο τον παρουσιάζουν αλλά για να τον πολεμούν τόσο πολύ τα ΜΜΕ εντός κι εκτός Ελλάδας, μου μπαίνουν υποψίες...
Σίγουρα πάντως ξεκινάει μια περίοδος εξελίξεων,ίσως όχι μόνο για τις ΗΠΑ.

up
1 user has voted.
Stormold
Offline
Last seen: Πριν από Ποτέ
Joined: 25/02/2003 - 12:14
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Δεν ξέρω τι γίνεται στις ξένες ιστοσελίδες ειδήσεων, αλλά στις δικές μας η προπαγάνδα συνεχίζεται κανονικά. Σήμερα προσπαθούν να πείσουν ότι οι Αμερικανοί δεν θέλουν τον Τραμπ και ότι ξεσηκώνεται "κύμα" εναντίον του Τραμπ...
Ότι κάνανε και με το BreXit...

Έλεος δηλαδή...

up
1 user has voted.
Fanis75
Global Moderator, Moderator
Εικόνα Fanis75
Offline
Last seen: Πριν από 23 λεπτά 2 δευτερόλεπτα
Joined: 12/06/2002 - 18:45
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Προσωπικά θεωρώ την Χίλαρυ χειρότερη από τον Τραμπ, γιατί ο Τραμπ λέει τι είναι φόρα παρτίδα ενώ η Χίλαρυ το καλύπτει πίσω από ένα προσωπείο.

up
1 user has voted.
kpsig
Moderator
Offline
Last seen: Πριν από 5 μήνες 3 ημέρες
Joined: 12/12/2002 - 10:06
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Fanis75":1m367gqx wrote:
Προσωπικά θεωρώ την Χίλαρυ χειρότερη από τον Τραμπ, γιατί ο Τραμπ λέει τι είναι φόρα παρτίδα ενώ η Χίλαρυ το καλύπτει πίσω από ένα προσωπείο.

Φάραντζ+ Βανέσα Μέι (Μπρέξιτ), Πούτιν, Τραμπ, Τσίπρας (....). Δεν ξέρω, αλλά ο κόσμος πια ρισκάρει, Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνει.

up
1 user has voted.
The Ace
Offline
Last seen: Πριν από Ποτέ
Joined: 31/05/2005 - 16:29
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

kpsig":3ok9ks2i wrote:
Fanis75":3ok9ks2i wrote:
Προσωπικά θεωρώ την Χίλαρυ χειρότερη από τον Τραμπ, γιατί ο Τραμπ λέει τι είναι φόρα παρτίδα ενώ η Χίλαρυ το καλύπτει πίσω από ένα προσωπείο.

Φάραντζ+ Βανέσα Μέι (Μπρέξιτ), Πούτιν, Τραμπ, Τσίπρας (....). Δεν ξέρω, αλλά ο κόσμος πια ρισκάρει, Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνει.

Μόνο που αυτό είναι σαν τα παιδικά παιχνίδια "βρείτε ποιο δεν ταιριάζει". Από αυτούς που έβαλες μέσα, ο Αλέξης είναι ο μοναδικός που δεν κολλάει, αφού έχεις βάλει 4 συντηρητικούς/δεξιούς/καπιταλιστές μαζί με έναν "αριστερό" (της πλάκας....) στην ίδια πρόταση....

up
2 users have voted.
REALZEUS
Εικόνα REALZEUS
Online
Last seen: Πριν από 3 λεπτά 21 δευτερόλεπτα
Joined: 01/02/2009 - 16:06
Re: Τράμπ ή Κλίντον?

Καλα ο Πουτιν δεν ειναι ουτε δεξιος, ουτε αριστερος. Ειναι απλα Τσαρος. Αν καποιος ειναι δε πλανηταρχης ειναι αυτος, οπως εγραψε και το Forbes.

Sent from my 7DTB41 using Tapatalk

up
1 user has voted.

Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Φιλοξενία logo